Книжки подходящи за деца 3г-4г

• 883
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Dimi_, много добре звучи.
Чак да не повярва човек, че са помислили за най-малките 😃

# 16
  • Велико Търново
Има много поредици, които са интересни на моята 4-годишна дъщеря.
Марти, Във вълшебната гора, Франклин, Биби и Мими.

#BGMammaЧете

# 17
Присъединявам се към вече дадените препоръки за поредицата Какво? Защо? Как?  на издателство Фют. На моите почти 4 годишни момчета в момента тя им е любима, заедно с приказките на издателство Пан- Приказките на баба, Приказките на дядо, Вълшебни български приказки, Български приказки с поука.
Издателство Пух имат няколко книжки "Любими приказки", които също са подходящи за тази възраст, с красиви картинки и разбираем текст.

За точките за свързване, давам Ви идея да си разпечатате различни картинки от интернет. Ако напишете "dot-to-dot printable", има страшно много идеи Blush

# 18
Препоръчвам също поредицата Във вълшебната гора на издателство Фют.На предпоследната и последната страница има очертани героите от конкретната книжка и детето може да ги оцвети.Ако използвате "вълшебни" маркери(един от тях изтрива другите - в Лидл ги има на оферта периодично) може да си ги оцветяват многократно.
#BGMammaЧете

# 19
Също и поредицата от книжки за мечо Падингтън са страхотни за малки деца – кратки, забавни и с много симпатични ситуации от ежедневието.
#BGMammaЧете

# 20
Аз лично съм много доволна от книгите на Джулия Доналдсън. Имат много интересни изображения и са лесни за четене, имат рима и са забавни. Освен това някои като " Охлювът и китът", "Къде е мама" и "Какво още каза калинката" имат много изображения на животни, от които децата да се учат.
На 1 годишната ми дъщеря и е любима книжката " Патилата на метлата" с плъзни дръпни опцията, защото и е забавно да участва и тя, а самата книжка е 4 странички. А на 3 годишната ми дъщеря и е любима " Таби Мактат", в която главен герой е котарак.  Но другото хубаво на книжките е че са съобразени с дислексията. Благодаря на всички които дадоха препоръки за книжки, защото някои ги имаме, но други определено ми привлякоха вниманието. Надявам се и на дъщерите ми, защото знаете, че всяко дете е различно и го интересуват различни неща. Благодаря Ви и нека  #BGMammaЧете да не спира с това предизвикателство, а да сме сила, която ще научи децата да четът, а не да гледат в екрана.

# 21
Моите много се радваха в този период на книжките с капачета на ФЮТ. Знам, че ги дават 2+, но сякаш на 3-4г започнаха осъзнато да се занимават с тях и да им харесват. Въобще всичко с капачета започна да им харесва от тогава.

#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 19:27 от /Hope/

# 22
Благодаря!
Набелязах доста книжки.
Моите момчета са много палави.
Не искам да се учат да късат и драскат книгите и затова в един момент ги прибрах.
Дано не съм сгрешила.
Въпреки всичко те бяха свикнали с тях и си ги търсят, а аз сега давам само по една -две книжки и като видя, че са загубили интерес ги прибирам за да не ги изпокъсат.

Тия дни забелязах, че ги привличат 3Д книгите #BGMammaЧете . Впечатлиха се как героите се движат. С четенето още ще изчакам явно 🫣

# 23
  • София
Моето момиче харесва книгите от поредицата "Аз се уча да чета" на Клевър Бук. Те засягат важни теми, които обсъждаме след прочита. Тя е почти на 4.
#BGMammaЧете

# 24
Joy , здравей Hug

И аз съм на вълна обновяване на книги.
Моите близнаци  на 3г и малко също още не говорят, или е избирателно - казва се правилно и после се почва по между им на техния език.
До тук сме повечето тези с дръжките книжки, защото едно е повече от две и всичко се хвърля и лети, както при вас.
Хубавите приказки с корици, уви всичко скрих, строят се кули с тях  и уж всичко е добре, обещават да не хвърлят, минава другия през кулата с шутове и се почва мятането

Харесват и сами си сочат картинките един друг си бърборят - Дядо вади ряпа, червената шапчица, грозното патенце, Снежанка, седемте козлета, едни тънки книжки в рими, Котаракът в чизми, Как се загубил таралежът Гошко, Барбароните,
Работна мецана, Забраваната Мог - повечето им я разказвам по картинки...

Зимата им взех на издателство Мармот - търси и намери - животните по света и превозни средства. Доста време прекарват да сочат и назовават и искат да им обяснявам.
Покрай тези  ситуационни книжки мисля, че сега са готови да им е интересно за момента от Фют какво, защо, как
Направих вече  поръчки от тях, едната част в стил - човешкото тяло, защо трябва да се извиняваме, защо се ядосваме, вече мога да броя....
Друга част от книжките - корабите, трактори, влакове, на плажа за над 4 +, опасни животни 4+, чудесата на света 4+.....

Взех още в поръчката сега да ги пробвам - имало едно мече - мечо Пух на Сиела, Падингтън в градината на Светулка
От серията за Къпиновия храст пак на инфо дар  но мисля, че няма още да им пасне.

На сутеев с  илюстрациите  изд. миранда много харесвам - приказки и картинки, котаракът рибар.... За сега само картинките показвам

Чудя се за поредицата за Уини и уилбър, сякаш още поне до късна есен да изчакам.

# 25
Здравей, Щефи!
Мноооого точно описание на ежедневието ни си направила 😁🫣🙃🤗

Днес им дадох и книжките с твърди корици само картинки
Едната е с животни, а другата с предмети и професии иииии ....Оооо чудо. 😊
И двамата се надпреварваха да ми посочват и казват кое какво е и как прави(т.е звукът, който издава)
Явно наистина са трупали пасивни думи до сега.
Също от вчера ги забелязах, че вече се "на говорят " и ми спогождат колективно номера...😂😂😂😂( скоро май няма да ми и е до  смях 🫣)

# 26

Здравейте,  тази поредица на "театър Пан"  им допадна на момчетата 😀.
Успях да ги задържа на място и гледаха и слушаха с интерес 🫣.
#BGMammaЧете

# 27
Аз купувам класически книжки с приказки на Андерсен. Приказките от моето детство. И те са с доста илюстрации и му привличат вниманието. Едва ли разбира всичко от това, което му чета, но така лека-полека натрупва пасивен речник.

Общи условия

Активация на акаунт