На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 59 529
  • 603
  •   3
Отговори
# 585
Каква е целта на пътуването
Кой район е предпочитан
колко човека
има ли деца, години
Ако не ни дадете някаква минимална информация -- ще има изливане на хотели, всички налични и в Букинг.
Двама възрастни. Целта на пазаруването е шопинг, съчетан с екскурзия, но не сме сигурни дали въобще е добра идея, тъй като в момента сме без кола, и трябва да идем с автобус...

# 586
  • София
Някой който е минавал след НГ, как е на границата, че бяха казали, че ще има ограничения в бройките, говоря за прах за пране. Не помня кой се беше оплакал, че митничаря се е заял. Аз примерно взимам 3 чувала суха праха и 6 7 туби течна, дали ще е проблем, за да знам да намаля бройката.
Ние ще скочим на бързо на 31 януари за лек пазар, през КА та ще докладвам после де.

# 587
*Evangeline* бих ти препоръчала някоя организирана автобусна екскурзия. Да натрупате впечатления и в последствие вече с личен транспорт.

# 588
  • София
Каква е целта на пътуването
Кой район е предпочитан
колко човека
има ли деца, години
Ако не ни дадете някаква минимална информация -- ще има изливане на хотели, всички налични и в Букинг.
Двама възрастни. Целта на пазаруването е шопинг, съчетан с екскурзия, но не сме сигурни дали въобще е добра идея, тъй като в момента сме без кола, и трябва да идем с автобус...
Ако ще е екскурзия с малко шопинг, по-добре направо Истанбул.

# 589
  • София
Дали човек със много слаб английски може да се справи в Одрин, при пазаруване, наемане на хотел и пр.
И още един въпрос:  задължителна ли е предварителната резервация за  1 нощувка в хотел?

# 590
  • Бургас
Не ти трябва английски.
Турците не го говорят.
На български има по-голям шанс да се разбереш.
Изтегли си турски офлайн на Гугъл преводач, ако не ползваш интернет през цялото време.

# 591
Дали човек със много слаб английски може да се справи в Одрин, при пазаруване, наемане на хотел и пр.
И още един въпрос:  задължителна ли е предварителната резервация за  1 нощувка в хотел?

Младите знаят английски, в хотелите винаги има човек да говори.
Не тръгвайте без осигурена нощувка, нямах много време да чета, но ако отивате за първи път -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направете. Там не се знае, къде ще намерите, а колко ще платите - тяхна работа.

# 592
  • Бургас
В хотелите може и да има, но като цяло е рядкост. Дори и сред младите.
Граничарите не говорят, какво остава за масовото население.
От десетилетия ходя в Турция, не са мръднали грам напред в познанията си.
Може да те разберат, ако им говориш на английски, но отговарят на турски Simple Smile

# 593
  • София
Младите знаят английски, в хотелите винаги има човек да говори.
Не тръгвайте без осигурена нощувка, нямах много време да чета, но ако отивате за първи път -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направете. Там не се знае, къде ще намерите, а колко ще платите - тяхна работа.
[/quote]

Благодаря, защото наистина ще отида за първи път .

# 594
Ние сме спали много пъти без предварителна резервация. Ходим в един и същ хотел и разлика между резервация през букинг и на място не сме имали повече от 5лв.

# 595
Моите впечатления са, че също не говорят английски.
Особено в моловете по козметичните магазини гледаш консултантките изпипани натокани девойки с айфони. Ми айфона е на английски и цял ден цъкат по тик ток, пък една дума не говорят.

# 596
  • София
Ние сме спали много пъти без предварителна резервация. Ходим в един и същ хотел и разлика между резервация през букинг и на място не сме имали повече от 5лв.

Бихте ли казали кой е хотела , моля ?

# 597
Скрит текст:

Бихте ли казали кой е хотела , моля ?

Comfort Center. Последния път закуската не беше добра. Говорят лош английски, добър български и турски на рецепция.

# 598
  • София
Comfort Center. Последния път закуската не беше добра. Говорят лош английски, добър български и турски на рецепция.
[/quote]

Благодаря,  а Вие  в кои месеци ходите ?

# 599
  • Варна
Ние винаги в хотелите на английски сме се разбрали, до сега не е имало проблеми. НО по магазините, трудно се случва комуникацията. Тогава влиза в действие "есперанто" с ръце, глава, крака 🤣. При последното ходене влизам в един магазин и питам първо дали мога да платя с карта, може. А отпред наредени плодове и зеленчуци като за снимка. Излизам, вземам си количка и почвам да товаря. Взех си каквото исках и влизам в магазина да плащам, след мен един младеж вика и тича, говори ми нещо на турски, ама аз не разбирам. Хвана ме за ръка, сочи ми кантара отвън, та се светнах, че трябва да се върна да теглим, пък после да плащам. 🤣🤣🤣 Голям майтап беше.

Общи условия

Активация на акаунт