Египет /Тема 18/

• 48 252
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Имате ли наблюдения относно агенция Фор а Холидей, защото мисля че тук не съм я срещала до сега, но виждам че имат доста добри оферти - добри ли са като агенция, някой пътувал ли е с тях?

# 631
  • Sofia
Зависи програмата/програмите  на кой ТО ползват. Иначе могат само да ви помогнат с избора.

# 632
  • Beyond the Frontiers
Познавам собственичката и за мен са читав агент. Работят с Абакс, Онекс, Емералд.

# 633
  • Пловдив
Много се изкушавам за тази програма на Абакс за Кайро +Алмаза бей.Хотелите как са там?Не ,че има много избор само 4 са.И дали ще се посети новият музей в Кайро?

# 634
  • Beyond the Frontiers
Новия се посещава. Хотелите са един до друг. Тамерина е втора линия, другите първа. Sakhra e най-нов и лъскав, ама тази цена ...Няма пак толкова уау предимства.
Jaz Almaza beach си е чудесен. Кристал е веднага до него. Един залив, един и същ плаж.

# 635
Здравейте. Може ли да споделите повече информация за хотелите Gewan в Аламейн. Има мнения, че цените са високи, но като ги сравних с 5-звездни хотели примерно в Сус и Анталия, за началото на юни, излизат по-евтино. Ревютата за хотелите са ок. Рейтингът в Гугъл мапс и Букинг също е добър.

# 636
Здравейте, предстои ни да ходим до Шарм за Коледа, може ли да препоръчате фирма за екскузия до Кайро? Опитах се да се свържа с коментираната тук Аладин травел, но сайта не функционира. Благодаря!

# 637
  • Sofia
Пиши им на Вайбър, явно имат проблем някакъв

# 638
  • Пловдив
Смятам да запазя от 21.06 за Шарм дали ще е много горещо тогава и водата дали ще е топла?Тази година края на септември ми беше нормално на въздуха а водата беше чай.

# 639
Ако искате да се пържите в собствен сос, ходете в най-дългия ден през годината Wink През лятото поне за мен си е самоубийство да се ходи там, но вие си знаете.

# 640
  • Beyond the Frontiers
Тази година всички дати се осъществиха лятото. Пълно си беше с европейци, така че явно си е ОК за почивка.
Все пък погледнете средните температури за юни-юли и си решете.

# 641
  • Пловдив
Намерих тази статия .Може да е полезна за някой https://jaztours.com/bg/blog-v-egypte/sharm-bagoda-tempratora/

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 19:00 от slavei4e

# 642
Здравейте, след доста разглеждане реших пътуване до Шарм ел Шейх, но съм затруднена в избора на хотел, спряла съм се на няколко:
1. Sierra El Sheikh
2. Sharm grand plaza resort
3. Albatros Sharm resort - by pickalbatros
4. Cleopatra luxury resort sharm
5. Hotel Novotel Sharm
6. Iberotel Palace
Както и съм разгледала най-обсъжданите jazz belvedere и mirabel, както и charmillion resort и reef oasis beach resort - въпросът ми по-скоро е кой е най-приятен от гледна точка на плаж, собствен риф за гмуркане и най-важното да няма отливи, защото идеята ни е изцяло за почивка, а не за обикаляне. Искаме да имаме море през целия ден, което да става за плуване. Изчетох всякакви мнения, но относно плажа и отливите не можах да открия много информация, ако имате такава ще съм благодарна. Разбира се ако имате и по-добри предложения в този ценови диапазон до 4000 лв. за двама ще се радвам да ги чуя. Както и ако имате мнения за хотелите, които съм избрала от към чистота и храна в хотела. Както и трябват ли ни задължително аква обувки? Много благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 02:36 от pp1717

# 643
Здравейте, след доста разглеждане реших пътуване до Шарм ел Шейх, но съм затруднена в избора на хотел, спряла съм се на няколко:
1. Sierra El Sheikh
2. Sharm grand plaza resort
3. Albatros Sharm resort - by pickalbatros
4. Cleopatra luxury resort sharm
5. Hotel Novotel Sharm
6. Iberotel Palace
Както и съм разгледала най-обсъжданите jazz belvedere и mirabel, както и charmillion resort и reef oasis beach resort - въпросът ми по-скоро е кой е най-приятен от гледна точка на плаж, собствен риф за гмуркане и най-важното да няма отливи, защото идеята ни е изцяло за почивка, а не за обикаляне. Искаме да имаме море през целия ден, което да става за плуване. Изчетох всякакви мнения, но относно плажа и отливите не можах да открия много информация, ако имате такава ще съм благодарна. Разбира се ако имате и по-добри предложения в този ценови диапазон до 4000 лв. за двама ще се радвам да ги чуя. Както и ако имате мнения за хотелите, които съм избрала от към чистота и храна в хотела. Както и трябват ли ни задължително аква обувки? Много благодаря предварително!

Здравей,
Бях есента в Иберотел Палас и не го препоръчвам, въпреки много добрите отзиви (поради които и се насочихме към него). Плажът е мръсен, масичките на чадърите не се почистват, набодох си ходилото на коктейлни клечки, които бяха останали от предния ден, и естествено не бяха почистени. Храната е хубава, но в главния ресторант е хаос - никаква организация. Едни и същи хора от персонала подреждат масите, после ги почистват, след това взимат метлите и метат, и отново, без да си мият ръцете пак зареждат чисти прибори - тоест не съм доволна то организацията и съответно и от хигиената. Нашата стая беше гадна, трябваше да ни поправят леглото, че скърцаше ужасно - някакви крачета бяха счупени. Бравата към терасата беше счупена (установих при пристигането) та викахме майстор да я поправи (че стаята беше на първия етаж). Вечер, след завръщане от плажа, установявах, че след почистване на стаята не заключваха вратата към терасата. Отделно стаята не се почистваше добре (общите части на хотела обаче бяха чисти). Плажните хавлии се оставяха в стаята, но ако не отида специално при камериера, не оставяха такива. Малкото огледало в банята, което е на разтеглящо се рамо отстрани на голямото, падна на мраморния плот на мивката в момента, в който реших да го изтегля за да го използвам (добре че не се счупи). Четката на тоалетната беше счупена. Магнитните карти за отваряне на вратата на стаята постоянно се разваляха и трябваше всеки ден по два пъти да ходим на рецепцията за нови такива. Вечерните програми са ок. Сутрин естествено трябва да отидеш на плажа рано, за да си заемеш място. Иначе морето е плитко, няма камъни и рифове, не трябват водни обувки. Имаше нашествие на ята от гарги, коита са супер нахални и кацат по шезлонгите на тумби, дори и да си седнал/легнал там. Оставиш ли някаква храна или каквото и да е на шезлонга/масичката, идват и ядат, пият направо от чашите, разхвърлят и правят поразии. Това се сещам на прима виста. Та в заключение - не го препоръчвам.

# 644
  • София
Смятам да запазя от 21.06 за Шарм дали ще е много горещо тогава и водата дали ще е топла?Тази година края на септември ми беше нормално на въздуха а водата беше чай.
Славейче, ние бяхме в Хургада от 15 до 30 юни. Температурата си беше съвсем нормална 30-32 градуса, може би последните два три дни стигна 35-37 градуса. Но като се има предвид, че е ниска влажността нямаше проблеми.
Температурата на морската вода беше между 25 в началото / за мен е студена/ и 27 / бива/ градуса в края на престоя ни.
За сведение преди 10 дни се върнахме от двуседмичната ни почивка в Абу Даби. Температурата на морската вода беше пак 27-28 градуса и  човек спокойно можеше да се къпе.
За мен отиване преди 15 юни за МОРСКА ПОЧИВКА /не говоря за екскурзия, отдавна сме обиколили забележителностите, изключвам само новия музей/ в Египет е неприемливо. Ако ще треперя от хладната вода мога да почивам и в Созопол по това време.

Общи условия

Активация на акаунт