Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 753
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Ааа, ама вие по-горе говорите за антибиотик, после антибиотични капки. Капки капахме според антибиограма, едва ги прецениха да изпишат, всичко почти резистентно
Около 7дни ми казаха след приключване, че може контрола

И аз капя по два пъти дневно, иначе трябва цял ден дърляне ту едното, ту другото и друго да не се занимавам

# 196
Здравейте.
Малкия е пил антибиотик от 14 май до 24 Май.
И от 28 Май до 4 ти Юни.
Въпроса ми е след колко време може да пуснем носен и гърлен секрет,ПКК, СУЕ и СРП.

# 197
Детето има ли оплаквания? Ако няма и не е наложително, аз лично не бих водила по лаборатории да лепне нещо друго.

# 198
Детето има ли оплаквания? Ако няма и не е наложително, аз лично не бих водила по лаборатории да лепне нещо друго.
[/quote
На 25 ти сутринта имаме час за УНГ на частно.
И иска да пуснем тези изследвания.
А снимка на третата сливица иска лекарка да я направим Септември месец.

# 199
  • София
Колко дни след АБ капки можеше да се пусне секрет? Утре е 5 ден без и личната каза че може
Аз съм чакала и 2-3. Като си я има бактерията излиза.

# 200
Добре де, може би ще дам антибиотика за пиогенес все пак. Утре и аз ще си направя бърз тест. Детето се събуди сега и се почесваше по дупето и малко под пъпа. Не, че е нещо нетипично за нея,но... чак и мен ме досърбява на психична основа май. Къде са сега майките в темата, които обвиняват, че "тровиш" детето с антибиотик? 😄
Имаха случай на скарлатина зимата в групата, после пролетта дете имаше бактерията, наскоро друго имало ангина. Кой знае си я носят всичките и се презаразяват след лечение, ако се стигне до такова изобщо..

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 19:22 от Dentz

# 201
Аз нали се похвалих, че са здр.., така де, здрави, еми малкото накашля и е със сопол.

# 202
Добре де, може би ще дам антибиотика за пиогенес все пак. Утре и аз ще си направя бърз тест. Детето се събуди сега и се почесваше по дупето и малко под пъпа. Не, че е нещо нетипично за нея,но... чак и мен ме досърбява на психична основа май. Къде са сега майките в темата, които обвиняват, че "тровиш" детето с антибиотик? 😄
Имаха случай на скарлатина зимата в групата, после пролетта дете имаше бактерията, наскоро друго имало ангина. Кой знае си я носят всичките и се презаразяват след лечение, ако се стигне до такова изобщо..
Аз пак казвам, има бактерии и бактерии. Точно тази трябва да се лекува. Аз също мисля, че си тровим децата с АБ, поне моите доста често пият, колкото и да не ми се иска. Но за тази бактерия трябва да се пие. Иначе да, най-вероятно има безсимтомни носители (които също трябва да се лекуват) в градината и децата се заразяват. Моите са карали скарлатина по 2 пъти, и двата пъти бяха единствените в групата, което е пълен абсурд.

# 203
Моята май е и с конюнктивит, утре ще звъня на личната да видим какво ще ми каже да почвам като капки. Мислех си че е от физиотерапията че и слагат увч то точно на слепоочията, но днес физиотерапевката ми каза че няма как да е от това а точно съвпада с почването на процедурите.

# 204
  • shumen
Мимчо,конюктевит протича със зачервени очи и гурли.
Изследвания най рано 7 дни след АБ.
Барбалена,дано не е нещо сериозно.

# 205
Точно такива са, червени и с гурли

Мимчо,конюктевит протича със зачервени очи и гурли.
Изследвания най рано 7 дни след АБ.
Барбалена,дано не е нещо сериозно.

# 206
Токсините, които отделя пиогенеса могат да имат тежки последици. Точно за това антибиотика се дава веднага като позитивира, с чакането не правите услуга на никой....когато детито е за антибиотик се пие антибиотик, не се чака да се види какво ще стане. Антибиотика при него винаги е аугментин, той не развива резистентности за това не е нужна и антибиограма.
Виртуално ви черпя по една бира по повод края на детската градина, 7 години бацили, сополи и кашлици... вчера взех и документите, та край!!!
Я който е на морето, Тони ли беше, да каже как е там. Става ли са плаж и къпане?

# 207
Ние все още не сме на морето, но живот и здраве заминаваме в началото на юли. Свекърва ми вече ходи на плаж. Казва, че местните деца не излизали от водата. Била около 20 градуса,което за мен е студено.. За южното Черноморие става въпрос.

# 208
Токсините, които отделя пиогенеса могат да имат тежки последици. Точно за това антибиотика се дава веднага като позитивира, с чакането не правите услуга на никой....когато детито е за антибиотик се пие антибиотик, не се чака да се види какво ще стане. Антибиотика при него винаги е аугментин, той не развива резистентности за това не е нужна и антибиограма.
Виртуално ви черпя по една бира по повод края на детската градина, 7 години бацили, сополи и кашлици... вчера взех и документите, та край!!!
Я който е на морето, Тони ли беше, да каже как е там. Става ли са плаж и къпане?

Ваня, става за плаж вече. Водата не е от най-топлите, ама моя младеж се къпа 🫨
Аз с тази ешерихия коли в урината, никво къпане това лято 😭😢

# 209
Защото се пишеше по-назад за Streptococcus pneumoniae, какви усложнения може да даде тази бактерия като децата са ваксинирани за нея?

Общи условия

Активация на акаунт