Египет /Тема 18/

• 23 989
  • 392
  •   5
Отговори
# 180
  • София

Затова и най-сигурният пазар е на самостоятелно организиране и пътуване. Вече съм резервирал хотела в Египет за следващото лято и зная, че всичко ще е наред.

Може ли да споделите от къде купувате самолетни билети и запазвате хотел. Явно аз не мога да се ориентирам и не ви излиза най-изгодно. Благодаря предварително!
Самолетните билети от сайтовете на самолетните компании- Пегасус или Търкиш, хотела резервирам директно от самия хотел, но не от резервационната им система, а от sales manager-а, дава ми допълнителни отстъпки, които са заложени в loyalty program на хотела, и които резервационната система няма как да отчете.

# 181
Мисля да посетя Пирамидите в Гиза и музея в Кайро , но мисля, че  всички експонати вече ще са преместени в новия Grand Egyptian Museum, който ще отвори врати ноември .  Търся съвети дали си заслужава изобщо да ходя до там с полет от Шарм за ден.

# 182
Не знам за музея, но не забравяйте, че има виза за континенталната част на Египет - 25 щ.д. на човек.

# 183
  • Sofia
По добре посетете Кайро при следващо пътуване, за да имате време на спокойствие да разгледате повече неща. Така само ще се убиете от път и ще разгледате всичко на бегом..

# 184
  • Пловдив
Роже, както винаги сигурно си избрал хубав хотел!Къде е в Хургада ли?

# 185
  • София
Роже, както винаги сигурно си избрал хубав хотел!Къде е в Хургада ли?
Славейче, хотелът е същия, в който бяхме това лято. В Хургада е- хотел Steigenberger Pure Lifestyle. Не е хубав, най-хубавия е Simple Smile. Поне според Трипадвайзър и Гугъл мапс Steigenberger Pure Lifestyle е най-добрия хотел в Хургада. След двуседмичната ни почивка там съм напълно съгласен с тази оценка.

# 186
  • София
Роже, погледнах хотелът ти от любопитство и наистина е супер. Очаквах някакви космически суми, но останах приятно изненадана. После се светнах, че трябва да се прибавят и самолетни билети, плюс дъщеря ни и лекинко отписах мястото засега. Ще отидем на по-бюджетен вариант, но така или иначе приятелите ни искат в Шарм, така че няма ние да избираме хотела. За мен най-важни са морето, плажът и басейните, за да си изкараме чудесна морска почивка. Е, разбира се хотелът да не е някоя дупка, че трудно преживявам мизерията.

# 187
  • Beyond the Frontiers
Държат си цена сериозна Steigenberger Aldau и сие. Съперничи на Риксос като цяло. По-лошо е друго - доста търсен хотел е трудно се хващат места.

# 188
плюс дъщеря ни и лекинко отписах мястото засега.
Мисля, че е Adults only.  И аз го погледнах, много ми хареса. Май летището е отзад. Като сте в морето виждате ли кацащи и излитащи самолети?

# 189
  • София
плюс дъщеря ни и лекинко отписах мястото засега.
Мисля, че е Adults only.  И аз го погледнах, много ми хареса. Май летището е отзад. Като сте в морето виждате ли кацащи и излитащи самолети?
да, само за възрастни е, като се ползва цялата територия и заведения и на съседните два Щайгенбергера- Steigenberger Aldau и Steigenberger Aqua Magic Hotel. А те не могат да идват и да ползват абсолютно нищо от територията и заведенията на хотела. Качеството му е на абсолютно високо ниво. Имам оставен отзив за него по-назад тук в темата. Ето линк към отзива:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1778875.msg49898238#msg49898238
Пуснал съм отзиви и в гугъл мапс, Трипадвайзър и Топ хотелс.ру
Летището е на 5-6 км., но не си спомням да съм видял самолет или да е било шумно от тях. Явно или не са ми направили никакво впечатление или маршрута им на кацане и излитане е друг.

# 190
  • София
Именно, дъщеря ми догодина ще е adult.

Държат си цена сериозна Steigenberger Aldau и сие. Съперничи на Риксос като цяло.
Най-евтините стаи са по около 500 лв нощувка (началото на юни). За двама възрастни за 7 дни - 3500 лв, което не е нещо възмутително откъм цена. Да не би да бъркам нещо, мисля че цената беше за двама, остава да е била на човек... Сега пак ще погледна.
Допълвам се - стандартната стая е около 600 лв за двама, но пък не ми хареса изобщо. Като отидем на swim up room, цената естествено скача, съответно интериорът не го загледах изобщо.

Започвам да търся хотел за Шарм, та поне да дам някакви предложения на нашите приятели. Те са определили бюджет около 1300 лв на човек, през април. За тези пари дали може да се намери нещо сносно? Галактик, ти какво ще кажеш по въпроса?

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 12:57 от Тонка*

# 191
Цената зависи от сезона - може да е било 3500 лв. за двама за по-ранни дати, за по-късни може и да е повече. Аз го гледах през януари за м. юни /не помня точно/ и с всичко в една ТА ми излезе цена малко по-висока от 6200 - 6300 лв. за двама. Тогава гледах и за Турция, за същия период, няколко познати хотела, доста добри, бяха с цена между 5400 - 5800 лв. След отзива на Роже, и знаейки турските хотели, които гледах, по принцип съм убедена, че този в Хургада бие всичките. Като качество на обслужване, предлагани услуги изобщо не могат да се сравняват за около 1000 лв. разлика. Останалото е въпрос на приоритети от различно естество.

# 192
  • София
Хотелът не е от евтините, но аз и не смятам, че всеки търси непременно евтин хотел, познавам много хора, които държат на високото качество и продукт и хотелът е точно за тях.
Мисля, че това което предлага като видове стаи, инфраструктура, плаж, храна и обслужване Steigenberger Pure Lifestyle много малко, да не кажа не повече от 4-5 хотела в Анталия могат да го предложат.
ВСичко е на изключително високо ниво. А цената е поне три по-ниска в сравнение със същия клас хотел в Анталия. Да не говорим, че продуктите, които се използват в хотела са доста по-добри от турските хотели. Няма я пищността, хилядите манджи и десерти, ориенталската разточителност, но за сметка на това и качеството и поднасянето на храната е гурме.
Ненапразно дори и основния ресторнат се казва Гурме.
А ала карт ресторантите са безплатни и поднесената храна е неверояатна.
За сравнение докатно бяхме там пуснах в Гугъл отзив за един от ала карт ресторантите, а във ФБ за другия ала карт. В същото време мой приятел пусна пост от ала карт ресторант в Делефин Палас.
Ами какво да Ви кажа- едното е изискан европейски ресторант от най-високо качество, а другият ориенталска разточителност, отрупани маси с храна, в което разбира се няма нищо лошо / говорим за ала карт, а не за шведски стол/.
Ето няколко снимки от най-обикновените ястия, които ще Ви приготвят и сервират
Скрит текст:

това е пуширано яйце със сьомга за закуска в главния ресторант, което ти го приготвят, когато го поръчаш, а да има направени

телешко печено за обед в плажния ресторант

скариди на обед пак в плажния ресторант

салата айсберг

говежди стек

крем брюле.
Мога да кача още много снимки от ястия от основния и плажния ресторант и всички ястия са толкова вкусни и великолепно изглеждащи.
Може би и затова, че хотелът е европейски ориентиран в него няма руско говорящи почиващи. Не повече от 1% да са. Просто те търсят други неща
И тъй като снимките говорят най-добре, а и да не затормозявам темата със скрите текстове ще пусна линкове към постове от ФБ профила ми за хотела, който иска може да види част от красотите на хотела.

https://www.facebook.com/share/p/1DNLymDkBP/

https://www.facebook.com/share/p/1CdARaF7jv/

# 193
Супер снимки. А как бяха температурите през юни? Аз като се знам... направо ще хвърля топа Grinning

# 194
  • София
Супер снимки. А как бяха температурите през юни? Аз като се знам... направо ще хвърля топа Grinning
нормални бяха температурите, между 33 и 36 градуса. Като имаш предвид, че ние бяхме от 15 до 30 юни. Само последните два три дни се усети по-голяма жега. Иначе беше доста по-поносимо отколкото по това време в Анталия примерно, където има голяма влажност и температурите се усещат доста по-високи от реалната им стойност.

Общи условия

Активация на акаунт