За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 942
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • вятърничава
Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband 1 и 2. Доволна съм от развитието и от героите. Радвам се,че неверният съпруг е неприятен в лице, това е търсен ефект. С кеф да си го мразим. Но защо трябваше да му дадете името Томоя, защо? Шачо Сузуки добре се представи, твърд в офиса и кавай извън него. Надявам се да се погрижи за нея,както за Камекичи Animal Turtle Все пак ми притеснява това,което видяхме в края на еп.2 и бързото стартиране на операция "отмъщение". Какво ни очаква следващите 8 епизода?

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 15:12 от bb6

# 541
И днес ми излезе известие във Viki, че ще го излъчат скоро. Чакам го до 2-3 дни.

A Dream Within a Dream е голяма забава! Дано да не го развалят!
Чудесно. Приятно гледане.

Аз не съм на работа днес и имам възможност да гледам и сега ще видя 6 епизод. Все още се забавлявам, но се съмнявам, че така ще остане до финала. Това са 40 епизода и някъде ще бъгне.
Нямам нищо против да ме опровергаят.
Харесах опита и от романтичните драми, който има. Знае как да накара Той да млъкне.🤣
Скрит текст:
Той брои колко пъти са се целували. Това им беше целувка номер 3. Накрая той ще се влюби наистина в нея.
Горките принцове от книгите, които се забъркват с момичета от реалността 🤣🤣

Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband 1 и 2. Доволна съм от развитието и от героите. Радвам се,че неверният съпруг е неприятен в лице, това е търсен ефект. С кеф да си го мразим. Но защо трябваше да му дадете името Томоя, защо? Шачо Сузуки добре се представи, твърд в офиса и кавай извън него. Надявам се да се погрижи за нея,както за Камекичи Animal Turtle Все пак ми притеснява това,което видяхме в края на еп.2 и бързото стартиране на операция "отмъщение". Какво ни очаква следващите 8 епизода?
Аз се надявам Тя да вземе мерки и за болестта си, че това ме притеснява.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 15:19 от Tuon

# 542
За Кекона, ако са се придържали към историята, която гледах в корейската версия, оставете притесненията и гледайте на спокойствие Hands V.

В корейската версия имаше една сцена със свекитата, заради която простих всички клишета и небивалици и не съжалявам, че съм го гледала. Минка направо разказа играта на кандидат-свекървата.

# 543
  • София
Grinning Аз се завърнах току-що. Да се осъзная малко и ще ви досадя с разна информация и с редовната ми снимка на поредната доза покупки на тема Untamed. Но не съм сигурна, че скоро ще поискам да чуя пак за Япония.
А за дните, в които ме е нямало, са напускали прекалено много сериали китайците, ще трябва да наваксвам, но първо да видя Feud.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 22:04 от ElzaFB

# 544
  • Русе
Само за информация: Пуснаха първите 4 епизода на "Божура", но само 3 имат автопревод. Рускините.

# 545
Само за информация: Пуснаха първите 4 епизода на "Божура", но само 3 имат автопревод. Рускините.
win, моля дай линкове- не откривам.

# 546
  • Русе
win, моля дай линкове- не откривам.
https://dorama.land/cvetushchiy-pion-2-sezon-1-seriya
На 10 мин. има реклами и то с най-известните артисти на Китай. Joy Няма скука!

# 547

https://dorama.land/cvetushchiy-pion-2-sezon-1-seriya
На 10 мин. има реклами и то с най-известните артисти на Китай. Joy Няма скука!
Много благодаря. Сигурна съм, че до утре ще са пуснали и озвучка, и субтитри. Лека вечер!

# 548
Dream within a Dream - - https://www.youtube.com/shorts/3MRhci77J-w
Между другото, много е смешен, но е от тия сериали, дето имат пластове - напр. имаше нещо като директна препратка към анти-фенове дето бяха  казвали за Liu Yuning, че грозен  - има една сцена, където продавачка на фенери казва на Главния Герой  –.(в ролята Liu Yuning) - е това ще ти го дам без пари, щото е грозно като тебе.   Толкова си грозен, имаш малки очи.  Той обаче го даде на едно детенце - "е, това е за тебе, имаш малки очи".

# 549
  • пустинен пъпеш
Започвам китайския всекидневно излизащия и превеждан в дорамата The Princess's Gambit с гг  актьорът от Kill Me Love Me и г-ня от Blossom.Коментарите в MDL са доста примамливи.Ето части от тях,няма спойлери:

Скрит текст:
Наскоро гледах „Peach Blossoms Reflection of the Country“ с участието на Менг Дзъйи и Лиу Сюейи. Две думи, чудесно! Нека поговорим за проклетата истина на тази драма днес!

Тази драма разчупва традиционната структура на древните кукли, приема играта на политически врагове за ядро на разказа и сублимира рутината на брака първо, а след това на любовта, в балансирана конфронтация на силите. В пиесата принцеса Дзян Таохуа и министър Шен Зайе започват открита и тайна битка заради противоположните си позиции, двамата се преструват на приятелски настроени през деня, а мечовете са напрегнати през нощта, а битката на умовете и привличането е пълна с напрежение. Обстановката на тази „древна версия на г-н и г-жа Смит“ прави любовната линия вече не просто сладко и садистично преплитане, а в контекста на националната омраза и семейната омраза, чрез изпитанието на живота и смъртта, показвайки емоционалната трансформация на героите от взаимно подозрение до взаимно изкупление.

Твърди се, че промяната на заглавието на пиесата от „Прегъване на реките и планините“ на „Отразяване на реките и планините“ може да се нарече завършек, а разликата от една дума нарушава присъщия модел на „силни мъже и слаби жени“ или „силни жени и слаби мъже“ в традиционния роман, подчертавайки равноправните отношения между двете страни, които се отразяват и постигат взаимно. Драмата тясно преплита съдебната конспирация и емоционалните ангажименти, което не само поддържа романтичния тон на старите куклени драми, но и внася плътната текстура на конспиративните драми, което е уникално сред подобните теми и носи освежаващо зрителско изживяване.

Какво перфектно резюме на драмата!!!
Хареса ми тази рецензия, която е тук на тази страница с рецензии:
„Опасна, чувствена и изпълнена с напрежение“ от anitfa

Чудех се защо английското заглавие на драмата е „Гамбитът на принцесата“. Мисля, че това отговаря на въпроса.
гамбит = метод, действие или уводна забележка, обикновено такова, което води до известна степен на риск, изчислено да се получи предимство

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:18 от rududu

# 550
  • Русе
Относно "Гамбита" - Не знам чии са тези коментари, но аз, гледайки в момента текущ сериал, ги намирам за похвати "как да покажа колко съм умен и оригинален". Да, сравнението с "г-н и г-жа Смит" е логично и ми харесва - и тук всеки ход е  действие за оцеляване. И дотук с приликите! Не виждам "слаби мъже и жени",  нито садизъм при ГГ-и ( освен при престолонаследника), нито "приятелски настроения през деня, а мечовете са напрегнати през нощта"...
Последната рецензия ми се струва най-точна:"Опасна, чувствена и изпълнена с напрежение“, а останалото...извинявам се, само ще започна с баналното : "Анализирайки симптомите на парадоксалната илюзия..."
Едно малко впечатление: Лю Сюей ми се вижда много по-красив - или е правил козметични корекции, или си е сменил гримьора. Което и да е, има моите адмирации.

# 551
Аз съм тези, които не четат никакви коментари. Само чета краткото резюме към дадената драма  и  тогава решавам да гледам или не. Предпочитам сама да си създам мнение за всяка една гледана от мен драма.

# 552
Винаги чета коментарите със зърно сол.
В повечето случаи търся въпроса “Има ли щастлив край” и чета спойлера. Това за приключил сериал. Ако никой не го е задал питам и решавам дали ще гледам.
Забавлявам се с коментарите когато гледам текущо.

# 553
  • пак на Рив Гош
И аз не чета коментари предварително, може да хвърля някое око след края, или в средата (ако сериалът ми е доскучал Joy)

Our Unwritten Seoul - довършен. В крайна сметка му дадох 9.5*, защото намерих последните два епизода малко за излишно разтеглени. Нямаше нужда да са чак по час и половина. Пък и Ми-ре и г-н Flowers Strawberry нямаха достатъчно екранно време (за мен). Иначе сериалът е като за мен, бавен, без динамично действие, с малко драма и нужда от кърпички. Кастът беше чудесен, героите - нормални и добре написани.

Аз се надявам Тя да вземе мерки и за болестта си, че това ме притеснява.
Като нищо да се окаже, че болестта й е следствие от стреса, който кекон-а с Томоя (защо, защо Томоя, наистина?) и Приятелката-предателка са й е причинявали. И сега, като им отреже квитанциите и се събере със Сузуки-сан и Камекичи, няма да има стрес и няма да се разболее.

A Dream Within a Dream - вече очаквам Тя да Му направи някой Cocktail Joy. Поне не Му открадна Първата Нощ (поне засега... ама аз съм едва на 3ти епизод). Дано да не го развалят, сериалът е голяма забава! В един момент имах чувството, че гледам Groundhog Day в династия Тан.

# 554
Dream within a Dream - - https://www.youtube.com/shorts/3MRhci77J-w
Между другото, много е смешен, но е от тия сериали, дето имат пластове - напр. имаше нещо като директна препратка към анти-фенове дето бяха  казвали за Liu Yuning, че грозен  - има една сцена, където продавачка на фенери казва на Главния Герой  –.(в ролята Liu Yuning) - е това ще ти го дам без пари, щото е грозно като тебе.   Толкова си грозен, имаш малки очи.  Той обаче го даде на едно детенце - "е, това е за тебе, имаш малки очи".

Ох, който и фен да го е казал това за малките очи, едва ли е знаел, че ще му се лепне оттук натаътък и няма отърване Laughing И в The Prisoner of Beauty го имаше, Манман му се ядоса и му каза, че височината му била единственото хубаво нещо, иначе имал малки очи и малко сърце Laughing

Добре, че не четат бг форуми и не са видяли моята асоциация

Скрит текст:

След 2 семици започва The Coroner's Diary с Ao Ruipeng. На някои места пише 12, на други 16 юли. Извинявам се, но не мога да намеря трейлър на английски

https://www.youtube.com/watch?v=MZ34NjA8Ks8

Общи условия

Активация на акаунт