Египет /Тема 18/

• 39 726
  • 634
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте, имам питане относно пътуване до Хургада - планирам около май месец - видях че има доста коментари и теми, но не успях да изчета абсолютно всичко, ако може най-актуалните мнения според вас за кои агенции са най-подходящи - видях най-много мнения за Емералд, Абакс и Онекс, а за екскурзии Аладин… Цените много ли са различни - ако избера Абакс/Онекс да не запазвам и екскурзиите с тях, понеже не съм много запозната с агенциите, за първи път ще пътуваме така и не знам какво е важно да гледам преди резервация, но до Хургада мисля че няма полети ако не е с екскурзия. Също така в някои от агенциите, които са препоръчвани не виждам възможност след 9-ти май, дали ще пуснат още дати или трябва да търся друга агенция. Кои хотели са най-хубави /прочетох за Гравити и Жасмин/ но ако има още мнения ще съм благодарна… както и времето май месец - става ли за гмуркане и плажуване, защото това ще е основната ни цел. Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 00:11 от pp1717

# 616
  • София
Аз вчера платих за 25.03.2026 през Онекс, черен петък уж, но исках да платя, че да планирам следващата екскурзия.
Както и да е, единствено което ме притеснява, че таз девойка яко промънка за музея. Четох си договора де, ма написано исторически музей. И сега аджеба това новия музей ли е или стария, че ако е стария не го искам, ако е новия да знам да си купувам билетите аз....
Та ако някой е бил сега да каже в договора му кой музей пише. Не че няма да се обадя пак на девойката, ма явно ще ме забие отново в трета глуха или нямат представа какво ще стане дотогава.

# 617
  • Beyond the Frontiers
Онекс на този етап ходят в стария музей. Предвид лудницата в новия и зорът с билетите за него в момента, ще видим дали ще го сменят.
Мисля, че няма да има недоволни клиенти, ако в последствие се смени с новия музей.

Рр1717, няма директни редовни полети от България до Египет. Има само чартъри, за сега.
След средата на май полети са обявили да имат само Абакс за Хургада. В първите седмици имат и другите.

Що се касае за допълнителните екскурзии, всеки от туроператорите ги има описани с цени на сайта си. Може да си сравните с тези на Аладин.

Rehab, Jaz Fayrouz е на плажа, пясъчен е.

# 618
Здравейте. От 9 години почиваме минимум два пъти годишно в Египет. Винаги сме пътували с Тез Тур. Организацията е безупречна, цените на хотелите са конкуренти, в общи линии - без забележки. За съжаление Тез Тур вече ги няма. За първи път се обърнахме към друг туроператор (няма да споменавам фирмата, тъй като казуса ни е в процес). Началото на месец октомври направихме резервация за април 2026г. Оказа се, че цената в сайта на туроператора не е коректна и ни предложиха оферта със значително по-висока цена за конкретния хотел. Разбира се сменихме хотела, направихме резервация за друг, потвърдиха ни я резервацията (началото на октомври). Скоро получих обаждане от фирмата, че резервацията всъщност не е потвърдена и ми предлагат смяна на хотела (5 месеца преди почивката). Предложиха ни списък от хотели, които са по-нисък (повечето) или сходен (само един) клас на резервирания, но с по-висока цена, спрямо договора. Обяснението беше, че цените се вдигат, което изцяло обезмисля по-ранното записване. Към момента нямаме решение по случая. Някой попадал ли е в подобна ситуация и може ли да сподели мнение, защото често пътуваме до Египет и за първи път ни се случват подобни обстоятелства.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 11:18 от Sidney123

# 619
Здравейте. От 9 години почиваме минимум два пъти годишно в Египет. Винаги сме пътували с Тез Тур. Организацията е безупречна, цените на хотелите са конкуренти, в общи линии - без забележки. За съжаление Тез Тур вече ги няма. За първи път се обърнахме към друг туроператор (няма да споменавам фирмата, тъй като казуса ни е в процес). Началото на месец октомври направихме резервация за април 2026г. Оказа се, че цената в сайта на туроператора не е коректна и ни предложиха оферта със значително по-висока цена за конкретния хотел. Разбира се сменихме хотела, направихме резервация за друг, потвърдиха ни я резервацията (началото на октомври). Скоро получих обаждане от фирмата, че резервацията всъщност не е потвърдена и ми предлагат смяна на хотела (5 месеца преди почивката). Предложиха ни списък от хотели, които са по-нисък (повечето) или сходен (само един) клас на резервирания, но с по-висока цена, спрямо договора. Обяснението беше, че цените се вдигат, което изцяло обезмисля по-ранното записване. Към момента нямаме решение по случая. Някой попадал ли е в подобна ситуация и може ли да сподели мнение, защото често пътуваме до Египет и за първи път ни се случват подобни обстоятелства.
Ооо, какво се случи с Тез тур, няма да оперират на българския пазар ли? Септември пътувахме с тях...

# 620
Тез Тур приключиха дейността си с изходящи почивки за България. Остават само с входящи, т.е. чужденци, които идват да почиват в България.

# 621
но до Хургада мисля че няма полети ако не е с екскурзия.

Има полети, как да няма. Просто не са директни, но който държи на директни полети никъде няма да отиде.
Вижте Пегасус.

# 622
А освен Хургада и Шарм Ел Шейх понеже са ми по-познати имате ли други препоръки за място за почивка - за тип плажуване и гмуркане, а не толкова история, музеи и пирамиди. И според вас по-добре с агенция или да се организира без агенция почивка до там. Говоря кое излиза по-добре от към пари понеже винаги съм мислила, че агенциите искат повече пари отколкото да се организира сам (като съм гледала тип организирани екскурзии в Италия, Австрия и т.н.) но не знам дали това важи за такива по-далечни дестинации. Благодаря!

# 623
Здравейте, имам питане относно пътуване до Хургада -
Скрит текст:
планирам около май месец - видях че има доста коментари и теми, но не успях да изчета абсолютно всичко, ако може най-актуалните мнения според вас за кои агенции са най-подходящи - видях най-много мнения за Емералд, Абакс и Онекс, а за екскурзии Аладин… Цените много ли са различни - ако избера Абакс/Онекс да не запазвам и екскурзиите с тях, понеже не съм много запозната с агенциите, за първи път ще пътуваме така и не знам какво е важно да гледам преди резервация, но до Хургада мисля че няма полети ако не е с екскурзия. Също така в някои от агенциите, които са препоръчвани не виждам възможност след 9-ти май, дали ще пуснат още дати или трябва да търся друга агенция. Кои хотели са най-хубави /прочетох за Гравити и Жасмин/ но ако има още мнения ще съм благодарна… както и времето май месец - става ли за гмуркане и плажуване, защото това ще е основната ни цел. Благодаря предварително!

Вижте и Бохемия. Тя беше фирмата чартьор в началото на месеца.
Не ви съветвам да купувате екскурзии от съответната фирма, с която решите да пътувате.
Едно, че са доста по-скъпи, второ че има още много време и плановете може да ви се изменят, трето на място ако държите на фирмата пак ще ги закупите на същите цени, четвърто, ако знаете английски, немски, руски на плажа и на рецепция има представители на египетски фирми със съответния език, там цената вече пада на половина. За Аладин във фейса има и не толкова позитивни коментари. Нормално.
Кой хотел е хубав зависи от предпочитанията ви.
Май месец е идеален за плаж, сега, колко топла ще е водата лично за Вас, не мога да отговоря. Началото на този месец на плажа беше изписано, че е 24 градуса водата в морето, но факт имаше дни в които даже на мъжът ми му беше неприятно да влиза.

Скрит текст:
Здравейте. От 9 години почиваме минимум два пъти годишно в Египет. Винаги сме пътували с Тез Тур. Организацията е безупречна, цените на хотелите са конкуренти, в общи линии - без забележки. За съжаление Тез Тур вече ги няма. За първи път се обърнахме към друг туроператор (няма да споменавам фирмата, тъй като казуса ни е в процес). Началото на месец октомври направихме резервация за април 2026г. Оказа се, че цената в сайта на туроператора не е коректна и ни предложиха оферта със значително по-висока цена за конкретния хотел. Разбира се сменихме хотела, направихме резервация за друг, потвърдиха ни я резервацията (началото на октомври). Скоро получих обаждане от фирмата, че резервацията всъщност не е потвърдена и ми предлагат смяна на хотела (5 месеца преди почивката).
Предложиха ни списък от хотели, които са по-нисък (повечето) или сходен (само един) клас на резервирания, но с по-висока цена, спрямо договора. Обяснението беше, че цените се вдигат, което изцяло обезмисля по-ранното записване. Към момента нямаме решение по случая. Някой попадал ли е в подобна ситуация и може ли да сподели мнение, защото често пътуваме до Египет и за първи път ни се случват подобни обстоятелства.

И на нас ни смениха хотела 4 дни преди отпътуване със същата категория звезди, но с доплащане.
Освен това в окончателният договор слагат задължителен бакшиш за шофьор, охрана, пикола, не знам си какво. Няма не искам, няма документ потвърждаващ плащането.
Решението за мен е самостоятелно пътуване.

# 624
А освен Хургада и Шарм Ел Шейх понеже са ми по-познати имате ли други препоръки за място за почивка - за тип плажуване и гмуркане, а не толкова история, музеи и пирамиди. И според вас по-добре с агенция или да се организира без агенция почивка до там.

Марса Алам.
Без агенция не, че няма да стигнете, но сигурно ще е тип приключение. Въпреки, че там има местно летище.

# 625
Чак пък приключение...
Да стигнете от София до Приморско приключение ли е? Същата работа е, само дето е в България. Приключение е да отидете в Антарктида.

# 626
Чак пък приключение...
Да стигнете от София до Приморско приключение ли е? Същата работа е, само дето е в България. Приключение е да отидете в Антарктида.

100%.
Все едно на Луната ще ходят!
Местни агенции също са опция.

# 627
Никой не казва, че няма начин. Но Марса Алам си е доста далече от Хургада. И сравнението  "Приморско - Марса Алам" е, меко казано, нелепо.
До Приморско и на стоп ще стигнете. В Египет - не съвсем.

Под "приключение" нямах предвид среща с морски пирати или да е въпрос на оцеляване. Нека четем с разбиране, а не да бъдем чукчи.

# 628
Именно, и стопа е "приключение". Не е задължително тур агенция да те дондурка, просто си е личен избор.
Не че няма българи, стигнали до Южна Африка или Патагония на стоп.

# 629
Виж, дори не ми е интересно да "споря" с тебе.
ОК. Пътувай!
Питане имаше - дадох мнение. Що "лаеш" по мен - не ми е ясно.
Пътувай!

Общи условия

Активация на акаунт