Египет /Тема 18/

• 39 795
  • 634
  •   2
Отговори
# 465
  • Sofia
Може да не им се занимава да ти предлагат различни хотели. Най-добре си питай какво друго има, или ако имаш предпочитания към някои други хотели.

# 466
  • Пловдив
Малееее аз си мислех ,че когато си с агенция няма проблем, но явно и там има проблеми с резервацията .

# 467
  • София
Малееее аз си мислех ,че когато си с агенция няма проблем, но явно и там има проблеми с резервацията .
Проблеми с резервациите няма единствено като резервираш директно през хотела. Аз и затова две години вече в Египет резервирам директно през хотела. Дават ми и допълнителни отстъпки според програмата им за лоялност, които няма как да получиш по никакъв друг начин освен чрез директна резервация.

# 468
  • Beyond the Frontiers
Qeq, питайте за други, които вие харесвате и пробвайте за Ксанаду и през друг туроператор.

Overbooking има и ще има винаги. Нищо не може да предпази потребител. През агенция, директно - решили да анулира хотела...

# 469
Здравейте, на нас агенцията също ни отмени резервацията за хотела, при положение че беше платена отдавна. Полетът се запазва - 03.11. Хотелът беше JAZ FANARA. Сега ни предлагат ALBATROS ROYAL GRAND SHARM EL SHEIKH. Моля, дайте мнение! За нас е важно да има хубав риф.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 13:10 от ElleRa

# 470
С кои агенции се случва това?

# 471
Не мисля, че проблемът е в агенцията. Ако беше така, резервациите щяха да се "дънят" само при определена такава.
На нас три пъти ни се разсъхва резерацията, та сега сме за четвърти хотел.

# 472
Много съм боса в работата на агенциите. Но дали е възможен такъв сценарий когато туроператор късно подава инфо за резервации към хотела и те им отговарят, няма вече места. Или агенцията подава късно информацията/превежда пари за резервации към туроператора.

# 473

На нас три пъти ни се разсъхва резерацията, та сега сме за четвърти хотел.
Ужасно!
Напишете, все пак, имената на агенциите за да се види има ли повтаряемост, защото това прилича на откровена подигравка с клиентите.

# 474
Въпреки, че случката е неприятна, не смятам, че е подигравка.
Египет вече е доста търсена дестинация, а в момента там е най-прекрасното време.
Агенцията, която ползваме от години, няма вина.

# 475
За Шарм или Хургада гледам няма директни полети Sad
През агенция ползваш екстрата на чартъра, не сменяш полети… не знам, почнах да се оглеждам за Египет от чисто любопитство и малко слънчево зареждане зимата, но не успявам да открия оптимален вариант за полет от Варна…

# 476
  • Beyond the Frontiers
Много съм боса в работата на агенциите. Но дали е възможен такъв сценарий когато туроператор късно подава инфо за резервации към хотела и те им отговарят, няма вече места. Или агенцията подава късно информацията/превежда пари за резервации към туроператора.

Не. От около месец, месец и половина е ужас. Аз лично задължително чакам потвърждение. Понякога и по 1 седмица преди да потвърдя на клиент. Съответно клиентите са @#@ и недоволни от мен, ама ...

Резервацията се подава към партньора в Египет. Ако има контингент (предварително запазени стаи), той потвърждава веднага. Ако работи на принципа заявка - потвърждение, чака отговор от хотела. Т.е. винаги имаме потвърждение.
Всички хотели/ самолетни компании практикуват over booking, защото винаги има определен % откази. Това си е нормална търговска практика за да се осигури максимална заетост. Явно в момента не са преценили правилно и "избиват" с местата.

Шарм е пълен. Явно има огромен интерес към тази дестинация в световен мащаб. В Хургада е малко по-добре.

Да не говорим, че цените са ужасни високи. Last minute са за безумни хотели. Средния клас, читаво е пълно...Дори във високия клас от време на време няма места.

И ще изкажа едно супер непопулярно мнение. Абсурдно е да виждаме, как всичко около нас се вдига като цени и да очакваме, че цените за почивки в Египет, Тунис и т.н. ще си останат същите, само защото това са дестинации в Африка и ние ги оценяваме като по-икономични.
Цените за Европа още тази година бяха доста по-високи. Ясно е, че поскъпването не е само тук.

Има и ще има last minute за 200-300 евро. Но хотелите по тези варианти ще са все по-икономични. Качествените варианти ще вървят нагоре.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 21:51 от Galactic Voyager

# 477
  • Пловдив
Gerata,моля споделете агенцията.Ох,който веднъж отиде в Шарм и види тази красота в морето и поддържаните територии които правят хората в тази пустош как да не повтори!???

# 478
Не е чак толкова голям проблем да сменяш полети, ако цената е изгодна...
Разглезихте се

# 479
  • Beyond the Frontiers
Gerata,моля споделете агенцията.Ох,който веднъж отиде в Шарм и види тази красота в морето и поддържаните територии които правят хората в тази пустош как да не повтори!???

Ама то не зависи от агенцията. Туроператорите с програма за Шарм са 5. В момента при всички го има това.

Не е чак толкова голям проблем да сменяш полети, ако цената е изгодна...
Разглезихте се
Хотелите отказват...Въпреки, че един ТО отказа на 20-тина души миналата седмица ден преди полета пътуването...

Последните 5 години имаше страхотни цени за Египет. Факт.

Който се изненадва от разтящите цени и случки: https://bgtourism.bg/egypt-15-miliona-turisti-21-procenta-rust/? … YSHpGUh70f_frtpOA

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 01:04 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт