За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 826
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, догледах Сеулските близначки, хареса ми,  имам и някои забележки, но като цяло беше О.К. Мисля, че най-много ми харесаха двете майки.
Догледах и Без пощада. Червената боя ми беше в повече. По принцип не гледам никакви такива, както и ужаси. Но ГГ с каменното лице ме закова пред екрана. Останах с убеждението, че тия хора не познават огнестрелното оръжие и карат само на хладно такова  Stuck Out Tongue Winking Eye. Както и да е, с превъртане и примижаване го приключих.
Сега мъча Ти си моята пролет или нещо такова като превод. Ами грозни ГГ, малоумни приятели и някакъв миш маш от романтика и криминале. Може и да го зарежа.
Дайте предложения за нещо по-нормално моля!
Хубав ден на всички!

# 571
  • пак на Рив Гош
Останах с убеждението, че тия хора не познават огнестрелното оръжие и карат само на хладно такова  Stuck Out Tongue Winking Eye.
Така си е. Притежаването на огнестрелно оръжие, дори и на реплики на такова, е незаконно и се наказва изключително строго. Изключенията са единствено за армията и полицията. Затова и гангстерите по сериалите действат основно с ножове и бухалки - пак да извън закона, но оръжията им са законни Grinning.

Tuon, с удоволствие приемам такива чанти (Диор си ми е слабост). Ама не срещнах младежи в беда, язък!
Вики, Париж е винаги добра идея... особено по време на седмицата на модата Grinning

# 572
Такава чанта ми изпратиха пълна със закуски за дребния след като се оплаках, че не успях да си взема сувенир от Париж 😀

Ще си я носия,нищо, че не е Диор.

# 573
Такава чанта ми изпратиха пълна със закуски за дребния след като се оплаках, че не успях да си взема сувенир от Париж 😀
Със здраве и да те радва. Спрях да купувам всякакви "сувенири", когато стана така, че дали ще е "кулата в Пиза" или чантичка от "Диор"- всичко това е направено и ушито някъде в Далечния изток, дори може би от деца.
В сериалите много ми харесват тези нефритови плочки, които им позволяват разни неща, недостъпни за други "простосмъртни". Много приличат на нещата, които можеш да си купуваш в електронните игри и да ти облекчат действията.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 10:16 от victoria vassileva

# 574
  • София
Tuon, същата Айфелова куличка имам и аз.

victoria, бях гледала един скеч как китайци купуват в чужбина сувенири за вкъщи и всички са с надпис Made in China. Grinning И на тях не им е лесно.

След културния шок от Япония нямам търпение да се върна на китайското. Затова днес започнах Kill Lover (2025), за да имам нещо бързо и кратко, което да ми изчисти съзнанието.

За Япония ще е основно мрънкане, изобщо не е моето (текст и снимки в скритото):

Скрит текст:
Не мога да вирея в толкова консервативно общество - жените не показват глезен, рамене и деколтета. Това да се облечеш с потник - срам и позор. На 36 градуса (а не исках да поглеждам като колко се усещаше) те са с дълъг панталон, отгоре рокля с презрамки, под презрамките - тениска. Вярно, че и аз едно време се носех така (беше някаква мода), но при тях си личи, че не е от модата. В хотела с голям надпис - Не са добре дошли хора с татуировки (да, да, знам за японците и татуировките, но все мислех, че приемат ако не се виждат).

Улична храна няма, защото на улицата не се яде. Въпреки че в 4:30 видях едни младежи да нагъват Макдоналдс на пейка - бяха с костюми, но не можах да разбера от нощна смяна ли са си тръгнали, на работа ли отиват или са били на клуб.

Любезни са до полуда, но на мен ми изглеждаше толкова изкуствено, че полудявах накрая. Малко ми приличаха на американците, за които е задължително да са вечно усмихнати и много приветливи, дори вътрешно да те псуват (говоря за обслужващия персонал). Факт, че и нашият обслужващ персонал е под всякаква критика с вечното мръщене, но онова пък е точно другата противоположност. И са като роботи - все едно някой им е задал програма и ако им подадеш команда, която не присъства в нея - дават фира и не знаят какво да направят. Винаги съм изключително търпелива с хората, но тук на летището за пръв път се развиках на служител. И то два пъти на различни за различни неща. 5 дена ми лазеха по нервите като погледнат като теле и не знаят какво да направят. И, не ме разбирайте погрешно - говорехме им и на родния език, за да няма загубени в превода и те пак не можеха да осъзнаят какво да направят, защото не им е заложено съответното действие по подразбиране.

В метрото имаха вагон само за жени, защото там е голям проблем опипването и посегателствата в гъчканата в час-пик. И сутрин по улиците можеш да се нагледаш на пияни младежи и спящи по асфалта.

Както са чували всички, предполагам - кошчета за боклук няма. И се твърди, че въпреки че няма, е чисто. Да, ама е чисто до вечерта. Тогава ресторантите започват да изнасят купищата боклук на улицата, за да ги съберат на сутринта. Около тези купища боклук местните започват да си оставят и техните. Боклукът се събира от 4:30 сутринта натам, но пък стои навън от около 11 вечерта. Доста апокалиптична картинка бяха гарваните, които се спускаха към него и го ровеха грачейки.

Влакът-стрела за мен отстъпва по комфорт на всички европейски високоскоростни, на които съм се возила. Да не говорим, че дори най-бързият им е по-бавен от няколко вида китайски. От миналата година във влака вече не продават и храна и напитки, така че ако пътуваш повече часове трябва да си заредиш торба с вода. Няма вагон-ресторант или кафе, камо ли qr кодове на седалката, с които можеш да си поръчаш до седалката както от влака, така и от гарите по маршрута (съжалявам, че пак ще сравня с Китай, но - ми, по-приятни са за ползване техните). Привилегията за напитки е само за първа класа. Хубавото беше, че линията минаваше покрай Фуджи и голям късмет беше, че от едната страна нямаше никакви облаци, та успях да видя планината.

Осака не ме впечатли изобщо. Нямах и много време за разглеждане, но обиколих доста из търговските улици и нощните пазари - пълни с хора, но някак липсва живот. Вървят като зомбита, не си говорят, не се смеят.  Токио ми хареса една идея повече, но там нямах време да разглеждам. Но е повече хаос, по-жив, повече интересни хора. Посетихме Yoyogi Park и храмът Мейджи - там ми хареса изключително много. Спокойно, красиво.

Имаше много младежи, особено в Токио, облечени като манга и аниме герои.

И малко снимки:

Осака:

Скрит текст:

Токио:

Скрит текст:

Експото:

Скрит текст:

почва от луната:

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 08:23 от ElzaFB

# 575
  • вятърничава
Това с бухалките ми е любимо, всеки уважаващ себе си кореец има в багажника на колата си метална бухалка. Велики са, метални бухалки и метални пръчици за хранене. Без бухалки и кимчи не е корейско Joy
Ама не срещнах младежи в беда, язък!
Може ти да имитираш,че си в беда. Аз ли да те уча, толкова сериали и филми си изгледала, манги прочела.
Може да те понесе на ръце някой висок младеж, че и да те повози в лимузината си ... до болницата Wink

Tuon, значи за дребния закуски, а за теб чанта с кифла в розАво. Поне малко тестерче на парфюм да бяха сложили. Ако има вино,може да го пратиш при мен.Да не се развали.

Какво не му беше интересно на Дука еп. 2? На мен ми хареса. Особено в началото на епизода.

Колко малко време мина от финала на Nine Puzzles, господин Гу вече рязко ми залипсва. Затова взех еднократна доза г-н Гу във филма Nothing Serious. Пръска чар с кротката си усмивка, а жените му се качват на главата. Интересна комбинация са с Jeon Jong Seo (която ми направи впечатление в Money Heist: Korea, Queen Woo и Ballerina). И една от любимите ни баби участва.
Роца, час и половина филм с г-н Гу или час и половина епизод на близначките от Сеул, ясно е какво избрах Nerd

Какво да очакваме през юли от корейците? Споделяйте списци и предложения!

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 14:56 от bb6

# 576
Бибито ,ето тук какво казва MDL July

Дони от  18 юли , 2025, всеки петък в The Nice Guy, дано поне този става за гледане, че доста ме разочарова в предишната драма, просто не беше моето.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:14 от Danifin1

# 577
  • вятърничава
В предишната драма беше добро момче, тук ще е лошо.

# 578
  • пак на Рив Гош
Добро, лошо, тая негова прическа нещо не ми харесва Thinking. Пък и прочетох, че май няма да има Animal Unicorn накрая.
От юлските корейски сериали засега смятам да погледна Law And the City, Low Life и S-Line, все заради каста.
bb6, аз гледах сеулските близначки в продължение на час и половина, защото нямаше кой да ме светне за час и половина господин Гу Grinning. Мерси за идеята, ще го потърся!
Запазвам и втората идея за следващата Седмица на Модата Joy... стига младежът да успее да ме вдигне, че аз съм аджума, дето си тежи на мястото Joy

Tuon, със здраве да си ползваш торбичката!

# 579
  • Русе
Имам въпрос, който може да сте коментирали, затова ще го сложа в спойлер.
Скрит текст:
Забелязвам сред китайските имена и в сериали, и в живота, повторения на имената: Ян-Ян,  Мей-Мей,  Ши-Ши и т.н. Примери много! Това има ли някакво значение или е само за благозвучие?

# 580
  • София
win, това е на галено. Повтарят собственото му име. Ползва се с всички имена от близки хора, приятели и когато когато човекът ти е близък и по-млад от теб.

# 581
  • България
Аха да зарежа Guardians of the Dafeng и стана интересно, появи се и едно синеоко драконче.

# 582
  • Русе
.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 06:25 от winona

# 583
  • пак на Рив Гош
Уин, може ли да сложиш резюмето на епизода в скрит текст, моля? Че някои още не сме стигнали до тези моменти Grinning

# 584
  • пустинен пъпеш
Основателен коментар за недостатъци в ,,Гамбитът на принцесата ":"потокът на времето в драмите, растежът на децата и гафовете на сценаристите са неразгадаеми" , но и хвалебствени:"има много красиви кадри както по композиция, така и по атмосфера,отдавна отбелязах колко добри са много сцени от гледна точка на работата с камерата, радват окото.Красива естетика.Лиу Сюе И е майстор на подобни сцени. Той винаги мълчи красиво и талантливо.Героинята наистина знае как да „дърпа тигър за мустаците“.   "
Харесват ми играта на Liu Xue Yi(например усмивката му в края на еп.4),инструменталната музика и моментите,в които е включена.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:29 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт