Египет /Тема 18/

• 48 233
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Ако не държите на този маршрут или агенция, където и да отидете от курортите могат да ви организират екскурзия, която включва Големият музей и гиза.
Вчера бях на такава автобусна от Шарм, за музея имахме 3 часа, ако искате по подробно да го разгледате отделете си ден, и сутринта е една идея по- спокойно, на обяд вече придвижването беше трудно от тълпите с хора. За маската също се чака отделно, ако искате да я разгледате от по-близо.

# 676
  • Пловдив
Колко часа е пътя от Шарм до Кайро с автобус? От къде е резервацията?От Аладин ли?И ако може цената?Има ли достатъчно време да се видят пирамидите и музея?

# 677
Здравейте,
Пътуването с автобус е около 7 часа, понеже се спира за тоалетна става около 8 часа в посока.  На тръгване, ако има туристи без визи се чака да им извадят, така се извадете си при пристигане на летището, гише визи.
С аладин травъл, имат сайт, където всичко е описано подробно. Аз комуникирах с тях по вайбър +201100072198. Цените за Кайро са различни според музея. Имахме няколко спирки, за музея 3 часа, фабрика за масла, обяд в ресторант, за пирамидите 2 часа и фабрика за папируси, в 18:00ч автобуса тръгва обратно за Шарм.

# 678
  • Beyond the Frontiers
От 2026 абсолютно всички български туроператори са с GEM /новия музей.

Програмата в Кайро зависи от часа на кацане. Винаги се посещава музея без значение от часовете. Просто се завърта програмата.

# 679
С приятели сме решили догодина да посетим Египет, като сме се ореантирали към Хургада. И за двете семейства ни е първо посещение и се надявам тук за препоръки на хотели за да отида в агенцията с готов план да ми дадат оферта. Изискванията са ни хубав пясъчен плаж заради деца на 7 и 10 години,хубава храна и чистота на ниво. Не търсим рифове и корали,тъй като повечето не можем да плуваме и основно ще си мързелуваме на плажа и басейна.

# 680
  • Пловдив
Дъщеря ми бяха с децата в Хургада в Десерт Роуз и остана много доволни.Имат база за сравнение от 5* хотели в Анталия.Хотела има  лагуна,много зеленина и тази година му правиха ремонт.

# 681
Преди няколко години бяхме в Хургада през март. Не уцелихме време - по цял ден духаше силен вятър и водата в морето и басейните беше ледена, нямаше подгряване, защото зимата минала. Изобщо изкарахме море без море. Сега се опитвам да навия семейството за втори опит, през май. Ще бъде ли тогава подходящо за морска почивка? Няма да обикаляме по забележителности. В тази връзка ще се радвам да ми препоръчате добър хотел с хубав плаж, подходящ и за кифла-тийнейджърка, и за мъж-чревоугодник. Този път към Шарм ел шейх се насочвам, но не съм категорична.
Благодаря ви!
Весела Коледа!

# 682
През май времето е хубаво, но водата все още си е хладнчка. А за хотел - трябва да си решите какво търсите и на каква цена.

# 683
  • Beyond the Frontiers
Египет е в северното полукълбо. Демек сезоните са като при нас - най-грубо казано.
Март, април - пролет. Може да е супер топ, летни температури. Може да е с вятър, хладно и мнооого компромисно.
Гарантирано лято: юни, юли, август, септември.
По мое мнение спокойно може да сложим и октомври.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 12:15 от Galactic Voyager

# 684
Всъщност до сега октомври ни е било прекрасно времето. Тогава и водата е топла. Но през май ни е била хладна. Е, то може нашето и лигня да се води, ама през пролетта не е толкова хубаво за шнорхелинг.

# 685
  • София...........
Ние 2 години подред ходим началото на октомври и времето и водата са супер като температура.
Тази година бяхме в Dessert Rose Хургада и останахме много доволни!!! Комплекса си заслужава всичките 5* - страхотна чистота навсякъде, изобилие от вкусна храна и по-голямата част от хотела е реновирана. Ние извадихме уникалния шанс безплатно да ни ъпгрейд стаите за по-висок клас от платените, защото по резервация трябваше да сме 2 двойни стаи за нас и децата в една сграда, но имаха само от по-скъпите в една сграда.... Няколко пъти ни се извиняваха за причиненото неудобство .. Simple Smile)) Още по-якото беше , че стаята ни беше реновирана преди 2-3 месеца и всичко блестеше .... Единствено като минус в комплекса е аквапарка, който е няколко пързалки, но ние не се интересувахме от тях Wink

# 686
Ние бяхме тази година в Хургада от 17-ти май. Температурата на въздуха беше ок, но водата хладна. Два дни след нашето пристигане започна много силен вятър - на плажа беше ок, но водата стана още по-неприятна. Били сме в същия хотел към края на септември и морето беше топло, пак имаше вятър, но той беше ок за високите температура- 32-34 градуса.

Мисля, че в Шарм времето е малко по-различно, поне за водата се надявам да е така, гледах някакви статистики. Започвам да се замислям за късно майско море там, но още не съм убедена, във температурите за морето /само за плуване, не за гмуркане/.

# 687
Ние пък две поредни години ходим през ноември в Шарм. Времето е топло - около 28-30 градуса. Водата в морето става за влизане и плуване /не сме гмуркачи/. Все не остава време да напиша отзив за BARON PALMS RESORT ADULTS ONLY 16+. Но не е лош хотела - всичко си е ок. Морето е плитко 100-на метра навътре, предвид рифът пред хотела. Всичко описано в нета за хотела е така - приличен хотел с пясъчен плаж, без вятър и любезен персонал. Само леко недоволство имам от сервитьорите в ресторанта - малко са хаотични...Стаите са с нет, сейф и всичко необходимо за безпроблемна почивка. Може би баните им са за ремонт, но са чисти и добре заредени. В сравнение с миналогодишния ни хотел  IBEROTEL PALACE ADULTS ONLY 16+ този губи по точки Simple Smile . В Иберотел бихме се върнали, а в този не. Не мога да не благодаря на Галактик за професионализма в работата и. Весели празници на всички.

# 688
Вчера се завърнахме от Шарм ел шейх
Хотелът Reef oasis blue bay ми хареса- голяма, поддържана територия, италиански туристи основно/и италианска кухня и кафе/, любезен персонал….
Но аз го избрах заради рифа и безветреното местонахождение. За хора, които не се интересуват от шнорхелинг смятам, че има по- добри хотели.

# 689
Привет 😊
Ще пътуваме в Египет тази година. От дълго време го плануваме. Но се чудим дали да идем пролет или есен.
Вариантите ни са Март-Април или в средата на октомври. ММ иска октомври.
Дали има разлика във времето и каква е тя?
Наши познати са ходили и през април и през октомври. И всеки казва, ще е топло и хубаво.
Нас ни интересува да е хубаво за плаж, защото съчетаваме екскурзия с почивка.
Имам оферти от три агенции и ще избера една от тях.
Ще се радвам на всякакви препоръките. Важно ни да минем основните екскурзии през питие три дни и в останалото време да си почиваме. Затова сме гледали варианти, в които Кайро е първа спирка, а не обратното.
Това са ми изискванията. Първа нощувка в Кайро-музей, после пирамиди и свинкс и след това Хургада и почивка в хотела.
Агенциите към които съм се насочила са Аббакс, Емералд и Амави Травел.

Общи условия

Активация на акаунт