За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 785
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
От както разбрах, че половинката не харесва любимата ми салата с фурми не се бъркам във вкусовите предпочитания на хората.
Всеки може да яде каквото си иска … когато си поиска.

А след тази снимка съм наясно и защо гледам азитски сериали, а ни приказките на Дисни (и тях ги гледам☺️)

Съвсем различно е  - Габлин,деветоопашата лисица, някое друго божество, което може да си сменя формата, мрачен жъртвар, шимигами, някой демон, някой ангел и каквото друго пропускам.

# 481
  • Русе
doramalive.news
Момичета, друг освен мен има ли проблем със сървъра на тази Дорама?
..................
Ян Цъ е с номинация за Най-добра артистка в Драма.
"#YangZi will attend the Magnolia Awards Ceremony on the 27th of June 😆
Zi was nominated for Best Actress for her drama #FlourishedPeony"

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 18:47 от winona

# 482
  • София
Привет най-после от Азия. Grinning

Първи впечатления - японците са големи консерви (сравнявам с китайците). Осака за момента не ме впечатлява, но казват, че по принцип си е такъв град.
На мен явно китайците успешно са ми промили мозъка, защото засега не може са ми падне от първото място - хора, храна, гледки.

Иначе - има доста симпатични японци, сутрин в 4:30 е пълно с пияни младежи и спящи по улиците, имат магазини за козметика, които работят 24 часа, ресторантчета за рамен също.Влагата е убийствена, а навсякъде вътре климатиците бичат на минусови температури. Grinning Слагам ви само 2-3 снимки, защото нямах повече време да разглеждам:

Скрит текст:
Най-известната им забележителнот, Glico Man:

Виенско колело в магазин:

Почти всички ресторанти са с такива фигури:

Известните изкуствени храни по витрините:

Тук 100% има апартаменти:

# 483
Гледах епизод 1 на The Most Eastern Love и се издразних на себе си, че не съм обърнала внимание колко минути е епизода. 15 минути. По един епизод седмично. 24 седмици.
Няма да гледам повече. Не е каквото очаквах. Мислех, че ще има някаква изследователска част и информация за мечките, но не .... това е любовна история. Тя получи предложение за брак от човек в лилав  костюм, който не харесва след гонитба с моторни шейни.

Днес започва A Dream within a Dream, който донякъде прилича на The First Night with the Duke, но аз обичам подобни сюжети и ще му дам шанс.

Watashi no Otto to Kekkon Shite и такива сюжети харесвам+Сато+: Amazon Prime(което означава, че няма да чакам субтитри до Коледа)...и него ще видя

В петък е Squid Game 3 и Hide & Sis (събота???), което е тай трилър, който също ще пробвам и се надявам да не ми хареса. Как изведнъж се сдобих с толкова сериали 😱😭

The First Night with the Duke еп. 5
Тя вече има меко място в сърцето си за него 🫀Също физиката (науката) помага в състезанието за брак. Също и живеенето на хълм и вероятно гледането на ОИ.

# 484
Tuon, Да ти благодаря, че поддържаш групата информирана.
Аз също изгледах пети епизод на Дука. Ушатко все повече ми печели симпатиите. ГГ-я не чак толкова- малко лигава ми стои. Ако я сравнявам с "балеринката"  от "Господин кралица"- там образът на жената, преминала във времето беше по-пълнокръвен. И като в турските сериали- винаги европеецът е заговорник и злодей...
Елза, въпреки климатичните предизвикателства - да си прекараш добре. Не им се връзвай много на японците- те по канон не могат да се отклонят и на сантиметър встрани от дадени инструкции от някой шеф. Като се прибереш ще се покланяш на всеки, който те поздрави!
Хубав ден на всички!

# 485
За тези, които чакаха The Seven Relics of Ill Omen да споделя, че сериалът приключи преди два дни. Аз съм назад, до 28 епизод съм, ще го догледам в следващите дни, но прочетох края в социалните мрежи и е щастлив отвсякъде. На мен лично изобщо не ми хареса и ако не беше актьорският състав, щях да съм го зарязала още по средата. Затова и това изоставане с епизодите, гледам си други неща. Ще му дам оценка 7, в най-добрия случай 7.5, ако "и заживели дълго и щастливо" накрая успее да ме разчувства, за което обаче силно се съмнявам, защото актрисата, която играе главната героиня, е пълно дърво, и нямат никаква химия с главния. Но не се отчайвайте, това е само мое мнение, а в социалките навсякъде се скъсват да го хвалят. В MDL оцентака му е вече 8.2, при положение, че завърши само преди 2 дни и тепърва ще има хора, които ще го гледат. Явно проблемът си е в моя телевизор Laughing

A Dream within a Dream и аз ще го чакам, дано само да не е толкова тежък като The prisoner of Beauty. Oще един нов започна вчера (май) - The Princess's Gambit. Началото явно е много ударно и много забавно, но още от сега има предпоставка за голяма китайска драма - главният вече има една официална съпруга и 2 наложници, главната му е четвъртата. Някой ще го гледа ли?

И последно, днес не е петък, но това не е и точно петъчно Simple Smile По принцип не смятам да гледам републикански драми, защото този период ми е един от най-гадните в човешката история изобщо. Но вчера видях това и само дето не се задавих с кафето:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=688014154221048&set=a.172963792392756

Сериалът ще се казва "Overdo". Не съм проверявала кога се очаква, но определено ще се чуе Stuck Out Tongue Closed Eyes Не знам как го постига този човек, в реалния живот прилича на гей-нърд, но като се  облече за роля и те закове с този пронизващ поглед, припадаш направо. Уникален актьор.

# 486
  • пустинен пъпеш
Малко забавно закачливи коментари към 5 еп.на The First Night with the Duke

Скрит текст:
ахаха, какви готини черни очи)))
Не се тревожи, принце, мерникът на девойката е точен. Пантофи, гюлета, стрели - не е важно за нея, тя ще стреля както трябва (и трябва за всичко).  Приятелю калиграфе, по-добре се дръж за телескопа си.
Лицето на принца казва - Знаех, че жена ми е най-добрата. Доволната му усмивка е красива )))
Ахаха, Текьон поглежда Сохьон с поглед, пълен с любов и нежност. Пълен догоре. А после сух и безразличен към другите момичета. Игнорира до степен на грубост. )) Смея се. Много смешно. Мечтата на младите момичета - невинен моногамен мъж.
Преди мен само вятърът и дъждът го целуваха, аз откъснах цветето му, сега вижда само мен. Той е нежен с мен, груб с другите., хмм

А на мен Линхето ми е слабост,наистина е уникален

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 12:01 от rududu

# 487
  • България
И за мен визуално е съвсем нормален млад мъж.
Не мога да реша кой от тримата ми харесва най-много.

# 488
  • пустинен пъпеш
Моарейн,и тримата са хубавци,колкото повече,толкова повече(първият ми прилича на корейския хубавец Ча Ън У,а втория не разпознавам,третият е чаровният Линдхе).
Първите 6 еп. на A Dream within a Dream са качени на 6 doramatv и със субтитри,и с озвучаване.

# 489
  • вятърничава
Не е петък, четвъртък е.

Ден за красота и нови модни колекции

Още един,който работи красив на пълен работен ден

Balloon Вчера Rein oppa Joy имаше рожден ден Birthday Balloon
https://www.instagram.com/rain_oppa/p/DGMvf_oSCjD/?hl=bg&img_index=1
https://www.instagram.com/rain_oppa/p/DJb9py2SUVx/?hl=bg&img_index=3

Tuon,не разбирам защо не и е предложил в този костюм. Просто видях снимката.

# 490
  • България
Моарейн,и тримата са хубавци,колкото повече,толкова повече(първият ми прилича на корейския хубавец Ча Ън У,а втория не разпознавам,третият е чаровният Линдхе).
...
Вторият е Song Wei Long, а първият Ding Yu Xi.

# 491
Ели приятно пътешествие. Завииииждам, не знам кога и аз ще стигна най-после до там, но някой ден....
Дойдох си до София за един концерт и днес посетих корейското изложение  в Сердика-център.Имаше предимно козметика и един щанд за К-поп и от там си взех ето тези симпатични сувенири

# 492
Tuon,не разбирам защо не и е предложил в този костюм. Просто видях снимката.
Не,това е изследователя на мечки.
Този е младоженеца
Скрит текст:
Тя не може да го понася и моли изследователя да се представи за нейно гадже, за да се отърве от човека с ужасен моден стил.

Все някъде е много близо до Петък.
Ето ,принц, защото има кон, бял кон.

# 493
  • София
Благодаря на всички. Вече се кланям на всичко живо. Но още не мога да спра да тръгвам да говоря на китайски с тях.

А за вашия четвъртък, който не е петък, ето от мен една снимка от Япония, не от Китай:

За малко и Сяо Джан да снимам на Тодс, но тия бият кепенците точно в 20:00.

# 494
  • пустинен пъпеш
Толкова скоро гледах Song Wei Long в Youthful Glory,а не можах да го разпозная.
Този азиатски етикет с поклоните  ми изглежда направо дразнещ,че и уморителен особено в топло и влажно време.

Общи условия

Активация на акаунт