Египет /Тема 18/

• 48 118
  • 741
  •   2
Отговори
# 690
Тук Ви предоставям информация за температурите на морската водата в
 Sharm El Sheikh за Май и Юни:
https://seatemperature.info/may/sharm-el-sheikh-water-temperature.html
https://seatemperature.info/june/sharm-el-sheikh-water-temperature.html

# 691
Ако ще се къпете в морето,март и април е студена водата, а октомври топла.

# 692
  • Където морето целува небето...
Едно октомврийско море имаме в Шарм и едно в Хургада. Чудесни температури на въздуха и водата. В Шарм бяхме по цял ден на рифа и не мога да си го представя това в хладна вода. Мислихме едно ранно майско море да направим около 20ти, но се отказах точно от страх, че водата на дълбоко няма да е никак приятна, а ако има и вятър пък съвсем.

# 693
Преди две години посетихме Египет и бяхме отседнали в Desert rose. Иска ни се пак да отидем през ноември, но на няколко фирми видях,че го предлагат само в офертите за пролетта. Все още е много рано или има друга причина? Не искаме комбинация с посещение на Кайро, а просто почивка в хотела.

# 694
  • Sofia
Пробвайте да се организирате сами, особено след като вече сте били веднъж и искате само почивка.

# 695
Обмисляме и този вариант, но ми се искаше да знам има ли конкретна причина да не го намирам в есенните оферти. Знам, че го ремонтират. Дали очакват обновяване на цените или има друга причина?

# 696
  • Beyond the Frontiers
Не всички хотели са ни изпратили цени за есента.
Тези, които имаме са до октомври, включително.

# 697
Агенциите също още нямат оферти за октомври.
Аз поисках от три от най-известните. И ми казаха, че нямат. Имаха дата 28 окт.
Ние се оказахме от Октовмри и ако идем ще е пролетната ваканция. И да искам няма как да си ден тогава. Шефката ми няма да се съгласи.
Оказа се, че октовмри няма да можем заради работата ми.
И щем не щем ако искаме тази година Египет ще трябва да е в неучебно време, което значи априлската ваканция и съвпада с Великден.
Перфектно, тъкмо няма да се занимавам с досадни трапези и гости по празниците.

# 698
Здравейте!
Предстои ми пътуване до Египет, но с ужас разбрах, че пътят до Кайро и нашия град е 7 часа. Това е един истински кошмар за хора с честа нужда от тоалетна като нас...
Истина ли е, че почти няма тоалетни и шофьорът ще спре в най-добрия случай 1 път? Чудя се да отменям ли резервацията или да нося пампер. Изключително ама изключително унизително ми се струва да спреш на човек достъп до тоалетна. Даваш 5 хиляди, че да се изпуснеш в автобуса и да станеш за посмешище ли.....

# 699
  • На планетата Земя
Как за 7 часа "в най-добрия случай" 1 път спиране? Това са някакви измишльотини. Разбира се, че ще спрат поне два пъти. Ще говорите с организатора, хората не са някакви чудовища.

А ако проблемът с тоалетната е здравословен, разбира се, че трябва да се обмисли дали организирано пътуване, когато не сте сами, е удачно във вашия случай. При всички положения организаторът не бива да поема всички вини за такива независещи от него здравословни ситуации.

# 700
При нашето пътуване между Кайро и Хургада спряха само веднъж, но в автобуса имаше тоалетна, която ползвахме. Няма страшно.

# 701
При нашето пътуване между Кайро и Хургада спряха само веднъж, но в автобуса имаше тоалетна, която ползвахме. Няма страшно.

И при нас беше така, имаше тоалетна в автобуса, която можеше да се ползва.

# 702
О, това променя играта!
Най-добре е да се обадя на Руал Травъл и да питам. Благодаря! ❤️

# 703
Звъня на няколко агенции и почти никъде няма места за април. Направо не мога да повярвам и съм доста ядосана.
Още сме едва Януари.
Емералд никакви, Абакс много малко места, хотелите които искам запълнени.
Направо се разочаровах.
Все си мислех, че има време,а то какво се оказа. Народа пощурял 😆

# 704

Все си мислех, че има време,а то какво се оказа. Народа пощурял 😆

Много хора "откриха" Египет като дестинация и вече е трудно от днес за утре да се букне.
Ние го "играхме" това тази есен. До тогава за 2-3 седмици решавахме и заминавахме /с агенция/, а сега даже отложихме с близо 2 седмици пътуването.

А по време на ученическите ваканции е още по-тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт