Египет /Тема 18/

• 48 118
  • 741
  •   2
Отговори
# 720
  • Пловдив
Caroline_Bingley,хубаво е когато запазваш да се поинтересуваш малко и за хотела.Все пак даваш пари.Не гледай само снимки ,а чети отзиви и гледай клипчета на руснаци.Последно така и не разбрах кой оператор няма места и за коя програма?Аз лично от Онекс съм много доволна.Преди ходих с тях до Анталия,на есен бях в Шарм Ел Шейх,юни пак съм запазила.Партьорите им там бяха мили.Посрещнаха ни на летището с роза за всеки,вода,безплатна екскурзия и телефон за връзка при нужда.Говориха на руски и английски.

# 721
  • Sofia
Такааа, започвам да организирам самостоятелно за Шарм Ел Шейх за Априлската ваканция. 4-7 човека.
Спрях се на Наама бей, заради изискването да е плитко, спокойно море, пясък, да няма вятър. Има и малък риф за мен и сина ми. За по-голям ще се разходим. Има предостатъчно места за забавления и разходки. Харесах хотел с прилична цена, добър рейтинг и ориенталски интериор. Още не сме уточнили полетите, но ще е през Истанбул. Ако пристигнем малко след полунощ има ли какво да правим на летището и в Шарм или да питам хотела дали може да се настаним посреднощ и да букна още една нощувка?
Хотела е на около 10км от летището. Да си вземем такси направо от там? За какво да внимавам? Екскурзии - отиваме основно за почивка, но ще отделим един ден за Петра. Какво друго си заслужава в района? Препоръки за хубави ресторанти и забавления?
Благодаря на всички отзовали се😍

# 722
  • Beyond the Frontiers
Славейче, аз съм ги написала. Прясно, прясно проверени.

Monadirs, няма да ви настанят. Или взимате една още нощувка в същия хотел или в някой по-базов (като Роже).
Заслужават си морските екскурзии. Не сте малко хора пазарете се за частни екскурзии само за вас. Няма да е по-скъпо, но ще е по-удобно на 100%

# 723
  • Sofia
Благодаря, Галактик. Аз имах предвид да вземем още една нощувка в същия хотел и се чудех, дали ще има кой да ни настани, или ще трябва да дремем няколко часа на летището. По-добре да вземем нощувка и да си ползваме целия ден спокойно.
От екскурзиите гледах 1. Дахаб и цветния каньон  2. остров Фараон, червения и белия каньон 3. Цветен каньон и Салама. Кое е по-интересно и впечатляващо за гледане?

# 724
  • Beyond the Frontiers
Аз не разбрах, кой е хотелът.
Истината е, че коректен отговор може да получите само от него. Питайте ги. Може да имат намалена тарифа - в най-добрия случаи.
По принцип не е много вероятно...

Синята дупка, Цветния каньон и Дахаб е 100% най-разочароващото ми преживяване. Някога. При това със стабилно плащане и супер опит в Египет.

Какво да се внимава?
Дали е Синята дупка. Или плажът на Синята дупка (4 км. от реалната атракция). При това аз не съм искала да влизам в дупката, а само да я видя. И нямаше драма да платя таксата (има по-висока такса за влизане в района, защото е резерват). Само че е с местна агенция. Там договор и правила няма.

Каньонът не е адаптиран за туристи. Не и по европейски стандарт. Има места с катерене по стълба, има места на страхотни височини без никакви первази. За хора дори с елементарен двигателен проблем - не става.
Ако не сте в golden hour - си е просто каньон. Тези атрактивни снимки и цветове - не са там.
ATV, камили са меко казано пълен майтап при тази екскурзия.

Най-вероятно, ако човек не е информиран и не е бил в Египет ще му е ОК.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 00:00 от Galactic Voyager

# 725
  • Sofia
Още веднъж много благодаря. Ще пропуснем тогава експериментите със скали и каньони и ще си оставим време за гмуркане и някое АТВ за децата.
Хотела видях че няма проблем да се настаним и в 2,ч.
Ще пиша подробно като отидем и се върнем, че всичко още е на проект от днес 😁

