Египет /Тема 18/

• 24 304
  • 394
  •   1
Отговори
# 135
И аз погледнах цените на Абакс от Пловдив за Шарм Ал Шейх .Да наистина имат промоции но като видях кога са им полетите и се отказах.Първият ден пристигаш късно вечерта а после тръгваш рано.И дефакто ето от къде идва ниската цена.
Е, то се плаща за 7 нощувки. Едва ли хотела ги интересува, дали ди дошъл в 14 ч или 20 ч. Според мен по-ниската цена идва от не много записани за конкретна дата...

# 136
  • Beyond the Frontiers
Пълнят полетите. Часовете им не влияят по никакъв начин на цената.

# 137
Здравейте,
След дълго проучване вчера направих запитване за оферта, получих такава,цените на Абакс бяха едни, а днес те са вече други, не успях да резервирам набелязания от мен хотел, вдигнали са доста цената му, спрямо вчера.
Та сега съм в изходно положение и пак започвам проучване.
Ще помоля за вашето мнение относно други предложения, кое от тях да избера:

Jaz Fanara Resort Premium 5*
Jaz Mirabel Park and Club Superior 5*
SIMBA CLUB - Cleopatra Luxury Resort Sharm El Sheikh Lux 5*
Jaz Belvedere Resort Premium 5*
Charmillion Club Resort Premium 5*

# 138
  • Sofia
Отговорът на въпроса – какво да избереш – зависи в най-голяма степен от това, както търсиш. Wink Не си посочила никакви конкретни изисквания.

# 139
Да, права сте! Търся хубав хотел,... с хубав риф и ... с хубава храна Simple Smile Ще бъдем без деца.
Сведох избора си до тези два:

Jaz Fanara Resort Premium 5*
Charmillion Club Resort Premium 5*

Помагайте!

# 140
Jaz Fanara е по-добър със сигурност. Другият е доста поостарял като база.

# 141
  • Пловдив
А между Jaz Fanara и Reef Oasis Blue Bay Resort?Кой е по-хубав като плаж и обслужване.

# 142
  • София
Здравейте!
Съгласихме се да придружим наши приятели догодина в Египет, но ми изникват куп въпроси.
Те ще ходят за трети път. Миналата година бяха април месец и искат и догодина да ходим през април. Аз обаче прочетох Роже, който беше писал, че преди юни температурата на водата не е от най-комфортните .Аз лично не си представям температура под 25 градуса. Та, ако някой е ходил през април, би ли споделил какво е дереджето тогава?

Другият въпрос е кой е този курорт, който бил с плажове като малдивските? Има ли изобщо такова чудо или са някакви фантазии?

И последно. Ние Хургада не я искаме, имаме предпочитания към Шарм. Има ли ползвали екскурзия до Петра? Колка часа е пътят и дали има опция самолетна екскурзия? Иначе смятаме да се възползваме от всякакви забавления на място, най-вече гмуркане, тъй като дъщеря ни е голям фен и отлична плувкиня.

# 143
... беше писал, че преди юни температурата на водата не е от най-комфортните .
Бил съм през април (19-26 април) в Хургада и водата беше супер.  А на въздуха беше 34-39. Е, не всяка година е еднакво, може би, аз жега не обичам. И за мен краят на април е вече доста късно, когато настъпват големите летни жеги. Следващ път ще отида може би март.  Иначе да, логично е, след горещия сезон водата да е още по-топла... октомври, ноември. То зависи и за кой курорт иде реч.  На плажовете край Александрия (Северен Египет) си беше студена водата през март, но тук вече става въпрос за Средиземно, не за Червено море.   За Шарл ел Шейх да си кажат хората, които са ходили в различните месеци.

p.s. Петра наистина трябва да се види, ако има такава екскурзия, възползвайте се. (Аз съм бил там преди 15 г, но с кацане в самата Йордания).

# 144
  • София
diziler, доколкото разбрах, от Хургада не предлагат Петра, за разлика от Шарм.
Проверих средната температура на водата през април - дават я от 23 до 26 градуса според зависи. Малко ми е на кантар, поне ще ги убеждавам да отидем към края на месеца.

# 145
diziler, доколкото разбрах, от Хургада не предлагат Петра, за разлика от Шарм.
Проверих средната температура на водата през април - дават я от 23 до 26 градуса според зависи. Малко ми е на кантар, поне ще ги убеждавам да отидем към края на месеца.
За къде си проверила температурата на водата през април? Хургада или Шарл ел Шейх?
При Хургада трябва да е подобна като за всички съседни курорти... Ел Гуна, Сафага, Сахл Хашиш и т.н. 
Скрит текст:
За Шарм ел Шейх трябва да питам едно приятелско семейство, което беше там миналата година пролетта, в Дахаб бяха отседнали (до Шарл ел Шейх), ходиха с полет на Pegasus или Turkish Airlines и бяха мн. доволни. Помня, защото бяхме намерили някакви евтини билети и мислехме да ходим заедно, но при нас беше запълнена цялата програма с други полети, купени по-отдавна, няма празно, хахаха.

# 146
  • София
diziler, аз ясно написах, че Хургада не ме интересува като курорт. Питах за водата през април в Шарм, но я проверих набързо в гугъл, който ми я даде в диапазона 23-26 градуса.
Набързо направих справка и за екскурзии до Петра. Има такива, успокоих се, обаче са с автобус и ферибот.

# 147
Това с температурата на водата е много относително и като климат, и като вътрешно усещане. За въздуха - няма големи амплитуди. Тази година бяхме на почивка в Хургада от средата на май - водата според мен беше не повече от 23-24 градуса и за мен не беше много ОК. В същия хотел бяхме миналата година края на септември, така че имам представа от температурните разлики - водата беше 26-27. В Шарм сме били пак през септемри, така че мнението ми не е релевантно спрямо пролетните температури /беше си топло/.

Доколкото си спомням, от Шарм са екскурзиите до Петра /заслужава си, определено/. Чела съм отзиви точно за такова пътуване, но не мога да си спомня дали бяха повече полотожителни или обратното. Дали стига времето за добро разглеждане, все пак има полет /къде се каца/, разстоянието до Петра, обикалянето и обратно. Ние сме били там, но от Израел /Елат/, което е доста по-близо. От друга страна, при съвременната обстановка не се знае кога и от къде може да има екскурзии до там. /Може и сега да има до Йордания, не съм гледала/.

# 148
По мое лично мнение по-добре не претупвайте Петра с екскурзия от друга държава, а си разгледайте Йордания. Там е доста уредено, няма просяци и нахални търговци, става да си отиде човек самостоятелно и да не се притеснява, че ще го измамят или нещо по-лошо.

# 149
По мое лично мнение по-добре не претупвайте Петра с екскурзия от друга държава, а си разгледайте Йордания. Там е доста уредено, няма просяци и нахални търговци, става да си отиде човек самостоятелно и да не се притеснява, че ще го измамят или нещо по-лошо.
А сега покрай войната в региона дали става?

Общи условия

Активация на акаунт