Египет /Тема 18/

• 39 767
  • 634
  •   1
Отговори
# 510
Бяхме Март в Титаниците. Резервацията ни беше за Титаник Бийч, но ни настаниха в Титаник Палас, защото нямаше места. Всичко беше перфектно. 8 а-ла-карт ресторанта, като рябва още първия ден да си направиш резервации, защото много бързо се запазват местата. Единственият недостатък е, че морето е изключително плитко.

# 511
  • Враца
Някой с мнение за Sunrise Diamond Beach Resort 5* в Шарм Ел Шейх?

# 512
"20 години чакахме този момент": Големият Египетски музей отваря врати
Близо 100 000 артефакти ще бъдат показани - някои от тях за първи път

Видео https://bntnews.bg/news/20-godini-chakahme-tozi-moment-golemiyat … -1362723news.html

В "Денят започва" на БНТ гостуваха проф. Сергей Игнатов и Н.Пр. Надер Саад - посланик на Египет в България по повод откриването на Големия Египетски музей.

За първи път заедно ще бъдат показани 5000 артефакти, а над 250 артисти от 79 държави ще изнесат грандиозен спектакъл.

"20 години чакахме този момент, защото новият голям музей започна да се строи през 2005 г. и сега ще го открием официално, т.е. 20 години ни бяха необходими на Египет, на целия свят, за да стигнем до този момент. Имаме големи очаквания от този музей, заради голямото пространство - половин милион квадратни метра. Близо 100 000 артефакти ще бъдат показани, някои от тях за първи път", разказа Н.Пр. Надер Саад - посланик на Египет в България.

В музея, допълни той, ще има 7000 квадратни метра, посветени на Тутанкамон. Това е огромно постижение за моята родина, а и за целия свят, защото това е наследство, което принадлежи на цялото човечество, каза той.

Ще има дори и детски музей с интерактивна дейност.

"Това е Осмото чудо на света. Този музей е интересен с това, че можеш да тръгнеш да разглеждаш Египет хронологично. Това е най-големият музей в света, посветен на една цивилизация. Около 20 000 предмета в него - никой досега не ги е виждал", допълни проф. Сергей Игнатов.

# 513
Започвам да проучвам Египет - за морска почивка. Насочила съм се към Хургада. Основното ми е хотел на първа линия с пясъчен плаж и пясъчен подход към морето.

С изненада попаднах на коментари в букинг, че има работно време на басейните и на плажа - нещо като 10-12 и 15-17 ч. При това се спазва - гонят те. За мен това са безумни ограничения.  Та - в този смисъл: кои хотели да избягвам и кои бихте препоръчали. 

# 514
Промоция на PEGASUS от днес до 3 ноември за свързващи полети до Луксор и Марса Алам за 1 евро+таксите

Важи за полети до 27 март 2026 г.

Има много дати  за по 32 евро на посока до Луксор и Марса Алам през ноември и декември от София (с таксите).

# 515
  • София
Започвам да проучвам Египет - за морска почивка. Насочила съм се към Хургада. Основното ми е хотел на първа линия с пясъчен плаж и пясъчен подход към морето.

С изненада попаднах на коментари в букинг, че има работно време на басейните и на плажа - нещо като 10-12 и 15-17 ч. При това се спазва - гонят те. За мен това са безумни ограничения.  Та - в този смисъл: кои хотели да избягвам и кои бихте препоръчали. 
или гугъл преводача не си е свършил добре работата, ако сте прочели отзив на език,  който не знаете и се е наложило да ползвате гугъл преводач или човекът който го е писал нищо не е разбрал. Обикновено това са работните времена на Аквапарковете, а не на басейните. Басейните навсякъде работят от сутрин до залез слънце. Така че спокойно. Няма басейни /освен тези с пързалки/, които да са с такова работно време... Ама то така е почти във всички страни. Слайдовете не работят нон стоп, обикновено на обед ги спират за почивка..

# 516
  • Beyond the Frontiers
По-скоро се има предвид работно време от изгрев до залез. Предвид, че вечер слагат химия в басейните. И че е забранено влизането в морето след залез слънце.

# 517
  • Пловдив
Тази година края на септември още при пристигането ни предупредиха че басейните започват да се чистят в 18 часа а в морето може да се влиза докато залезе слънцето.Това се случваше към 18.30 часа.До тогава спасителите стояха на плажа и към 18 започваха да вадят хората със свирка от морето и да чакат залеза .Лично аз не знаех ,но тогава излизали  хищни риби и си става много,много опасно.Иначе на басейните може да си стоите до колкото искате без да влизате вътре.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 20:27 от slavei4e

# 518
Кой ви е казал, че след 18 ч. излизат хищни риби??? Реално доколкото знам, единствените опасни риби са само акулите, които се появяват изключително рядко по бреговете на Червено море. Моля ако бъркам, някой да ме поправи.

# 519
Лично на мен плажа на ми хареса.. Плитко живо море с отлив ...Само си топнах краката. Нямаше и сянка, така бяха разположени чадърите , че не правиха хубавата сянка на басейна.
Според мен  ,ако ще се  ходи само на почивка с цел плаж ,в България има много по - хубави.

# 520
Лично на мен плажа на ми хареса.. Плитко живо море с отлив ...Само си топнах краката. Нямаше и сянка, така бяха разположени чадърите , че не правиха хубавата сянка на басейна.
Според мен  ,ако ще се  ходи само на почивка с цел плаж ,в България има много по - хубави.

Дай един хубав плаж ноември? Simple Smile
Или февруари-март, когато тялото ни има най-голяма нужда от слънце, витамин Д, и други метаболити от слънчевата светлина Simple Smile

А удоволствието да получиш приятен загар, когато всичко в твоята страна зъзне в якета също е несравнимо, но... такъв е живота Simple Smile

Опасни риби... мурени, баракуди, абе нямам си на идея Simple Smile може да плашат нарочно...
Но в това море всяка година има случай на нападение от акули Sad Е, сега... опасности има навсякъде по тази планета Sad

# 521
  • Beyond the Frontiers
Veneta Bozhilova,.бъркате.  Не случайно винаги туристите се съветват да гледат, но да не пипат.
Имате и доста коралови плажове, в тъмното не е добра идея да се влиза там.

# 522
  • На планетата Земя
На сайта на youtube канала на Luxor Times утре, 1 ноември, от 17,45 часа ще има пряко излъчване на церемонията.

https://www.youtube.com/@LuxorTimes/streams

# 523
Благодаря за отговорите. Наистина звучеше безумно такова кратко работно време. Сигурно са имали предвид пързалките.
"Морска почивка" не изключва и други преживявания и впечатления, които Египет може да предложи Simple Smile.

# 524
Днес се върнахме от Шарм. След престоя ни в Мовенпик вече имам мнение за хотела. Добър е. Има нужда от реновация, гаргите са досадно присъствие на масите по терасите. Храната не е кой знае колко разнообразна, но е добра. Фалафелите са уникални! Анимацията не е осезаема.
Хубавото - плажовете са хубави, а на два от тях има бар. Широки са, чадърите са на разстояние и не се налага да миришеш нечий крака, докато сдобиваш тен. Влизането в морето обаче става през определена “пътечка“ заради коралите. Рифовете са хубави.
Хотела е близо до търговската улица за любителите на шопинга. За нас беше удобство заради близостта на Манго маркет и фрешовете от манго.
Доядя ме, защото питах за „Холивуд“ - парка с динозаврите, ама един от сервитьорите каза, че не си заслужавал. А като си тръгвахме от хотела, автобуса мина покрай него и ми хареса. Здраве да е - ако се върнем там, ще го видя. Ако не забравя Joy
Друго, което ме впечатли - при настаняването ни дадоха купони за сладолед. Не разбрах логиката. Полагат се по 2 купона на ден на човек. Аз ядох веднъж. Имаше деца, които се ограничаваха. Сладоледа оставаше, купоните - също. Дадох на едно момиченце 2 купона, ама няма как да раздавам листовки. Недомислено е някак си.
С водата за пиене нямаше никаква драма - раздаваха бутилирана вода на всеки бар.

Общи условия

Активация на акаунт