Египет /Тема 18/

• 39 779
  • 634
  •   1
Отговори
# 480
  • Където морето целува небето...
Gerata,моля споделете агенцията.Ох,който веднъж отиде в Шарм и види тази красота в морето и поддържаните територии които правят хората в тази пустош как да не повтори!???
Миналата година на шега сменихме късното турско море с Египет и тази година отново бяхме там. Мислим и следващата година да сме пак в Шарм, вместо в Турция през октомври. Даже и ранното море биха сменили децата за Червено море Simple Smile
Много е неприятно това със смяната на хотел в последния момент.

# 481
Това със смяната на хотелите е доста неприятно, но до колкото разбирам практиката е от скоро. Ние запазихме седем месеца предварително за Beach Albatros Hurgada, за месец Април. При положение, че сме с ранно записване дано не ни изненадат със смяна на хотела. Някой може ли да сподели впечатление от шоуто Neverland. Веригата Pickalbatros имат интересна концепция с това шоу. Дори и да не го посетиш - пак се заплаща. Заслужава ли си?

# 482
И аз това се чудя - възможно ли е да ни сменят хотела ако запазя много по-рано (от сега за април). Харесала съм Xanadu Makadi Bay (при който видях, че се е случило да няма налични стаи). Устройват ме полетите и цената на Ара тур - някой има ли мнение за агенцията?

# 483
Мисля, че през годините съм чувала името на агенцията и май не съм виждала отрицателни отзиви, по-скоро може да са били позитивни, но по-добре е някой, пътувал с тях да сподели мнение. Относно смяната на хотелите - в началото на резервацията може да я потвърдят, овърбукинга е повече при приближаване на датата на настаняване. Сега, ако един хотел работи от години с немски или друг туроператор, получили голям капацитет от стаи, може да ги предпочетат пред наша ТА с 10 стаи. Това са рисковете да си малък тур. пазар. Макар че досега на нас това ни се случи само 1 път в Турция - на място ни казаха, че за 3 нощи трябва да сме в съседен хотел, а останалите - в резервирания. Нямаше разлика в качеството на услугата, освен неудобството да си държим половината багаж в куфарите. Винаги подобно нещо е неприятно, но то е същото и с чартърите - обявят се дати, особено за различни локации в страната, но ако няма достатъчно желаещи, започва канселирането или нови дати, или заминаване от София....

# 484
Май единствения вариант за директен полет до Шарм е с чартър…
Така че, дори да си буукнеш директно хотела, няма как директно да му кацнееееш Sad
Нема лесно и хубаво, хеле па и евтино Sad

Аз се оглеждам още де, надеждата ми е, че февруари може да няма овърбуукинг и да изкачат ласт минуте оферти Wink

# 485
  • Beyond the Frontiers
Така че, дори да си буукнеш директно хотела, няма как директно да му кацнееееш Sad

Аз се оглеждам още де, надеждата ми е, че февруари може да няма овърбуукинг и да изкачат ласт минуте оферти Wink

Целогодишно за сега само Емералд планират да летят. А те категорично заявиха, че няма да пускат last minute.
Не знам другите новите, как ще са...но съдейки по проблемите, които имам с тях...

# 486
  • София

Нави, много ми е интересно  какво ще ти се случи ако не летиш директно с чартър от Варна, а с полет от Истанбул.
В темата на море в Турция постоянно подсещаш колко е хубаво да летиш от Истанбул до Алания. Каква е разликата да летиш от Истанбул до Шарм или Хургада. И да си резервираш директно през хотела, за да не се притесняваш, че някоя тур.агенция те е издънила. Като искаш резервирай и през Букинг-те имат добри оферти за Египет.
И можеш да си резервираш по много начини трансфер.
Хотелът, който аз резервирам ми дава безплатен трансфер от и до летището.
Ама в Египет е по-трудно изхранването извън ол инклузива по много причини, вкл. и медицински.
Пък ти си върл противник на ол инклузива, ще трябва да се прежалиш с ол инклузив, но не избирай евтин хотел...

# 487
Да, не ми е проблем през Истанбул Simple Smile
Но планирах да сме по-голяма компания, която може да се окаже капризна и да ми стъжни пътуването, а и ще ми излезе по-скъпо Sad
Не е точна думата “противник”, защото Ол инклузива перфектно пасва на 90+ процента от почиващите, да не кажа и 99% Wink С жената вече няколко години станаха без да консумираме основни конвенционални храни, които се предлагат в ресторантите, без глутени и нишестета, без олиа, без пържено, без рафинирани и ултрапреработени продукти, без сокове и фруктозни субстанции дето го има във всички сосове, без алкохоли Simple Smile
Е в тоя случай какво ще консумирам в тоя Ол инклузив и аз не знам Wink направо сме за бракуване ще кажат другите ха ха ха … Е, сигурно ще се намерят не малко неща Simple Smile
В Египет искам да ида заради слънцето… друго не ме интересува, ще следя за оферти февруари и това е Simple Smile
Почивката ни в Алания е съвсем друга бира Simple Smile още 2 дена сме тук, правим по 15000 крачки всеки ден, час или повече плуване, доста време на плажа колкото УВ индекса позволява и те така… абе луда работа, никой не иска да “почива” с нас /освен децата ни/ което не знам дали е хубаво или лошо, но аз всяка година все по дебели и отпуснати хора гледам по плажа, по улиците, навсякъде… света е тръгнал на зле…

# 488
Пак пиша - проблемът не е в ТА - ползваме я от години и с тях до сега не е имало проблем.
Бих изпратила на ЛС коя е, но единствено с цел реклама.

# 489
  • Пловдив
Navy,ние също не пием газирано,сокове,пържено алкохол и доста неща.Дори и домати защото мъжа ми има проблем със стомаха ,но винаги ходим на Ол инклузив.Все нещо намираме да ядем и най важното за мен ,че си почиваме пълноценно и забавляваме.Така ,че запазвай смело!!!

# 490
  • София
Завърнахме се от Египет. Simple Smile
Пакетът, който избрах още миналата година година по черен петък беше от Онекс тур с кацане в Кайро и връщане от Хургада. В Кайро посетихме Египетския музей. Много голяма част от експонатите вече са преместени в Големия египетски музей, чието откриване предстои, но и това, което видяхме е достатъчно. Златната маска на Тутанкамон и златните саркофази все още бяха там. Ходихме и до пирамидите. Внушителни са наистина.
Изумена съм от движението в Кайро. Няма светофари и пешеходни пътеки. Всеки кара както знае и изпреварва откъдето може. Fearful Човек трябва да се моли да му работи клоксонът, за да е сигурен, че ще се придвижва. Никъде по света не сме виждали такъв хаос. Дори в Турция няма такова нещо. Joy
В Хургада бяхме в Pure Lifestyle Steigenberger. Роже писа много за него. Напълно съм съгласна с всичко написано от него. Класен хотел с изчистена концепция. Няма го пищното ориенталско разточителство на турските хотели. Чистотата е на изключително високо ниво. За персонала и преди казах, че е много мил, усмихнат, вежлив и учтив, което мнение се задържа до края. Храната е вкусна. Винаги можеш да намериш нещо, с което да се нахраниш. Отядох си на сьомга, бяла риба и телешко. Други морски дарове не обичам, но имаше раци, скариди, миди. За любителите на суши, особено, имаше много богат избор. Опашка за храна се заформяше вечер на станцията за месо, до която имаше и табела на стената, че ако подразните готвача, това ще рефлектира в количеството храна, което ще ви приготви и сипе.
Обикновено обядвахме в ресторанта на плажа - Alex Beach Club & Restaurant. Храната избираш от меню. Решихме един ден да разнообразим с обяд в ресторанта на Aldau Beach Hotel, но като видяхче, че е пълен и има опашка от чакащи за обяд, бързо се върнахме в Alex Beach. Има жива музика на обяд.
Целият шум и дандания, която се чува, и за която четох отзиви в интернет, идва от територията на Aldau Beach Hotel, не е от Pure Lifestyle Steigenberger.
Стаята ни беше на третия етаж, под основния ресторант. Има шум от местенето на маси и столове, въпреки че имат поставени тапи на краката. Но всичко утихва до 23 часа. Шум от съседните стаи не се чува.
Горещо препоръчвам хотела! Заслужава си и оправдава цената!
С Aladdin Travels ходихме на екскурзия до Луксор с долината на царете. Добра организация имаха. Възползвахме се и от офертата им за разглеждане на подводния свят на Червено море с полу подводница. Тук не знам чия е вината на борда да се качат повече туристи, отколкото седящи места имаше. Персоналът се чудеше как да сблъска по двама-трима човека на мини столчета, за да могат всички да седнат. Накрая минаха и с огромна кутия за бакшиш. Ами, не, не се прави така. Винаги давам бокшиш, когато съм доволна, но да минеш и да си го просиш, а не си предоставил качествена услуга, не смятам, че е добра идея.
Относно тава дали трябва да се носи задължително местна валута, не мисля, че изобщо е необходимо. Всички са доволни от долари. Може да се плаща и в евро, но за тях едно евро е един долар, което за нас не е изгодно.
За спомен си взехме картуши. Цените са различни, в зависимост какво искаш и дали от злато или сребро.
Цените на цигарите са по-ниски, отколкото в България, но си трябва пазарлък, разбира се.
Това накратко от мен. Ако някой иска допълнителна информация за нещо или има въпроси, ще отговоря с удоволствие. Simple Smile

# 491
И аз това се чудя - възможно ли е да ни сменят хотела ако запазя много по-рано (от сега за април). Харесала съм Xanadu Makadi Bay (при който видях, че се е случило да няма налични стаи). Устройват ме полетите и цената на Ара тур - някой има ли мнение за агенцията?
[/quote
Продава пакетите на Абакс Емералд и Онекс.
Резервирах през Ара Тур почивка на Абакс тази пролет!
Без забележки!

# 492
  • София
Да ви разходя малко. Simple Smile

# 493
  • София
Пегасус пуснаха билетите за лятото на 2026 година. Тези които ще пътуват самостоятелно от София до Хургада или Шарм ел Шейх и имат членство могат да закупят билети днес и утре на преференциални цени.
Аз купих вече билетите за лятната ни почивка. Полетите ни от София през Истанбул до Хургада и обратно по същия маршрут за 2 човека ни излязоха общо 350 евро, с включен ръчен и чекиран багаж от 20 кг.

# 494
Здравейте, някой да сподели лични впечатления от хотелите в залива Макади? Интересуват ме такива с хубав плаж и аквапарк, среден клас. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт