Египет /Тема 18/

• 23 697
  • 386
  •   1
Отговори
# 165
Изобщо няма планувани полети от Варна, поне на сайта на летището съм следяла за такива, но за сметна на това от доста време за същата дата си има от София. Което е странно. Винаги за една и съща дестинация полетите от различните градове са в различни дни.

# 166
Днес следобяд ми се обадиха от агенцията. Имах резервирана почивка за 17 септември с полет от Варна от Абакс Хотел Cleopatra luxury…. резервирах на добра цена. И анулират полета. Предлагат ми същата дата но от София, което е доста далече за нас. Другия вариант е Тунис по избран от мен хотел на сходна цена. Та така….неприятно. Имаш нагласата, очаквания, започваш да си подготвяш всичко и в един момент няма полет. Вероятно ще избера София, но това ще ми е допълнителен разход - гориво, паркинг на летището.

# 167
  • Beyond the Frontiers
На 7.08 Емералд анулираха програмата за 28.08 за Хургада от София. Преди 3 дена ми смениха дата за Тунис от Варна, вчера ми обявиха, че хотел в Анталия резервиран по ранно записване ще затвори по-рано и предложиха друг...Абакс анулираха няколко полета от Пловдив и Варна. Преди седмица местих с +1 ден пътуващи за Анталия от София с Онекс поради подобни причини...
Та мисълта ми е, че това са ежедневни неща в бранша. Пускат се много програми, реклами, продажби...в крайна сметка се осъществяват тези, към които реално има интерес.
Пазарът диктува.

# 168
  • Sofia
Предполагам по тази причина Емералд са пуснали и самолетни билети за техните чартъри. Това като опция на мен много ми харесва, но ако и там почнат с такива отменяния на полети и смяна на дати не е ок. Защото човек си прави планове, отпуски, резервации.....и изведнъж.....

# 169
  • Beyond the Frontiers
Често ме питат, дали програма Х е потвърдена...и честният отговор е НЕ.

Има си срокове определени в закона. Ако пътуването е в тях е потвърдено. Иначе може да бъде анулирано.

# 170
  • Пловдив
Кога се разбира дали една програма е потвърдена?Предполагам не винаги трябва самолета да е пълен на 100%?До колко запълняемост се осъществява полет?

# 171
  • Beyond the Frontiers
Кога се разбира дали една програма е потвърдена?Предполагам не винаги трябва самолета да е пълен на 100%?До колко запълняемост се осъществява полет?
Винаги го пише в офертата. Минимален брой участници. Това също се изисква по закон.

# 172
  • София
На 7.08 Емералд анулираха програмата за 28.08 за Хургада от София. Преди 3 дена ми смениха дата за Тунис от Варна, вчера ми обявиха, че хотел в Анталия резервиран по ранно записване ще затвори по-рано и предложиха друг...Абакс анулираха няколко полета от Пловдив и Варна. Преди седмица местих с +1 ден пътуващи за Анталия от София с Онекс поради подобни причини...
Та мисълта ми е, че това са ежедневни неща в бранша. Пускат се много програми, реклами, продажби...в крайна сметка се осъществяват тези, към които реално има интерес.
Пазарът диктува.
не че нещо, ама едва ли някъде другаде по света има такъв пазар, освен в България, който е диктуван единствено от интересите на тур операторите, но не и на туристите.
Затова и най-сигурният пазар е на самостоятелно организиране и пътуване. Вече съм резервирал хотела в Египет за следващото лято и зная, че всичко ще е наред.
За 20 години и над 60 пътувания как нито едно не ми се провали... Хем по-евтино, хем по-сигурно, хем каквото аз искам и съм си го избрал, а не някой да ми го е натресал и после викам- ама то не става. И най-лошото няма на кого да се сърдя- на тур оператора му е все тази, че аз съм останал излъган и дълго чаканата ми почивка се е провалила.....
ПС. В тези над 20 години пътувания съм ползвал няколко пъти услугите на една единствена тур. агенция, която никога, нито един път не се провали и всичко беше точно. Тази на Galactic Voyager.
Лошото е че не всичко зависи от Елена...

# 173
Затова и най-сигурният пазар е на самостоятелно организиране и пътуване. Вече съм резервирал хотела в Египет за следващото лято и зная, че всичко ще е наред.
За 20 години и над 60 пътувания как нито едно не ми се провали... Хем по-евтино, хем по-сигурно, хем каквото аз искам и съм си го избрал, а не някой да ми го е натресал
Напълно се съгласявам. На този принцип съм и аз от много години и нямам никакви оплаквания.
Скрит текст:
Иначе най-първото ми ходене до Египет беше преди 15 г с агенция, дето после фалира, Он травел… но нямах проблеми при моето пътуване. 2023 реших малко да изневеря на принципите и да резервирам с турагенция почивка в Северен Кипър, отпуски съгласувани, всичко точно, платено … и 2 седмици преди пътуването … изненадка, нямало да се състои. Върнаха ми парите, но ми съсипаха плановете и отпуската, координирана и с други хора. Затова миналата година… самолетен билет до Северна Никозия и перфектна почивка в Гирне, с хотел от Букинг Ком) Wink

# 174
Днес следобяд ми се обадиха от агенцията. Имах резервирана почивка за 17 септември с полет от Варна от Абакс Хотел Cleopatra luxury…. резервирах на добра цена. И анулират полета. Предлагат ми същата дата но от София, което е доста далече за нас. Другия вариант е Тунис по избран от мен хотел на сходна цена. Та така….неприятно. Имаш нагласата, очаквания, започваш да си подготвяш всичко и в един момент няма полет. Вероятно ще избера София, но това ще ми е допълнителен разход - гориво, паркинг на летището.

И ние бяхме за 17ти септември но хотела беше Jaz Mirabel Beach. В последствие се оказа, че дори с полет от София в хотела няма места... А сме резервирали преди около 3 месеца.. И продължаваха да ги продават в сайта..

# 175
  • След завоя в дясно
Здравейте,  малко по различен въпроси,  какви дребни подаръци взимате? Трябва да измисля нещо за колегите.  Също така имат ли някой десерти, който да препоръчате? Ходили сме последно 2006 и предполагам нещата доста са се променили

# 176
Здравейте,  малко по различен въпроси,  какви дребни подаръци взимате? Трябва да измисля нещо за колегите.  Също така имат ли някой десерти, който да препоръчате? Ходили сме последно 2006 и предполагам нещата доста са се променили

Аз им взех по едно магнитче и сладко, по - точно фурми, обвити с шоколад в кутия с формата на саркофаг, както и шоколади с различни вкусове. Класика, но се зарадваха от жеста, щото можеше и нищо да не взема 😄

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 21:46 от djovana2

# 177
Пазарът диктува.
не че нещо, ама едва ли някъде другаде по света има такъв пазар, освен в България, който е диктуван единствено от интересите на тур операторите, но не и на туристите.
За 20 години и над 60 пътувания как нито едно не ми се провали... Хем по-евтино, хем по-сигурно, хем каквото аз искам и съм си го избрал, а не някой да ми го е натресал и после викам- ама то не става. И най-лошото няма на кого да се сърдя- на тур оператора му е все тази, че аз съм останал излъган и дълго чаканата ми почивка се е провалила.....
ПС. В тези над 20 години пътувания съм ползвал няколко пъти услугите на една единствена тур. агенция, която никога, нито един път не се провали и всичко беше точно. Тази на Galactic Voyager.
Лошото е че не всичко зависи от Елена...
                                                                     Може ли да споделите от къде купувате самолетни билети и запазвате хотел. Явно аз не мога да се ориентирам и не ви излиза най-изгодно. Благодаря предварително!

# 178
  • Където морето целува небето...
Здравейте,  малко по различен въпроси,  какви дребни подаръци взимате? Трябва да измисля нещо за колегите.  Също така имат ли някой десерти, който да препоръчате? Ходили сме последно 2006 и предполагам нещата доста са се променили
При първото ни ходене взехме на колегите си скарабейчета (може да прочетете за значението им). Всички си ги харесаха много. На приятелки взех книгоразделители папируси. Друго, което се хареса много бяха едни подложки за чаши с ликовете на различни фараони, които бяха в много красива кутия. Сладките неща ние не харесахме.

Използвам пак да попитам има ли в Шарм магазин като Клеопатра в Хургада?

# 179
  • Beyond the Frontiers
Роже, ти си също търговец и много добре знаеш, че желанието на търговеца да продаде е едно. Какво реално се купува е друго. Знаеш и че всеки търговец пробва, колко успява зависи от пазара. И това е премерен риск.
И двамата знаем, че като самостоятелно резервиращ си се сблъсквал също с не малко проблеми, промени и предизвикателства. Нищо по-различно от работата на една агенция. Представи си твоите случки, ама умножени в хиляди пъти...

Който смята, че такива случки има само на българския пазар греши дълбоко. Влезте в произволна група за хотел в Египет и вижте, колко често се коментират отложени полети от Великобритания например...

Не купувам подаръци като ходя някъде. Не разбирам от къде идва това като практика. Не искам и да ми носи някой такива.

П.П. и не съм служител на Абакс. И съм не по-малко бясна от засегнатите.

Общи условия

Активация на акаунт