# 726
Caroline_Bingley,хубаво е когато запазваш да се поинтересуваш малко и за хотела.Все пак даваш пари.Не гледай само снимки ,а чети отзиви и гледай клипчета на руснаци.Последно така и не разбрах кой оператор няма места и за коя програма?Аз лично от Онекс съм много доволна.Преди ходих с тях до Анталия,на есен бях в Шарм Ел Шейх,юни пак съм запазила.Партьорите им там бяха мили.Посрещнаха ни на летището с роза за всеки,вода,безплатна екскурзия и телефон за връзка при нужда.Говориха на руски и английски.
Винаги проучвам хотелите преди да запазя. Чета винаги отзивите в Букинг, разглеждам страниците им в социалните мрежи, сайтовете също, чета и тук дали има отзиви и коментари. Сега има и клипчета, гледам и тях.
Никога не е било да съм отишла някъде ей така, даже да е за един ден.
Винаги чета и проучвам преди това.
Но истината е, че човек никога не може да знае. Освен ако не е повторил хотела и вече е видял, харесал и реши да се върне пак.
Риск от разочарование винаги има.
Но предпочитам да не мисля за това, а да се настроя положително.
Ето и за този предишния хотел отзивите бяха много добри, нямаше негативен коментар.
Оценката им беше над 9.
Но тук казвате не е хубав.
Затова и винаги всичко е много относително. Може да има хиляди добри отзиви и пак да има недоволни. Едно е на снимки, друго на живо.
Хотелът, в  който в крайна сметка ще бъдем е Sentido Caribbean world resort. Изглежда доста приятен.
Пояснявам драмата с местата. Обадих се в Понеделник на Емералд. Казаха, че няма места за хотелите, които искам и за датите, които искам.
Казаха ми, че местата за  полет от София за 4 Април са вече заети. Има вариант за 5 април от Варна.
Не ме устройва пет часа път отиване и връщане. Ние живеем на час път от София.
Това ми казаха Емералд. Дори не ми предложи други хотели.
После звъннах на Абакс. На тях в сайта още им пише, че за тези дати са вече запълнени екскурзиите.  
После звъннах на Амави Травел. Мислехме първоначално с тях, защото ММ беше говорил с много любезна жена преди някъде месец и беше останал с добри впечатления.
Обаче сега офертата им е по-скъпа дори от тези на Емералд и Абакс. Ще ме извиняват, но не.
После ММ звънна вчера следобед пак в Емералд. Много доволен от жената, с която е разговарял. Места има,  запази местата.
И са му казали, че има четири места в самолета и са му дали много добра оферта.
Предложиха ни първо хотел Беладжио или в Ясмина и резервирахме за Беладжио.
По-късно през деня му е звъннала агентката и му е казала, че в този хотел нямало места и е предложила друг.
Не знам какво се случва и каква е тая работа и неорганизация в агенциите.
Не знам как така веднъж има места, веднъж не. На мен казаха едно, на мъжа ми друго. Избрахме Емералд, защото са сериозна агенция, имаме познати доволни от тях, проучих ги. И така или иначе бях решила, че или с тях или с Абакс ще бъдем.
В крайна сметка разровихме се, сравнихме хотелите, четохме и избрахме.
Утре им превеждаме сумата и почвам вече са проучвам другите неща, ще чертая план и ще се подготвям психически за хубави преживявания🙂
От самото начало изискванията ми са съвсем малко и базови : добър, препоръчан хотел, all inclusive, подходящ за семейства с деца, забавления за деца и тематични вечери, на крачка от плажа, басейни и пързалки, хубавата градина е бонус.
Да се пътува първо до Кайро, после към Хургада, а не обратното.
Екскурзиите да минат в първите дни (Гиза, пирамиди, свинкс), да са в началото.
После последните три дни да са по-лежерни.
Единствените екскурзии, които искаме и ще заявим предварително са Пирамиди и Свинкс, Луксор и Карнак, Сафари,
АТВ и камили в пустинята и о-ва Ориндж бей.
Напълно достатъчно смятам като програма.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 12:20 от Caroline_Bingley

# 727
Проблемът не е в агенциите. От хотела такава информация им подават. През есента, при платена резервация, ни смениха хотела.
При вас е късмет, че няма да е Беладжио. Факт, че не е в дивата пустиня, въпреки, че си е в края на Хургада. Като визия и анимация е добър. Но хигиената е майко мила! А това си е доста важно, според моите критерии. Сервираха ми питие със сдъвкана сламка, един фас се търкаляше пред вратата и никой не го махна /там си го заварихме, там си го оставихме/. Плажа е една тинеста локва, но по принцип басейните са много използвани, така че това може и да е фактор.
п.п. - на летището в Шарм не е като на летището в Доха/Дубай. Щом сте се уговорили с хотела за късно настаняване, не се задържайте на летището. То не е имного ясно кога ще можете да си тръгнете от него де. Последния път прекарахме 3 часа заради проклетите миграционни карти.

# 728
Да, и аз си помислих, че от хотела са им казали така, с мисля, че и на ММ това да обяснили. Направо вече забравих от коя агенция какво да ми казали.
Гледах много видеа, четох разни неща и навсякъде казват, че хигиена и чистота не са на високо ниво там. И мен това доста ме притеснява. Надявам се да имаме късмет.
На мен много ми се иска да пестим новия музей, обаче никъде не го предлагат все още.
Само една от агенциите каза ,че ще го имат в програмите си за есента, но вече не помня коя.
На мен ми изглежда много впечатляващ по това,което видях на отмирането му във видеа и по ТВ.
Сигурна съм, че и Големия им музей в много хубав и също ще е интересен, но този просто ми се видя УАУ и свръхмодерен и ми е много интересно.

# 729
През април с Абакс посетихме новия музей, въпреки че не беше открит все още. Даже като гледах церемонията се кефех, че вече съм била там  😁 Водачът каза, че в последния момент ги задължили да водят групите там.
Мои познати ходиха в Египет през ноември и ги завели в стария...

# 730
Големият музей е включен в програмите, бяхме с Емералд през декември го предлагаха, както и месните агенции, разлика има в цената, защото билета е по-скъп за новият.

# 731
  • София
Преди 2 седмици си доплатихме за да посетим GEM, беше по желание, в програмата беше включен Старият музей. Наистина е впечатляващ, но по-скоро сградата е впечатляваща, не толкова експозициите. Все пак имахме много малко време в музея и препускахме както обикновено. Понеже сме били и в "стария" музей в центъра, малко съжалявам, че плащах допълнително за "новия". Стария музей сякаш има повече артефакти и то разнообразни, вярно тъмно и прашно е вътре, но пак. В новия музей е цялата колекция от гробницата на Тутанкамон, което не е малко. И двата си заслужава да се видят.
Попитайте агенцията си, вероятно ще измислят нещо.

# 732
  • София
Пожелавам на всички, които се колебаят кой хотел да изберат за пролетно летните почивки да направят правилния избор, за да могат и догодина да се отправят на почивка към любимите си места в курортите на Червено и Средиземно море в Египет.
И тъй като отдавна резервирах полетите и хотелите за двете ни почивки в Хургада през 2026 да споделя една радостна за туристите новина, премахваща част от бюрокрацията по летищата.
Миграционните карти за туристи ще бъдат премахнати на египетските летища до края на януари, обяви министърът на гражданската авиация на страната Самех ал-Хефни.
„До края на януари ще премахнем имиграционните карти“, е казал ал-Хефни пред телевизия Sada El-Balad. Министърът подчертал, че предстоящото премахване на картите за пристигащите или заминаващите от египетските летища има за цел да опрости процедурите за пътуване и да спести време на пътниците. Ал-Хефни отбелязал, че египетските власти активно се стремят към дигитализация на летищата. През май 2025 г. египетското правителство обяви, че работи по система, която ще позволи на туристите да получат електронна виза при пристигане в страната. Това може да включва електронна система, мобилно приложение или самообслужващи се павилиони.

# 733
  • Beyond the Frontiers
През 2025 всички без Онекс посещаваха новия музей.
Декември 2025 и Онекс решиха да се прехвърлят. Съответно на пътуващите за Коледа/ Нова година беше предложено с доплащане (билетите са новия музей са по-скъпи).
За 2026 всички са обявили, че ще посещават новия музей.

Всеки агент проверява цени към момента на проверка. След 1-2-3 дена може да има разлика, и то сериозна. Ама не е да иска някой да ви излъже. Цените са динамични. Това е. Модерни сме. Вързани са ни системите директно и веднага се отразяват промените.

Емералд имат места. Не знам кой и защо ви е пращал във Варна.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 00:00 от Galactic Voyager

# 734

Миграционните карти за туристи ще бъдат премахнати на египетските летища до края на януари, обяви министърът на гражданската авиация на страната Самех ал-Хефни.

Еееееее! Супер новина!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт