За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 889
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Баш!!! Joy  Joy   Коктейлът е  експозивен - Наръга 5 вида съставки в казана на оръжейната.  "Що не слушах повече по химия, ама аз ако бях добра по химия, щях ли да стана актриса?  Пък ако не бях актриса, щях ли да съм тука?  И тука пак да ме мъчат с химия.  Ей, я малко от това, малко от това и мъъъничко от това. JoyJoy + един леген с вода. Joy
Коментарът на един от подчинените на Той - "Госпожицата е Майстор - може сам-самичка да унищожи града".
Иначе не прави коктейли, а PowerPoint презентации - с един подострен тебешир.
Актрисата в гл.роля - бая образ.  Също по едно време се вкючва друг мой любимец Riley.   Открих си го в Song of the Moon.  Обаче ролята му в тоя Dream e баш за него.  Много добре се справя.  
-  Роца, радвам се че с Tuon също гледате тоя шедьовър (за сега) - Дано не го съсипят по китайски.  Иначе личи, че е правен с много пари (за разлика от Дука).  И музика, и картини красиви - красиви актьори и актриси - всичко изглежда "барнато" за сега.   Ох, за Първата нощ - гледах някакви превюта на новите серии - Тя бая се тръшкаше, че Той може да си пада по героя на Riley
А заедно Riley вкараха една плеяда красавци. И Тя - Ама как, ти по много ли? JoyJoy  Това за превютата на всичко дето е излязло досега от сериите - засега се очартава да става все по-забава - дано да не скапят нещата.  Щото както сме говорили по-преди в темата, точно комедии китайците на правят.  АКО това задържи така до края, ще е иновация за тая индустрия в Китай.
A Dream Within a Dream - вече очаквам Тя да Му направи някой Cocktail Joy. Поне не Му открадна Първата Нощ (поне засега... ама аз съм едва на 3ти епизод). Дано да не го развалят, сериалът е голяма забава! В един момент имах чувството, че гледам Groundhog Day в династия Тан.
JoyJoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:34 от Prinx

# 556
  • пустинен пъпеш
Една красива зала в кралския дворец в 1 еп.(дотам съм засега)в ,,Гамбита"Коментари чета за забавление
а резюметата и рецензиите при избор на сериал,но често отзивите се оказват много по-привлекателни от самия сериал и след няколко серии често остава недоизгледан.

Аз съм на 6 еп. на A Dream Within a Dream ,чакам и тазседмичните две серии на Дука.И имам над дузина набелязани,но не започнати други сериали + няколко чакащи съответното ми настроение на стоп пауза.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 14:20 от rududu

# 557
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/688815763972574
Поздрав от един "грозник с малки очи"! Joy Божеее, как го измислиха?!

# 558

A Dream Within a Dream - вече очаквам Тя да Му направи някой Cocktail Joy. Поне не Му открадна Първата Нощ (поне засега... ама аз съм едва на 3ти епизод). Дано да не го развалят, сериалът е голяма забава!
Забавно е, че и двете бяха спасени от падане в река 😄

Честно казано и аз очаквах да му предложи 🍸, но Тя малко се страхува от него.
За целувката не съм съвсем сигурна, но той си ги брои и се изчервява.

Аз съм на 6 еп. на A Dream Within a Dream ,чакам и тазседмичните две серии на Дука.
И аз, но общо имам 9 текущи сериали ☺️ Добре, че повечето имат по епизод на седмица и все някога ще ги изгледам.

Prinx,до кой епизод си на A Dream within a Dream?
Определено си  напред, защото сцената с фенерите не съм я видяла още.

# 559
  • пак на Рив Гош
Забавно е, че и двете бяха спасени от падане в река 😄
И тия реки (езера) са все с дълбочината на Марианската падина Joy

Също по едно време се вкючва друг мой любимец Riley.   Открих си го в Song of the Moon. 
Сладурче е Райли. Аз го открих в една ученическо-студентска романтика. Сюжета го забравих, ама Райли го помня Joy

И аз съм на вашия хал с няколко текущи сериала в момента. Добре, че през юли и август ще излязат само 2-3 (корейски... за китайските не знам), на които държа непременно, та ще мога да наваксвам с гледането Joy

# 560
  • България
Гледала съм Riley Wang в доста сериали, симпатичен е и според мен.
Гледам само по един сериал и пак напредвам бавно, едва 12 епизода от Guardians of the Dafeng са зад гърба ми.

Не ми е за 10, даже 9 не знам дали ще му пиша. Има идея, обаче всичко е  м н о г о  разтеглено, чак скучно.
А и понякога прилича на игра, не съм геймър, това не е плюс за мен.
Жалко за свежия първи епизод, историята и героите.
Не ми се получава гледането, ще го мъча още малко.
Не знам как не се разсейвате между толкова текущи, освен 1 сериал чета и по една книга и ако са в подобни светове, може и аз да напиша някоя книга или сценарий, така ми се смесват нещата.
(Може, но друг път. Grinning)

# 561
Някой писа, че не може да намери трейлър на Coroner's Diary (2025)

Чакам и аз да видя дали ще става за гледане. Нещо напоследък много странни тези сценарии LaughingThinking

# 562
  • вятърничава
Цитат
Горките принцове от книгите, които се забъркват с момичета от реалността 🤣🤣
Разказаха им играта 😅

Кауай момиче държи кауай костенурче.

