Египет /Тема 18/

• 27 949
  • 449
  •   3
Отговори
# 195
  • Beyond the Frontiers
Аз си признавам, че доста се притеснявах, като каза, че искаш Египет...На мен ми е слабост, ама като цяло нивото не е като в Турция/ Анталия.
До преди няколко години Египет беше скъпа дестинация. На фона на Турция сега е съвсем прилична ценово.

# 196
  • София
Аз си признавам, че доста се притеснявах, като каза, че искаш Египет...На мен ми е слабост, ама като цяло нивото не е като в Турция/ Анталия.
До преди няколко години Египет беше скъпа дестинация. На фона на Турция сега е съвсем прилична ценово.
Честно казано и аз се притеснявах, като само месец преди пътуването ни до Египет бяхме една седмица в Етно Белек. Не зная като цяло дали нивото в Египет е на равнището на Анталия, но ако този хотел запази това ниво, което видяхме мисля, че за дълги години напред ще забравя за Анталия. Дори и при еднакво ценово ниво бих предпочел Steigenberger Pure Lifestyle. И то не е като да не съм бил във висок луксозен клас хотели в Анталия, май съм бил в доста като си помисля. Но единственото с което те превъзхождат Steigenberger Pure Lifestyle е алкохола. Проблем, който се решава с една бутилка / може и от най-скъпите/ от безмитния.
Във всичко друго разликата е осезаема. А най-голяма е в отношението и в качеството на обслужването. Там просто колкото и да искаш няма място за сравнение.

# 197
А има ли вечерна анимация в Pure lifestyle или гостите се наслаждават на спокойствие и изискани питиета?

# 198
  • София
А има ли вечерна анимация в Pure lifestyle или гостите се наслаждават на спокойствие и изискани питиета?
не само вечерната, но и дневната анимация в хотела е софт. Следобед на единия от басейните свири саксофонист или има диджей. Всеки четвъртък следобед пяна парти с танцьорки. Вечер изпълнения на живо от един или двама изпълнители. Можете да играете и билярд директно в басейна. Има билярдни маси в него. Спокойствие и релакс:smile:

# 199
  • Пловдив
Запазих за 22.09 хотел в Шарм Ел Шейх.Имам въпроси към тези които са пътували в този период,какво да очаквам?На ясно съм ,че сигурно рано ще се стъмва вечер.В Тунис юни месец в 20.00 часа вече беше много тъмно,представям си сега какво ще е!!!Басейните и морето топло ли е още в този период?Има ли комари ?Да взимам ли връхна по дебела дреха или нещо леко?Уж избрах хотел без вятър ама знае ли човек?Не обичам да се пазаря и за това искам магазини с фиксирани цени.Има ли такива?И как става с такситата и имат ли малки автобуси като в Турция които да превозват туристи?Набелязала съм да посетим Фарша кафе.Струва ли си?На екскурзии няма да ходим.

# 200
22 септември е равноденствието, няма да кой знае колко рано стъмването. Има си сайт, може да се провери. Търсиш в Гугъл Sharm el cheikh sunset September и всичко ще си покаже.

# 201
  • Пловдив
Интересуват ме други неща,а не ,че тогава е равноденствие.

# 202
Има ли вече почивали в  Аламейн и Алмаза бей и биха ли споделили?

# 203
  • Beyond the Frontiers
Има ли вече почивали в  Аламейн и Алмаза бей и биха ли споделили?
Коментирано е в темата.
В предната мисля st. Dobri писа също.
Но задайте конкретен въпрос, какво точно ви интересува.

# 204
Аз имам конкретен въпрос за Риксос Аламейн - има ли wi fi покритие навсякъде в комплекса или ще се наложи да купувам карта с интернет?

# 205
Запазих за 22.09 хотел в Шарм Ел Шейх.

И в Шарм в 20.00 часа си е тъмно. Интересно е как се стъмва за минути. Не е пречка. Живота продължава и в тъмното.
Морето е топло, басейните не се отопляват допълнително.
За дебела връхна дреха - едва ли. Нещо леко, ама и за него е под въпрос. Все пак времето няма господар и са възможни изненади.
Има "фиксирани" магазини. Огледайте на картата разположението им, според хотела, за близки такива.
Таксита има, има и "маршрутки", но ги използваха предимно "местни", работещи в Шарм.
За Фарша кафе нямам мнение, тъй като не е мой тип изживяване.

# 206
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз имам конкретен въпрос за Риксос Аламейн - има ли wi fi покритие навсякъде в комплекса или ще се наложи да купувам карта с интернет?

В стаите, ресторантите, фоайетата и СПА зоната има.

Около басейна и на плажа не съм проверявала. в мола до риксос също не знам дали има.
Предполагам, че за там ще трябва карта.

# 207
Здравейте, някой ползвал ли е Аладин за екскурзиите, които предлага в Шарм ел-Шейх? Може ли да сподели впечатления и да разкаже подробно?
Имат доста интересни предложения Кайро със самолет,  нощен преход Синай , наблюдаване на морско дъно с подводница и др.

# 208
Здравейте! 🍀

Бих искала да попитам дали някой от Вас е посещавал екскурзията „плуване с делфини“ и от къде сте я резервирали.

Свързах се директно с офиса на Делфинариума в Шарм ел Шейх, но получих следните по-високи цени:
   •   15 минути плуване- 75 USD
   •   30 минути плуване -105 USD

При проверка на сайта на Aladdin Travels обаче видях значително по-ниски цени:
   •   15 минути плуване - 63 USD
   •   30 минути плуване - 85 USD

Бих искала да разбера на какво се дължи тази разлика и защо директната резервация през Делфинариума е по-скъпа.

# 209
  • Beyond the Frontiers
Това е търговия. Всеки може да продава на избрана от него цена.
Прочетете какво е включено в цената.

Общи условия

Активация на акаунт