Египет /Тема 18/

• 24 249
  • 394
  •   2
Отговори
# 150
Нещо се е случило конкретно в Йордания ли?

# 151
Нещо се е случило конкретно в Йордания ли?
Мхм, някои от дроновете падаха на тяхна територия.

# 152
Има екскурзии до Йордания - обиколни, и почивки /с допълнителни екскурзии/.
https://www.abax.bg/pochivki/jordania/jordania/8/291

Аз не мисля, че е опасно, в линка екскурзиите са от октомври-ноември.

# 153
От Египет право в Йордания. Но е 355 км на посока + чакане на граница.  Имайте предвид, че тези граници не са като Капитан Андреево или Калотина 1-2 часа... чакал съм на йорданско-сирийската и на сирийско-ливанската... по-малко от 4 часа не минават. Много стриктни проверки, дълги опашки,  скенери, ровене в багажа... тегава процедура.

# 154
  • София
Благодаря!
Толкова дълго пътуване не мога да си причиня. Ще проверя дали има опция със самолет, въпреки че съм скептична.

# 155
И със самолет да е, то ще е до Акаба или Аман.  После до Петра с бус, минибус или маршрутка Wink
Но и аз бих препоръчал Петра да си я оставите за отделно ходене до Йордания. Че там има много хубави места, които си струва да се видят и примерно 1 седмица да се отдели само на Йордания (Уади Рум, Мъртво море, Ал Карак, Джераш, Аман, Акаба...). Но Вие си знаете най-добре.

# 156
Обикновено хората ходят на почивка с плаж и all inclusive, та няма абсолютно никакъв смисъл да чакат два дена на такава междинна граница. По добре две отделни пътувания. Ние дори направихме пирамиди и Александрия, и отделно ще направим море само с Луксор.

# 157
  • Sofia
Не знам, аз Шарм бих го съчетала с Петра, защото отделно пътуване до Йордания нямам намерение да правя. А така колкото и да е пътя, като си поспи човек в автобуса, все ще е в кондиция да разгледа.

# 158
  • Beyond the Frontiers
Не виждам смисъл от екскурзията в Петра, на практика времето за нея е супер малко. И все пак Йордания не в само Петра, струва си да се отдели време.

1 април в Шарм - 25 градуса беше водата, щом влизах да се гмуркам, а съм топлолюбиво...

Египетските Малдиви са Аламейн, Марса Матрух, Алмаза бей - на Средиземно море. Там юни, юли, август, септември, октомври ще е ОК. Днес съм им проверявала средномесечно те температури и температура на водата - статистиките.

# 159
  • София
Благодаря на всички за отговорите! Не е случайно питането, тъй като Йордания като цяло не ме вълнува и не искам да правя отделна екскурзия само до там. От друга страна не пътувам с автобус повече от два часа и търсех опция със самолет.
Видях обаче, че има и самолетна екскурзия от Шарм до Луксор. Това също ще го взема под внимание.

Вояджър, благодаря за разяснението относно малдивските плажове. Sunglasses За април не стават, но живот и здраве може да ги оставим за друг път в летен месец.

# 160
  • Където морето целува небето...
Моля да ми препоръчате магазин в Шарм, който да е като Клеопатра в Хургада Simple Smile

# 161
  • На планетата Земя
Заради официалната церемония на 1 ноември по откриването на Grand Egyptian Museum той ще е затворен за посетители от 15.10 до 3 ноември включително. Имайте го предвид и вижте каква алтернатива ще ви предложат от туристическите агенции, ако е включен в програмата.

# 162
Здравейте, често ли се случва Абакс да отменят почивка капарирана от месеци поради липса на полет? В случая за септември до Шарм Ел Шейх, днес ни уведомиха. Преди това на познати по същия начин в началото на годината.

# 163
  • Пловдив
Ох ,тия Абакс!!!Пускат програми спират,после пак пускат.Лично аз ги следях за датите около 22.09 с полет от Пловдив за Шарм Ел Шейх.Имаха за 24.09 докато ги гледах в един момент изчезнаха и прочетох ,че няма места в самолета.След няколко дни пак се появи програмата със същите цени които уж бяха на промоции.И сега пак има места за някои хотели.Ядосах се.По добре от София за по сигурно и с Онекс отколкото да ми се провали планувана отпуска и почивка.

# 164
С годините съм се убедила, че за почивки е по-добре да се избират такива с полет от София, особено ако са само почивки в някоя дестинация - полетите се пълнят и тогава няма анулации. Да, не е удобно за хора от Варна и Бургас, и други близки до тях места, но вероятността да не се запълни чартъра е по-голяма. В случая, ако е почивка в Хургада - има и пътуващи за някои забележителности+почивка, т.е. повече са. Шарм е предимно за почивка и гмуркане, не знам от началото на сезона колко чартъра е имало от Варна, може да няма толкова много желаещи.

Много е неприятно, в края на сезона, последни дати за възможни почивки преди училище, цяло лято чакане....

Общи условия

Активация на акаунт