На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 63 177
  • 647
  •   3
Отговори
# 630
Денислав се жалва във фейса. Нямало българи. Турците го питали къде са комшите.
😀
Българите са по магазините, които не ги рекламира Денислав🙂

# 631
Е, той си каза защо ги няма – за българи цените са двойни. Ама иначе питат...
Щом и него са се опитали да го цакат с двойна цена, смятайте пък за нас какво е.

Скрит текст:
Днеска беше “ Петък “
Доста хора ме питат къде са комшиите , кога ще идват , и доста хора мислят че поради петъчния пазар не идват .. да няма вече Петъчния пазар но ..
Аз мисля друго ..
Днеска станах сутринта отидох да взема 4 гевреци пред мен 1 човек и незнам как разбра ..сиг зареди усмивката ми и го чувам каза на продавача “ от този булгар вземай двойно” нищо не съм казал даже нямах лири платих в евро
Отивам паркинга и ме питат “ къде са Българите” и ме питат пазара няма затова ги няма нали “
Аз му казвам не е само зареди пазара ..
Паркинга двойно
Гевреците двойно
Отношение двойно ..към лошо
Искаш не искаш някой идва да ти продава на зор чорапи …
Както да е
Здраве да има 🙏🏻
Ние сме Семейство Алексиеви и информираме показваме но като дойде времето тогава ке говоря : )
Благодарим  че сте с нас
Аз геврек вече не ям , Българин съм ама не ми се плаща двойно 😉

# 632
  • Бургас
Не ходя по пазари именно поради тази причина. Но имам любими малки магазинчета, в които собствениците винаги са се отнасяли с уважение и усмивка. Не харесвам и Одрин, предпочитам Къркларели, който все още не е така комерсиален.

А защо няма - висенето по границата идва в повече, поне на мен.
От март до ноември преустановявам пътувания.

# 633
Цените и в Одрин скочиха, за това няма много българи. Приятели бяха за Нова година и каза, че дрехите вече са много скъпи. Пазарували са основно лекарства и козметика, защото е имало голямо намаление в Гратис.

# 634
И аз не ходя по пазари, само от магазини купувам. Но и там се опитват да въртят номера – ако мине...
Проверявайте си касовите бележки на място, за да нямате неприятни изненади.

# 635
  • Пловдив
В Къркларели има ли пазар?

Ние ходим 1-2 пъти годишо до Одрин, основно за разходка. Имаме приятели с жилище там, които си пътуват два пъти в месеца и доста пъти ни вършат работа като ни носят поръчки от там.

# 636
  • Бургас
Има, в сряда, но не съм фен на пазарите и никога не съм била.

# 637
  • Пловдив
През ноември бях в Одрин(обикновено ходех в Текирда) за лекарства,разгледах магазините,но нищо не купих,цените са високи,а качеството е под съмнение.Днес бях в Гърция(Ксанти),цените са по-ниски от нашите,а качеството е по-добро.

# 638
Здравейте във вторник бяхме в Одрин!
Отдавна не бяхме ходили ,но сега покрай абитуриента решихме да започнем от там ,макар че бях скептично настроена че ще си хареса нещо!
Първо разбира се отидохме от препоръчаните от Денислав магазини Даниел Роси!
Еми прехвалени са,както и за пореден път се убеждавам  за почти всичко препоръчано от него!
В първия магазин се опитаха да ме убедят ,че понеже е абитуриент костюма трябва да е лъскав и да има лъскаво по реверитеʼ
На някой може пък и да им харесва,но за мен е циганско и простовато!
След още малко обикаляне попаднахме на магазин който се намира почти в края на централната улица -в ляво когато отиваш към петъчния пазар!
Отношението на жената в него ме впечатли и спечели и  даже намерихме и костюма за нашия абитуриент!
Така ,че ако на някой ще трябва тоалет за бал там има доста  и мъжки костюми и доста рокли за дамите!
Магазина се казва  Nisantasi!
[/quotе]
Ако може да питам колко пари ви излезе костюма. И какво включва. Ние имаме абитуриент догодина и аз се чудех дали си заслужава да ходим до там, защото ни е 400 км в посока. Излиза ли по-евтин от костюмите тук и има ли повече избор?

# 639
И аз не ходя по пазари, само от магазини купувам. Но и там се опитват да въртят номера – ако мине...

Или ползвайте касите на самообслужване.
В Мигрос не ползвам каса с касиер, винаги си маркирам сама покупките. Има и бутон да се смени касата на английски, има и опция за маркиране на карта мигрос.

# 640
  • София

Или ползвайте касите на самообслужване.
В Мигрос не ползвам каса с касиер, винаги си маркирам сама покупките. Има и бутон да се смени касата на английски, има и опция за маркиране на карта мигрос.
Ако нямаш карта за отстъпки, как я купуваш? И ако има нещо за измерване като плодове и зеленчуци, лесно ли се разбира какво да се маркира?

# 641
Отстрани на стелажите има пластики иначе може и служител да се извика за карта. Зеленчуците се мерят като в Лидл, поставят се на везната и тя ги мери. Има и и иконки с картинки. Много е удобно.

# 642
  • Най-красивата страна
Случи ми се  в мола в Люлебургас
С дъщеря ми влизаме в магазина -Us polo.Имаше много хора.
Купих 3 пуловера за мен,два чифта дънки за нея и две тениски.
На касата плащам,проверявам касов бон-всичко е точно.
Излизаме от магазина.
Якето ми разкопчано.И стана така,че дъщеря ми  изцапа блузата ми без да иска.
Няма проблем.Казах и да извади един от новите пуловери и ще се преоблека в тоалетната.И тогава детето ми казва ,че пуловерите са два.Вадим всичко-два са.Третият го няма.
Връщаме се в магазина ,отиваме на касата ,показвам касовия бон и питам къде ми е пуловера.Знаете -касиерката маркира дрехите и ги слага в торбичката.
Спогледаха се момичетата,но едното момиче извади пуловера и ми го върна.Извини се.
Ако бях погледнала торбичката ,когато се приберем в хотела вече щеше да е късно.Ние бяхме отседнали в друг град .

Случи се и на закрития пазар
Дъщеря ми купува за себе си и за приятелките си разни дребни неща-магнити,огледалца,ключодържатели,портфейл,шал.
 Когато вече сме в хотела се оказва,че двете огледалца ги няма.

След тези две случки вече внимавам.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 09:07 от Veronikaaa

# 643
Avs0,ние платихме 120 евро-за костюма-панталон,риза,сако,вратовръзка,колан и подарък кърпичка за сакото и чорапи!

# 644
Здравейте, четох за пълномощното за автомобил ,но при нас казуса е следният.Ще пътуваме с автомобила ни ,които се води на името на съпруга ми.Той ще бъде в автомобила ,но ще шофирам аз. Трябва ли ни пълномощно при положение,че в момента той няма шофьорска книжка.Не сме ходили отдавна и не помня ,когато сме минавали дали искаха неговата шофьорска книжка ,а и той тогава не беше с отнета.
Благодаря предварително на всички за отговорите, и се извинявам отново ,че повдигам този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт