Египет /Тема 18/

• 26 112
  • 415
  •   1
Отговори
# 255
Приливите и отливите на височина са еднакви за всички хотели в района
Най-много някъде да е стръмно и бързо за става дълбоко или да е много полегато и да ходиш далече до морето. Ама чак толкова да е проблем отлива...
Може би защото на Черно море няма приливи и не сте свикнали...

# 256
Възможно е мястото, където бяхме да има някаква друга особеност, защото сега като се замислих при отлив брегът изглежда друг /виждала съм в Англия, в едно градче в североизточната част/ - вижда се пясъка, ходиш по него навътре без вода. Докато в моя случай си беше нормален плаж/море, просто много плитко. Но и само такава информация за плажовете също е от полза, без да се намесват приливи/отливи.

# 257
  • София
За Steigenberger Pure Lifestyle да предвиждам ли аква обувки или няма да са ни необходими? Не намирам мнения с точно тази информация. Плажът е ясен.
не, няма да ви трябват. Ако обаче се притеснявате си ги вземете, но ще бъдете едни от много малкото, които са с аква обувки. Кой месец сте там? Ако мога да бъда полезен с друго инфо за най-добрия хотел в Хургада питайте

# 258
  • София
Благодаря, Роже! Значи няма да нося аква обувките. Simple Smile От 11 октомври ще сме там. Не си спомням дали писа относно интернета в хотела. Добър ли е или не? Мисля да купя един пакет за esim-а, за всеки случай. Но може и да не си заслужава, ако покритието на wi-fi в стаите и общите части е ОК.

# 259
  • София
Чак ти завиждам, че октомври ще сме там. Ние за съжаление  ще сме пак чак юни месец, и след това в началото на септември. Да, добър е интернета в стаите и общите части. Но е хубаво да имате и допълнителен интернет, защото отвън на променадата, където са и някои от ала карт ресторантите, а и като се разхождате извън хотела ще ви трябва. Но си вземете малко гб. Аз купих 30 гб, но ги използвах само извън хотела. В хотела навсякъде имаше нет. Чак не очаквах.

# 260
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Важно за Египетското море са приливите и отливите. ...
Но.... вървиш 100 м. /хайде 50-70/ и водата едвам ти покрива коленете /ако искаш и "пиш" - небрежно - 100 м....
Затова е добре, когато някой от добро сърце споделя мнения за даден хотел, да посочва и неща, свързани с тези природни дадености. ...

По-добре кажете в кой хотел сте и кога.
Да знаят хората да търсят друг.
Sad

# 261
  • София
И аз завиждах през юни, когато бяхте там. Simple Smile Ще купя интернет пакет да съм спокойна, че когато ни потрябва ще имаме.
Какво не трябва да пропуснем да опитаме в хотела и в съседните два? Нещо интересно наоколо, което си заслужава внимание има ли?
Една екскурзия до Луксор съм планирала и трябва за пиша на местната агенция тези дни. Както и разходка с подводница.

# 262
  • София
В съседните два Щайгенбергер почти няма какво да пропуснете, защото разликата в класите на хотелите е осезаема и на пръв поглед. Ние един път отидохме да обядваме в Алдау и повече не повторихме. Всички ресторанти в хотела са с уникално добра кухня. Още в началото си направете резеревации за вечеря в Алекс и Тепанякито- там има уникално готварско шоу, в което участват и вечерящите. Особено интересно е първия път, когато си неподготвен за емоциите и нещата, които ще се случат по време на готвенето.
Алекс е невероятен ресторант с изключителна кухня и обслежване. Ние и в двата ресторанта имахме по 4 вечери. А в Алекс често ходехме и на обед.
А основния ресторант напълно опрадава наименованието си Гурме.
Можете в Аквата да отидете ако искате да опитате аква парка. А в Алдау да се разхождате по прекрасната територия или да си вземете велосипеди за разходка пак от там. Има и джогинг пътека на територията на Пур лайф и Алдау-през голф полетата. Иначе като зони за плажуване- шезлонги, басейни, заведения и особено обслужване не могат да се сравняват въобще с Пур лайф.
Можете да си резервирате и безплатните шатъли от хотела. В петък наобед до Сензо Мол и 4 дни в седмицата / от неделя до сряда/ има до ул Шератон-главната улица на Хургада.
Вечер можете да се разхождате по променадата и магазините по нея. Като тръгнете наляво от хотела след стотина метра е Клеопатра базар. пазарувайте от там- цените са фиксирани или от супер маркет магазина в Сензо Мол-пак с фиксирани цени.

# 263
  • София
Много благодаря за полезната информация, Роже! Направих екранна снимка на поста ти да не го търся после. Simple Smile

# 264
  • София
Клеопатра базар е надясно от хотела като излезете на променадата- посока Алдау. Объркал съм посоката в предишния пост.
Особено интересен е втория етаж на Клеопатра, където са бижутерийните магазини с хубави  не скъпи златни и сребърни бижута. След няколко покупки ни дадоха и два талона за намаление, та ще трябва да се ходи пак на пазар.

# 265
  • HH
Клеопатра базар е надясно от хотела като излезете на променадата- посока Алдау. Объркал съм посоката в предишния пост.
Особено интересен е втория етаж на Клеопатра, където са бижутерийните магазини с хубави  не скъпи златни и сребърни бижута. След няколко покупки ни дадоха и два талона за намаление, та ще трябва да се ходи пак на пазар.
Роже имаш ли спомен на каква цена вървеше златото там? 14к и 18к ме интересува. И може ли да се плаща с карта или не е препоръчително.

Назад някой беше споменал за местна туристическа агенция, можете ли да препоръчате някоя? Останаха три седмици до тръгването и ми се иска вече са мога да организирам поне 1-2 екскурзии.
Благодаря!

# 266
  • Sofia
За Aladdin Travels говориш може би?

# 267
  • Варна
Аз чакам офертите от Варна за априлската ваканция 2026 Grinning

# 268
  • Beyond the Frontiers
Няма още от Варна. За сега има от София всички стандартни варианти. Работи се по Варна.

# 269
  • София

Особено интересен е втория етаж на Клеопатра, където са бижутерийните магазини с хубави  не скъпи златни и сребърни бижута. След няколко покупки ни дадоха и два талона за намаление, та ще трябва да се ходи пак на пазар.
Роже имаш ли спомен на каква цена вървеше златото там? 14к и 18к ме интересува. И може ли да се плаща с карта или не е препоръчително.
Може спокойно да плащаш с карта. В магазина са фиксирани цените на етикетите и не могат да мърдат от тях, така че няма проблем да плащаш с карта. В Клеопатра / говоря за тази, която е на Алдау арт променадата, ама сигурно и в другата до Сензо Мол е така/ може да плащаш с карта, включително с револют и с издадени от български банки, с долари, с евра, с египетски паунди. Сигурно и в други валути може, ама ние имахме само такива.
Златото го смятат по фиксиран курс. Горе долу през юни между 100 и 110 долара беше.
Има табла на втория етаж, където са бижутерийните магазини с курса на  златото и среброто. И всеки ден може да има малка разлика. Примерно единия ден едно нещо да  е 100евро, според курса, на другия ден да е 102.
Може сам да си смяташ ако знаеш грамажа.
Ето курсовете към 20-21 юни.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт