За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 704
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Точно петък ли сме избор на редактора. Joy

Ние тук сме една много сериозна група от почитатели на корейската и китайска история.

Много интерес предизвикват в мен и корейските жътвари. Smiley
Моето лично предпочитание са аджумите гмуркачки.
Под влияние на почитателки на китайската култура на драконите и фениксите проявявам минимален интерес към света на гоблините и по-специално на един конкретен гоблин, с пръв приятел жътвар.
https://www.facebook.com/reel/9914251758671259?fs=e&fs=e

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 21:08 от victoria vassileva

# 316
  • София
JoyJoyJoy Каквото и да си говорим, нашата тема е най-образователната: история, култура, бит и общество, готварство, лингвистика, музика, спорт, изкуство, фитнес, дракони, феникси, еднорози, гугутки. Не са казали, не сме го обсъдили.

# 317
..............................
Много ви моля, дайте текста на тая песен https://www.youtube.com/shorts/0ciWxOWTKDU
не ми излиза от главата. 
.....................................................
Това клипче определено е правено от някой фен. Личи си, че кадрите са от други изпълнения на двамата и просто са ги напаснали.
В коментарите под един клип с песента пишеше - song name is 杀死我的孤独 (Kill my loneliness) the singer name is 添儿呗克里.

Елза, приятно и ползотворно пътуване. С удоволствие ще прочета, ако решиш да споделиш нещичко.

Точно аспержов боб ми се струва, че готви младежът.

Моят принос за петъчната вечер newsm03 едно чудесно изпълнение на ENHYPEN при гостуването им в предаването на Пак Бо Гом.
Кавър на Demons на Imagine Dragons.

И от днешното им представяне в Music Bank

# 318
Абсолютно, и само като гледам как се справяте с тия apps на китайски, кефя ви си максимално! Мерси, Елза, мерси 2в1. Flowers Hibiscus
И, ще добавя - и технологии, и мода и религии и...каквото се сетиш.   Пример, днес благодарение на Елза разбрах, ча QQ Music e joint venture на Tencel и Spotify.
Като тръгна да ровя - ами открива се един много широк и голям свят, придобиваш много голямо богатство да научиш китайски - а и света се промени - сякаш толкова много неща се случват в идват от Азия.   Дали е континент с нарастващо световно влияние или винаги е била, за мен е била непозната.
JoyJoyJoy Каквото и да си говорим, нашата тема е най-образователната: история, култура, бит и общество, готварство, лингвистика, музика, спорт, изкуство, фитнес, дракони, феникси, еднорози, гугутки. Не са казали, не сме го обсъдили.

# 319
  • пак на Рив Гош
Елза, блазе ти!
Скрит текст:
Част от сърцето ми остана в Осака Heart Eyes. Няма начин да не успееш да се разходиш, поне малко, има страхотни места. А да не говорим колко е вкусна! Все пак е кулинарната столица на Япония

По повод дискусията ни вчера за вдъхновението са сценария на сериала за Дука, днес ми попадна тази картинка Joy

# 320
Днес на азиатския фестивал в София:
Скрит текст:

Подарък за баба

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 20:45 от diziler

# 321
Благодаря за споделеното! Прекрасно ветрило! Надявам се няма да обучаваме баба на бойни изкуства.

https://youtu.be/G47siG94XbE?si=wIwu4SMHDVBYUnky

https://youtu.be/wKpH178Igdg?si=jnqyqeK9SCBkSMyF

https://youtu.be/fNUcIEdJkxk?si=FxXArp7JKsL9uOC8

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 21:03 от victoria vassileva

# 322
  • пак на Рив Гош
И аз бях днес на фестивал (изложение), ама корейско. Както се чудех дали да ходя, все пак отидох.
Много козметика, доста по-малко храна, в сравнение с предни години. И страшно много народ (на първата снимка е входът на изложението, зад дървото, където е белият плакат). Останах очарована от фирма, която прави осъвременени ханбоци и бижута, вдъхновени от чосонските. Имаше и много представители от различни университети, за международен обмен.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 22:05 от Роца

# 323
Мение за Love is sweet 2020 с Бай Лу?

Почнах го - първи еп - много добре, обаче втори, трети - вече става скучен.
Гледали ли сте го?  Оправя ли се натам?

# 324
  • България
От мен има 7.5/10.
Не можах да го изгледам, много лигава работа.

# 325
  • пак на Рив Гош
На мен пък ми хареса, те бяха много сладка двойка, еднорозите бяха доволни. От мен има 9, което го нарежда високо сред изгледаните от мен китайски сериали Joy.
Prinx, улеснихме ти живота, нали? Joy

# 326
  • София
Любимият ми техен съвременен сериал от петте, които съм гледала Joy. Лигав до безбожие, супер сладки Луо и Бай Лу, кучето е звездата! Няма драми, няма гадняри, като цяло няма никакви китайски дразнители. Забавен, лек за гледане, без гугутки. Някои сцени ми бяха леко прекалено детски - после се оказаха любимите на китайската публика, какво да ги правиш. Юнси и Бай Лу показват страхотна химия, след този сериал ги взеха като двойка в Till The End Of The Moon. Като цяло превъртах всичко останали и гледах само тях двамата, втората двойка ми беше интересна колкото имаше замесване в прогреса на историята на главната двойка. Но пък е отпреди засилването на цензурата и не се целуват като картонени фигурки за 3 секунди.

Страхотни и интересни снимки сте показали от изложението и фестивала.Heart Eyes

# 327
JoyJoy  Колкото повече, толкова по-вярна средно-претеглена.  Така че - мерси за коментарите - пишете, пишете. А за бизнес историите - стават ли за гледане? 
Prinx, улеснихме ти живота, нали? Joy
JoyJoy

# 328
  • пак на Рив Гош
А за бизнес историите - стават ли за гледане?  
Бизнес историите като част от сериалите с романтика, или сериали, които са посветени главно на бизнес? Ако е първото, може да се гледат, но със едно полузатворено око и без да се задълбава много в детайли. При всички положение, това не би бил главният ми интерес в историята и не бих разчитала на голяма достоверност по отношение на показаното като реално отразяване на дадената бизнес среда. Даже някой път като гледам как работят по офисните романтики, направо се чудя как китайската икономика е стигнала до това ниво. Любим момент ми е, когато Главната Гугутка работи по важен и супер-дупер секретен файл за събранието утре, но като стане от компютъра за да иде да си напудри носа, нито запазва файла, нито си заключва екрана (това в отворен офис) и така Гаднаряката може да мине и да изтрие всичко безвъзвратно. Липса на елементарна кибер-сигурност в китайските офиси Joy
(да, знам че това е за да може Гугутката да остане да работи извънредно за да възстанови файла, и така Шефът Той да омекне, като я види заспала на клавиатурата и да я завие със сакото си Joy ).
При сериалите, където действието се върти основно около бизнес, без романтика, може би има повече достоверност откъм история и случки. Но пак, не бих ги приемала като документален репортаж за определения бранш Joy

# 329
  • България
Или си изкрещи паролата за достъп пред всички, така че и заспалите да се събудят и да си я запишат.

Общи условия

Активация на акаунт