# 563
Цитат
Горките принцове от книгите, които се забъркват с момичета от реалността 🤣🤣
Разказаха им играта 😅
Никой от тях не се е оплакал все още 🤣

А колко ще бъде щастлива да държи истинската костенурка Animal Unicorn която мистър Обичам да нося поло блузи спаси, защото тя се грижеше за нея и я обичаше.

# 564
14 - но с фенерите май беше към 10 - преди сцената с пожара,
Скрит текст:
дето създавал аналогия на Галактиката.
Не знам защо го правят - но четох, че вкарват сцени от няколко други китайски творения.  После това, дето пише Unicorn - от една страна гадно феновете да пишат подобни обиди, от друга страна - чак в 2 сериала да ги вкара тия закачки - това e със сигурност със съгласието, ако не и по идея на Liu Yuning, че да каже на целия фандом - "Говори си, не ми пречиш."  Но той си има много стабилна фенска база градена с годините.
Prinx,до кой епизод си на A Dream within a Dream?
Определено си  напред, защото сцената с фенерите не съм я видяла още.
Unicorn - Не чете БГ мама Liu Yuning, - то се видя , че и БГ РАДИО не слуша:joy: Joy срамота!   За Дука съм на 2.  Ама чета, че лошите ги изкарвали европейци.  Пък ние сме от Европата - ама дали им изглеждаме лоши, не знам   А в Dream-a са уважителни към европейците - вкарали са доста хубава европейска музика и доста красиво са го направили.

# 565
  • пак на Рив Гош
На това кауай костенурче много му се чудех дали е на принципа на tayaki-то и с какво е пълно. А на селекцията десерти, които опитваха при случайната им среща, нямаше да й простя Joy

Prinx, това с препратките към други сериали си е редовен похват, много е забавно да откриват такива великденски яйца. А специално в този сериал, мисля че е търсен ефект, защото според мен сериалът е пародия на типичните клишета, които се срещат в голяма част от сюжетите.

Аз днес съм раздвоена - от една страна първите два епизода на In the Name of Blossom са вече налични във Viki, а от друга - тази вечер хойкам по столицата и те знам дали ще се прибера в приличен час, за да ги гледам Rolling Eyes.
Но обещавам, ако на улицата попадна на някой от "нашите" младежи, който изнемогва в жегата, да му подам приятелска ръка и бутилка вода (стига да го разпозная, разбира се Joy)

# 566
Аз днес съм раздвоена - от една страна първите два епизода на In the Name of Blossom са вече налични във Viki, а от друга - тази вечер хойкам по столицата и те знам дали ще се прибера в приличен час, за да ги гледам Rolling Eyes.
Но обещавам, ако на улицата попадна на някой от "нашите" младежи, който изнемогва в жегата, да му подам приятелска ръка и бутилка вода (стига да го разпозная, разбира се Joy)
Аз пък вече изгледах и трите епизада на Божура. Бива, но някакси не съм с вълнението от първия сезон.
Роца, Имаш предвид мястото (столицата), където са в седмица на модата? Хич не ги доближавай "нашите" младежи, да не те отнесе фенската обич нанякъде. Въпреки че честно се замислям напоследък да се занеса до Париж наесен и  да отида поне на ревюто на Луи Вютон...Не питайте защо. Скромно ще си стоя в публиката. В рокля на г-жа Уинтър от миналия сезон (на нея няма да и трябва вече- не е главен редактор), за да не ви излагам. Ех, мечтите са безплатни! Всъщност не е до липса на пари, а дали имам чак толкова ентусиазъм. Ще помисля още малко...
Гледам 6 серия на "Сън в съня"- използвали са "Кармен"- хабанера- много често в китайски филми чувам и български напеви.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 20:01 от victoria vassileva

# 567
С музиката от Кармен е сцената, (в еп 1 и още няколко повторения - в оригиналния скрипт от 37 епизод) - заради която Тя иска да промени съдбата - защото Той избира между 2 бременни съпруги - нея и сестра й - и избира сестра й.  
Гледам 6 серия на "Сън в съня"- използвали са "Кармен"- хабанера- много често в китайски филми чувам и български напеви.
Дукът става ли по-смешен - щото 2 еп изгледах ама със зор - нещо не ми беше ни смешен, ни интересен?

A, тука за който не гледа A Dream within a dream - да ги видите какви са образи
https://www.youtube.com/shorts/-jYBXjnlIVU

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:17 от Prinx

# 568
 За Дука съм на 2.  Ама чета, че лошите ги изкарвали европейци. 
Не е точно така.
Oръжието e европейско, но ръката, която го ползва си е корейска.
Искам да кажа, че лошия британец беше подкупен от също толкова лош кореец.

... ако на улицата попадна на някой от "нашите" младежи, който изнемогва в жегата, да му подам приятелска ръка и бутилка вода (стига да го разпозная, разбира се Joy)
И се надявам да ти се благодари с такава чанта
Скрит текст:

която е пълна с други чанти 😁

# 569
Дукът става ли по-смешен - щото 2 еп изгледах ама със зор - нещо не ми беше ни смешен, ни интересен?

Дукът според мен не е точно замислен като комедия. Има доста трезви размисли, например за това, че ти си главният герой в собствения си живот и независимо от "сценария" имаш право на избор. Това е причината фабулата да ми е по-интересна от "съня", който повече ми прилича на комбинация от непредвидими комични скечове. При него героите са точно обратното- подчинени на някакви външни сили. А и "Ушко" ми е по-симпатичен. Кралицата майка даже си размазва бръчките със съвременна нефритова врътка. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт