Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 756
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • shumen
Ваня,ние още не сме ходили на плаж,но колежки ходиха и казаха,че още е хладка водата.В Събота сме на Балчик на фестивал на цацата и моето дете може да го огрее да  я изпробва.
Тони,с тези бактерии в урината и аз май ще стоя под чадъра само.
BlossomStar,при моя тази бактерия е правила големи бели като водеше я до бронхит,я до пневмония.

# 211
Аз преди месец имах странни оплаквания, които приличаха на цистит, но нямаше бактерия според микрото. Пих няколко хапчета подред с червена боровинка, около месец. Ту се появяваха, ту изчезнаха оплакванията. Някъде четох, че се пиело сода в такива случаи и след 3 дни сода ми мина окончателно. Содата по принцип променя киселинността  на урината и слюнката, на би могла да подпомогне такива състояния. Може да е било и съвпадение, не знам.

# 212
Ваня, не става за плажуване още. Темп на въздуха е до към 25гр. Имаше по-топли дни, но за кратко. Има ветрец, облаци. Абее не става. Още са празни плажовете.

Всички бактерии са опасни, по-принцип. Някои по-малко, тъй като са обичайни резиденти в тялото ни.
Миналата седмица борихме стептококус пневмоние. Само с АБ капки мина, но друг път е пил през устата, за същата бактерия

# 213
  • София
Защото се пишеше по-назад за Streptococcus pneumoniae, какви усложнения може да даде тази бактерия като децата са ваксинирани за нея?
До тук един бронхиолит. Много е упорита тая бактерия. Връщала се е на няколко пъти при малката ми дъщеря.

# 214
Здравейте, синът ми на 4 години и половина се събуди с позиви за повръщане. Повърна по малко на 2 пъти и заспа. Кажете ми с какво да го метна днес, за да мога да му помогна максимално. Нямам опит с чревни вируси…

# 215
Натриев цитрат и повече течности, НО бавно и на глътки - колкото се може повече, но по една две, след това 15-20мин нищо. Аз давам и прахчета хидратин, за да държа електролитите в норма. Почивка. Лека храна, само ако детето прояви желание и пак бавно и на малки хапки, с почивки. Бисквита, солета. Иначе настоявам само за течности.

Момичета, притеснихте ме с това студено време на морето Sad Ние заминаваме след седмица и се надявах вече да е ок. Децата киснат на басейните, отопляеми. Аз също. Но все пак да е достатъчно топло да се мокрят. Обичаме да ходим преди лудницата юли и август, затова почиваме в края на юни и септември. Сега сериозно се сдухах Sad

# 216
Не ми говори и ние заминаваме след 10 дена, дано да става. За съжаление няма да имаме отопляеми басейни. Вие къде ще сте? И аз мрозя лудницата, дрег път по това време е супер.
Малката се събуди с главоболие и световъртеж за втори път. Много странна работа.

# 217
Да се оправят всички болни.

Моето дете също беше със Streptococcus pneumoniae и лекувахме локално с капки за 10 дни.
Последно кара лек чревен вирус с лека Т, болки в корема и главата.
В понеделник отиваме на Велинград за седмица. На море ще ходим на 23 август, когато е по-спокойно. Не понасяме навалици и огромна жега.

# 218
Ох и аз да се оплача, снощи след физиотерапията на малката като се прибрахме изведнъж ме заболя под дясната гърда до ребрата. Такава болка че въздух не можех да си поема. Пих обезболяващи и си легнах, но посред нощите пак същото. Отивам днес на снимка и какво се оказа Бронхопневмония, аз в шок и жената от ренгена в шок. Кашля само сутрин по няколко пъти и това е, но предвид че съм и пушач не съм си и мислила че може да се окаже това. Следобеда отивам при личната за АБ

# 219
Да се оправят всички болни.

Моето дете също беше със Streptococcus pneumoniae и лекувахме локално с капки за 10 дни.
Последно кара лек чревен вирус с лека Т, болки в корема и главата.
В понеделник отиваме на Велинград за седмица. На море ще ходим на 23 август, когато е по-спокойно. Не понасяме навалици и огромна жега.

Емилия, къде ще ходите във Велинград, че ние обмисляме там да ходим през Август.
Ние след две седмици живот и здраве заминаваме за Гърция.. дано всички в темата сме здрави на ваканциите 😄 и след!! 🫨

# 220
mim40, много съжалявам за тази пневмония, боледувала ли си наскоро? Добре, че отиде да снимка. Сега си на АБ? Май ти трябва нещо и за имунитета. Покрай боледуването на децата малко занемаряваме себе си.

Емилия, хубаво сте решили за морето в края на август.

Тони, една приятелка беше скоро с деца в Санте, Велинград, беше доволна. Аз съм ходила в Инфинити, преди да родя, много ми хареса.

# 221
Боледуването ми е покрай детето при хващам от нея някоя бактерия и аз, януари пих АБ за хеликобактер и преди малко започнах Ксимебак. Дано да почне да действа че едвам дишам и не мога да се обърна на дясно. Спя само на лявата страна а и цял ден съм с  малката. Май ще се наложи да взима нещо за имунитета но какво нз

mim40, много съжалявам за тази пневмония, боледувала ли си наскоро? Добре, че отиде да снимка. Сега си на АБ? Май ти трябва нещо и за имунитета. Покрай боледуването на децата малко занемаряваме себе си.

Емилия, хубаво сте решили за морето в края на август.

Тони, една приятелка беше скоро с деца в Санте, Велинград, беше доволна. Аз съм ходила в Инфинити, преди да родя, много ми хареса.

# 222
След пневмонията може да си направите някоя планинска почивка. Добра храна, движение, въздух да достатъчно, ефект от другите неща няма много. Иначе едно Цетебе би било достатъчно и хубав пробиотик.
Последно и аз пих Ксимебак, много бързо се повлия кашлицата ми.

# 223
  • shumen
Мимчо,дано се оправиш скоро.Витамини и планинска почивка са достатъчни.
Ваня,и ние ходим на море след 15.08.,за да е по спокойно.И аз мразя навалиците.
При мен урината показа,че има бактерия,но не знам каква.В Понеделник ще взема стерилната и ще видя.
DK 86,за повръщане давам натриев цитрат и спраит на глътки.

# 224
Аз давах зимата разтвор със сол и захар (и вода). На малки глътки.

Общи условия

Активация на акаунт