Египет /Тема 18/

• 24 776
  • 396
  •   1
Отговори
# 300
  • София
а за клиентите думи нямам.Планираш отпуски,плащаш и накрая провал.Луда работа!!!
Славейче, затова продължавам да твърдя, че най-сигурно и безпроблемно е самостоятелното пътуване.
Планираш отпуски, плащаш и накрая пътуваш когато, КОЛКОТО и както искаш.
Аааа, и да не забравя най-важното: на по-ниска цена и то в абсолютно всички съществуващи хотели!

# 301
  • София
Благодаря ви за темата, за отговорите и добре, че ви има.
Изчела съм последните две теми, доста информация събрах, така че съм подготвена.
Имам два въпроса, единият е за чекирания багаж, колко голям трябва да е куфара. Рових по самолетните компании ма само на едно място пишеше размера на куфара.
Второто ми питане е, насочихме се за март или началото на април 2026, кога е удачно да платим. След нова година или през декември. Засега видях само една агенция с оферти, знам че е рано все още, но искам да огледам хотелите на спокойствие.

# 302
Чекиран багаж трябва да отговаря на килограми. За ръчния има ограничения в размери и бройки.

# 303
  • HH
Въпрос за Aladdin Travels.
Стандарт ли е да искат депозит? В момента се опитвам да бухна при тях Кайро и пирамидите за след две седмици и ми поискаха депозит. Да не се окаже че ще предплатя и ще увиснем на място.

# 304
  • София
Аз в събота запазих места за екскурзия до Луксор и разходка с полуподводница за следващия месец, но не са ми искали депозит. Потвърдиха ми датите. Остава да им изпратя номер на хотелската стая, когато се настаним.

# 305
  • Варна
а за клиентите думи нямам.Планираш отпуски,плащаш и накрая провал.Луда работа!!!
Славейче, затова продължавам да твърдя, че най-сигурно и безпроблемно е самостоятелното пътуване.
Планираш отпуски, плащаш и накрая пътуваш когато, КОЛКОТО и както искаш.
Аааа, и да не забравя най-важното: на по-ниска цена и то в абсолютно всички съществуващи хотели!
Съгласна съм за по-ниската цена ,обаче, за са стигна до Шарм, примерно ,трябва първо да се извозя до Истанбул и от там…И то става девет дена път с камили, а пък ние сме с две деца ..

# 306
  • София
Въпрос за Aladdin Travels.
Стандарт ли е да искат депозит? В момента се опитвам да бухна при тях Кайро и пирамидите за след две седмици и ми поискаха депозит. Да не се окаже че ще предплатя и ще увиснем на място.
По това което прочетох, само ако ще летите до там искат предплащане, заради билетите за самолета.

# 307
К@тя, а по какъв начин трябва да им преведете депозита? И на каква стойност е той?

Ние ще пътуваме края на месеца до Шарм и планираме екскурзия с Аладин Травъл до Кайро /пирамидите/ със самолет. Мислех тези дни да се свържа с тях с подобни организационни въпроси.

# 308
  • София

Съгласна съм за по-ниската цена ,обаче, за са стигна до Шарм, примерно ,трябва първо да се извозя до Истанбул и от там…И то става девет дена път с камили, а пък ние сме с две деца ..
С камилите, да, девет дена. Със самолет през Истанбул една вечер с едно прекачване.
Ние също ще пътуваме с дете на 7 години до Хургада. Полетът е една вечер. Летиш примерно /не ти зная датите, но може спокойно да си ги комбинираш, тъй като полети има всеки ден/ от София в 19ч. В Истанбул си след час и половина, докато си вземеш багажа са станали два часа. Вечер имаш полети за Хургада или Шарм в 23 часа, в 00 часа. След два часа си в Египет вече. Рано сутринта си в хотела. Имаш и дневни полети, ако не ти се пътува през нощта.
Ама който и  полет да избереш ти е спокойно, защото първо няма да сменят часа, и второ да анулират пътуването. Така няма да се стигне до планираш...плащаш и накрая провал....
ПС. В момента и Търкиш имат промоция за полети от София. Летиш вечерта от София-21.30часа, рано, рано сутринта си в Египет, няма дори и да си вземаш багажа при прекачването, защото двата полета са ти на един билет. И цените са еднакви с тези на Пегасус... Промоцията е до 25 септември.

# 309
  • Варна
Значи първо тръгвам от Варна с кола/ автобус и пътувам мин 6 часа до София . Трябва да се предвидят и екстрени ситуации и тн.  Оттам до Истанбул, после до Шарм и накрая на другия ден сутринта съм в Шарм. Ами с тръгването от Варна са към 24 часа.  Долу горе така идва като гледам.

# 310
  • София
Значи първо тръгвам от Варна с кола/ автобус и пътувам мин 6 часа до София . Трябва да се предвидят и екстрени ситуации и тн.  Оттам до Истанбул, после до Шарм и накрая на другия ден сутринта съм в Шарм. Ами с тръгването от Варна са към 24 часа.  Долу горе така идва като гледам.
Аз говоря за хора, които са от София. Мисля, че това се подразбира.
За Варна нямам представа дали има полет до Истанбул или не, затова и не мога да дам никакво мнение. Сигурно сте права в поста си за часовете от Варна до Шарм или Хургада.
Макар че ние пък задължително оставаме в Истанбул преди и след полет закъдето и да е от там. И не го смятаме за набутване с пари или загуба на време.
Затова ако смятате, че не е удобно предвижването Ви до Истанбул  не е задължително да пътувате самостоятелно. То не е и за всеки. Ние намираме повече предимства от недостатъци и затова го предпочитаме. Дори и за това, че нашата лятна почивка не  е от 7, а от 14 дни / без да броим престоите ни в Истанбул, които са още около седмица/, което агенциите няма как да ни осигурят без да платим 4  полета, макар че ще летим два  пъти само.
И затова всеки  има право да избере кое е най-доброто за него.
И тъй като тук 90% от пътуващите са с агенции аз просто пиша, за да съм в помощ на малцинството от 10% самостоятелно пътуващи.
Важното е да е безпроблемно и пътуването, и почивката.

# 311

е, Търкиш летят и от Варна, не само от София
Може и Букурещ
А иначе, вместо да ходиш до София може направо с колата до Истанбул, сигурно ще е същото като време и по-евтино

# 312
  • Варна
Роже, разбирам ,абсолютно полезна е информацията която давате наистина.

# 313
  • Beyond the Frontiers
Е, не е като да не анулират полети или сменят часове и авиокомпаниите...Ама тогава няма да е виновна агенция...

Аз лично следя доста групи на пътуващи от Великобритания например, където масово е динамичното пакетиране вече: с други думи не се предлагат готови пакети, а опции: избираш полет, избираш хотел, избираш трансфер, избираш застраховка....сам си го сглобяваш (през един сайт). Непрекъснато са драми с отменени полети, сменено летища, ама този или онзи трансфер...

Това е като цяло логичното развитие на туризма и в България. Ще отнеме време обаче

# 314
  • София
Галактик, разбира се че всички авиокомпании анулират и сменят часовете на полети. Особено за не особено атрактивни и нетуристически дестинации.
В случая обаче ние говорим за кратки полети от двете летища в Истанбул, едни от най-големите хъбове в Европа до целогодишни предпочитани туристически дестинации като Шарм или Хургада. И то при положение, че полетите са поне по два на ден 365 дни в годината, в някои от дните са и по три директни на ден-два нощни и един дневен. Затова че шанса да анулиране или промяна е почти нулев.
От София дори да отменят полети до Истанбул не е фатално. Имаш още поне два алтернативни начини да стигнеш в рамките на един ден.
Резервацията на хотел не е никакъв проблем. Имаш поне няколко източника от които можеш да резервираш. Аз предпочитам директните резервации от хотела, които поне за мен са най-икономични.
Защото повечето от добрите вериги и хотели имат отлични програми за лоялност.
Нещо което в Турция почти го няма, или дори и да го има не е написано никъде.
Давам пример с веригата, която ние резервираме. Първата отстъпка според  програмата за лоялност на Щайгенбергер / в нея влизат трите Щайгенбергера/ е за брой нощувки и тя е от 15 до 25% от цената, обявена в сайта на хотела, колкото повече нощувки резервираш толкова повече е отстъпката, която получаваш. Втората отстъпка е 1 безплатна нощувка при резервирани минимум 10 нощувки. След първата резервация на един от трите хотела получаваш и безплатен двупосочен трансфер от и до летището.
За следващото лято сме резервирали две почивки от общо 22 дни в два от хотелите /едната от почивките е с малкия и не можем да почиваме в Пур лайф, който е само за възрастни/ с отстъпки от 20% и спестена доста голяма сума, като две от нощувките са безплатни, тоест плащаме 20 + 2  + безплатни трансфери.

Общи условия

Активация на акаунт