За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 760
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Супер новина, много го харесвам това аниме.
Tо анимето си има и друга игрална адаптация - The Trust, но това са китайци и те обичат да адаптират едно нещо по няколко пъти (справка Three body) и за това ще има и друга - No Doubt in Us.

# 406
Tuon, много благодаря Gift Heart
Не знаех за този сериал, директно отиде на първо място след като си изгледам настоящите неща.

# 407
Дукът се превежда на български от Спирита. Първите два епизода вече са налични.

# 408
Тук с руска озвучка до 4 епизод
https://dorama.land/ya-ukrala-pervuyu-noch-glavnogo-geroya-4-seriya

# 409
  • София
Елза, не забравяй, че Justice in the Dark вчера приключи и може да гледаш него.
Ако намериш от къде да си го свалиш и ако го направиш не пропускай да ми кажеш.

Охохо, пропуснала съм, че е бил до вчера. Сега почвам да ровя, веднага ще споделя ако го намеря.

Не мога да повярвам, но нямам никакви петъчни линкове...фийдът ми е пълен само с клипчета от рода на "Какво задължително да опитате в 7/11"

# 410
  • България
Най-петъчното от текущия ми сериал. Grinning

# 411
  • София
Joy Петъчно си е, вижда се врат, а котката си е направо по козина. Както вървят с цензурата, фенките на китайските сериали скоро ще се радваме ако видим поне глезени.

# 412
  • вятърничава
Кой ще ти чака цяла седмица за превод Joy Снощи изгледах еп.4 с автосабы. Май драмите са на път. Хареса ми майката на момата,която като нас вижда потенциала на принца. Хареса ми и позицията на баща и, в кралските дворци голямо текучество, жените не живеят дълго. Братята и са уникални Joy тъпи ножове. Живеят във паралелна вселена.
Роца, Роуун вече не секши. Пак Бо Гъм едва го познах без синини, аркади, лепенки и бинтове, само потника ми помогна.

Gong Muyng оня ден го гледах в ролята на арогантен и доста отвратителен син на бос на мафиотска организация. Щом ми е бил противен, значи се е справил добре. Не си спомням дали съм го гледала преди. Той беше син на единия бос, а синът на другия бос (те са си побратимени двата клана) беше милото докторче от Травматологията  Choo Young Woo. Няма много роли за сега,но си партнира направо с баш аджушита и със сигурност ще споменаваме пак името му.

ElzaFB, лъжат те тук,че някои от нас ще ти чакат снимките. Не някои, всички ще ги чакаме.
Не мога да помогна със съвети относно пътуване и облекло. Може това да помогне за вентилация и опъване на гънките на дрехите : https://www.youtube.com/shorts/CHzJYt2DAKE

# 413
  • пак на Рив Гош
Хареса ми майката на момата,която като нас вижда потенциала на принца. Хареса ми и позицията на баща и, в кралските дворци голямо текучество, жените не живеят дълго. Братята и са уникални Joy тъпи ножове. Живеят във паралелна вселена.
Роца, Роуун вече не секши.
И на мен ми харесват родителите на Тя - разумни хора, с напредничаво за епохата мислене. Joy
Ей го на Роуун и по-секши : https://www.facebook.com/share/r/1HpSsmBCtn/

Gong Muyng досега го бях гледала само във второстепенни роли, но го бях запомнила. Което при мен е добър знак. Grinning

Елза, как така 7/11? Ерес! Joy
В Осака - окономияки и такояки, като не забравяме и всички други вкусотии (рамен, шишчета, скара, суши, мочи, сладкиши...). За десерт - кит-кат с какво ли не Joy

# 414
  • София
Няма да имам време, Роца, не мога да се отделям от групата. Въпреки че съм си отбелязала къде са най-вайръл чийзкейковете, дано поне малко време имам. За съжаление повечето ми работни задължения ще приключват след като всичко е затворило там. Sad

А онези дронове от Чунцин, които пусна вчера, били нов рекорд в Книгата на Гинес.

Не е петъчно, но: https://www.instagram.com/reel/DKpHO-gBqmA/?utm_source=ig_web_copy_link

# 415
Хареса ми майката на момата,която като нас вижда потенциала на принца. Хареса ми и позицията на баща и, в кралските дворци голямо текучество, жените не живеят дълго. Братята и са уникални Joy тъпи ножове. Живеят във паралелна вселена.
Роца, Роуун вече не секши.
И на мен ми харесват родителите на Тя - разумни хора, с напредничаво за епохата мислене. Joy
Tя видя шанс да ожени тримата проблема много набързо, а също и дъщеря си като бонус.

От този епизод научих, че любима на Той никога няма да се превърне в буболечка, защото той няма да го позволи. Не за друго, а защото неговата любима не се е целувала с никой от както се е родила.

Елза,сетих се какво задължително трябва да опиташ -  млякото Мейджи 😃 Все пак това е бг кисело мляко произведено в Япония.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 15:36 от Tuon

# 416
Позволявам си малко да допълня Tuon с прекрасната идея за киселите млека.
За когото е интересно, а и ако сте на място по-лесно ще го откриете в морето от млечно-кисели продукти.
Скрит текст:
Българското кисело мляко е особено популярно в Япония и има интересна история на навлизането и утвърждаването си там.
Как започва всичко?
Популярността на българското кисело мляко в Япония се свързва с 1970-те години, когато японската компания Meiji Dairies (днес Meiji Co., Ltd.) започва да произвежда и продава продукт, наречен "Bulgaria Yogurt". Това става след научен интерес към дълголетието на българите, приписвано на консумацията на кисело мляко, особено благодарение на лактобацилите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
Сътрудничество с България
За да използва името „България“ на продукта си, Meiji подписва официален договор с българското правителство през 1972 г. Това прави японското „Bulgaria Yogurt“ единственото мляко в Япония, което може да използва името на страната като търговска марка.
Сътрудничеството включва и внос на оригинални български закваски, които се използват за производството на йогурта. Това гарантира автентичния вкус и здравословните качества на продукта.
Популярност и културно значение
•   „Bulgaria Yogurt“ е изключително разпознаваем бранд в Япония. Продава се в почти всички супермаркети и е символ на здравословен начин на живот.
•   Има ежегоден „Ден на българското кисело мляко“ в Япония, отбелязван с културни събития и дегустации.
•   Японски туристи често свързват България именно с киселото мляко и розите.
Интересен факт:
Япония е една от най-големите консуматорски бази на български стил кисело мляко извън България. Продуктът е толкова популярен, че някои японци дори го възприемат като „част от тяхната култура“, въпреки че знаят, че произходът му е български.

Ето няколко разновидности на известното в Япония „Meiji Bulgaria Yogurt“:

1.   Класически 400 g буркан с тъмносин етикет и надпис на японски „ブルガリアヨーグルト“ – символ на автентичност и традиция.
2.   По-малък тубус/чашка – компактна опаковка, удобна за един човек.
3.   Плодови малки чашки – например Wild Berry, Morning Fruit Mix – удобно пакетирани в група по 4. Ярки и много популярни.
Какво означават тези опаковки?
•   Meiji Bulgaria Yogurt LB81 Plain — с културата LB81 от България, носи печата FOSHU за доказани ползи за храносмилането и баланса на чревната микробиота
•   Технология „Smooth Careful Fermentation“ (LT ROF) – нискотемпературен, безкислороден процес, наподобяващ традиционния български метод, но адаптиран за индустриално производство
•   Плодове и вкусови вариации – Meiji предлага плодови и безплътни версии, отговарящи на модерните вкусове на японците, включително без захар и с нулеви мазнини .

Визуално и символично значение:
•   Цветова схема – традиционните бяло и синьо връщат към българското наследство, но Meiji редовно обновява дизайна (най-значимо през 1984 и в 2023 по повод 50 годишнина)
•   Дизайнът е балансиран между „класически“ и „модерен“, като целта е да внушава качество, чистота и автентичност.
•   Маркетинг – акцентира върху "Родината на киселото мляко", ползите за здравето и връзката с България, което много печели в японската култура – търсена е прецизност, природен произход и дълголетие .

И още един интересен факт- в Япония се консумира повече кисело мляко на глава от населението, отколкото в България.

# 417
  • вятърничава
Петък вечер наближава, вие си говорите за кисело мляко.Вместо за коктейли. Не ви разбирам! То в Япония и бири произвеждат, също и много качествено уиски. Чашките им за Sake са много симпатични.

# 418
Петък вечер наближава, вие си говорите за кисело мляко.Вместо за коктейли. Не ви разбирам! То в Япония и бири произвеждат, също и много качествено уиски. Чашките им за Sake са много симпатични.
Какви коктейли? Булката на принца ги изпи всичките.

Петъчно от мен - плувец. Просто е много красиво ☺️
Скрит текст:

# 419
За уискито си права, но в тия жеги едва ли ще и е до алкохол на Елза.
Скрит текст:
Световно признати шампиони

Mars Tsunuki (No age statement)
– „Best Japanese Single Malt“ на World Whiskies Awards 2025, с карамел, плодове и лек дим

.Ichiro’s Malt & Grain (Blend)
– Награден в категорията “World’s Best Blended Limited Release 2025” – аромат на мед, кафе и гъби, дълго, комплексно усещане
Kanosuke Double Distillery (Blend)
– Най-добро блендирано японско уиски 2025 – банан, кожа, соеви бисквитки и лек дим .
Yamazaki 12 Year Old
– Често наричано "най-доброто японско уиски" – мед, червени горски плодове, дъх на японски дъб (mizunara)
Yoichi 10 Year Old (Nikka)
– Отличен самостоятелно, със златен медал, профил: праскова, ванилия, лека торфеност .
Кой ще впечатли колекционерите:

„Nikka Yoichi 10 year… Hibiki 12 year. Kanosuke.”
За бирата не мога да се произнеса- най-известната е Asahi, но си мисля, че в жегата повече работа върши леден чай. По възможност мача.

Общи условия

Активация на акаунт