Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 612
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
Някои хора забогатяват така, само получават, а нищо нe дават. И хора като мене ме гледат като "балък".
Говоря за хора, на които съм им дала, когато нямах достатъчно пари, а те са много заможни, а 5лв не могат да извадят.

Мисля, че разбирам разочарованието.
Но това е житейски урок. На следващия повод, не влагай толкова от себе си и направи символичен подарък и грам да не ти пука дали ще им хареса. Явно са особени хора и е напълно възможно дори по-скъп подарък да не им хареса. Не се раздавай, не бъди удобна, не мачкай себе си заради комфорта на други хора.
И ако има начин занапред, просто не се събирай с тези хора.
Човек се учи с времето.

# 121
Защо общувам, щото се налага да бъда в тяхната компания.

Wudu, един живот живеем, така че не се тормозете да се обгаждате от хора, които не харесвате - особено пък на Ваши празници. Аз не мога да се сетя за оправдателна причина, поради която се налага на твой личен повод да поканиш някого, когото не искаш. Какво значи "налага се"?

# 122
Завърших училище 2003г. и родителите ми нямаха два по един. Купихме плат за 30лв, а роклята ми я уши хоби шивач позната на майка ми, коята каза, че ще и вземе 10лв, а накрая поиска 30лв и майка ми беше 2 дни с главоболие. Обувките купих за 25лв. намалени, защото бяха последна бройка. Една фризьорка ме подстрига ужасно късо няколко дни преди бала и плаках много, защото цяла година си мазах косата с какво ли не, за да е дълга за бала. Бижутата ми струваха 12лв - колие и обеци някакви тенекиени. Лакирах се сама. Бях много красива, защото бях млада и слаба, пък и роклята ми стоеше добре Simple Smile
По повод заплатите и цените 2006г. започнах работа, заплатата ми беше 250лв, мисля, че МРЗ беше 160лв.

# 123
Не, не бях със скъпа рокля. Майка ми ми я уши по модел от списание с леки промени. Част от нея беше дантела, мисля че тя беше най-скъпото от всичко. Повечето ми съученички бяха също с ушити рокли, тогава бизнеса с пладнешкия обир на абитуриентки не беше много вървежен. Обувките бяха съвсем обикновени и удобни, после ги носих доста. Вече имах и аз самата абитуриент, ми не сме се изхвърляли с нищо, комплектовахме от отделни елементи аутфита, “сватби” с по 100 човека не сме правили.
2002 започах на 250 лв аз.. за по-натам не си спомням.

Във връзка с очакванията за реципрочност на авторката - бих казала че не са реални и малко ми изглеждат като леко спускане по стръмнина, ама айде 😅

# 124
Авторке, ти наскоро май беше пуснала пак някаква  тема за парите и роднините.

А иначе по-сегашната - на почти 18 години изобщо не ме интересуваше цената на роклята. Беше от сегашната Дика, по онова време Престиж. Стоеше ми прекрасно, както и роклите на моите съученички - бяхме млади, слаби и пълни с мечти. Някои приятелки бяха с рокли, шити от майките им. Голям праз. Абитуриентският бал ми беше точно на днешния ден преди 28 години.

# 125
Някои хора забогатяват така, само получават, а нищо нe дават. И хора като мене ме гледат като "балък".
Говоря за хора, на които съм им дала, когато нямах достатъчно пари, а те са много заможни, а 5лв не могат да извадят.

Мисля, че разбирам разочарованието.
Но това е житейски урок. На следващия повод, не влагай толкова от себе си и направи символичен подарък и грам да не ти пука дали ще им хареса. Явно са особени хора и е напълно възможно дори по-скъп подарък да не им хареса. Не се раздавай, не бъди удобна, не мачкай себе си заради комфорта на други хора.
И ако има начин занапред, просто не се събирай с тези хора.
Човек се учи с времето.
Намачках се хубавата.

# 126
На бала си бях с много простичка рокля. Не съжалявам. Не беше момента.
Не харесвам роклите, които си слагат момичетата днес. 90% ги застаряват много. Щеше да е къде по красиво да подчартаят младоста си от колкото да я покриват с пайетки и тонове грим.

За разни сватби съм си купувала скъпи рокли и също не съжалявам.
Бих ги подарила на някоя абитиурентка, ако намеря как да го гаправя и им хареса моя съвсем не-пайетки стил.

# 127
  • По света и у нас
Евтина зависи от разбиранията ти какво е евтино…

На времето, преди 21 години, повечето ми съученички си ушиха роклите на шивачка и струваха към 350лв което на мен ми се виждаше адски скъпо. Аз си поръчах моята от Америка, струваше 80 долара, което не беше евтино но ми допадна като цена и модел. Роклята не беше тежка бална рокля, а по- скоро като за холивудско парти в стил Парис Хилтън - лек трикотажен плат, бледо розова средна дължина.
Прекарах си чудесно, получих много комплименти - е как няма, като бях на 19, мацка и половина.
На скоро гледах снимките - ми да имаше разлика между мен и другите, те изглеждаха по тежки, по-сериозно аз малко фриволна, но това си бях аз. Всички бяхме красиви.

След време ще видиш лудост около сватбените рокли - същата работа, ще те натискат да купуваш рокли за над $1000, а съм виждала рокли за по $150 които изглеждаха перфектно на булките. Тя купува нарочно евтина рокля защото ще влиза в морето с нея… а роклята съвършенство! 😭

Важно е роклята да ти пасва добре на тялото и ти да си хубава и стройна. За мен също е важно да не е много скъпа роклята за да не ме е яд като я одера някъде.

Приятно парти.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 00:37 от PriMadonna

# 128
  • София
Евтина зависи от разбиранията ти какво е евтино…
Така е, всеки има различни разбирания за евтино и скъпо.
Балът ми беше в гадни години - средата на 90-те. Знам какво костваше на нашите, за да го отбележим.

Ако трябва да си говорим в цифри, към днешна дата лично аз смятам, че качествена рокля под 1500-2000 лв трудно може да се намери. За жалост покрай абитуриентите цените на роклите са доста завишени, та може да изръсиш 2 бона за нещо, което реално не струва повече от 500-600 лв. Да, знам, че се калкулира и трудът, и все пак много се спекулира.

# 129
Аз стачкувах и казах, че не ми трябва пир по време на чума и не ходих изобщо на бал. Майка ми ме изведе да ми купи един-два по-официални ката, които след това съм носила многократно.

# 130
Само да подшушна, че купуват роклите от Турция на едро и ги продават в бутиците на тройни цени. Рокля от 1200 лв с камъни и пера, там струва не повече от 500 лв. Дъщеря ми ходи с приятелките си когато си избираха роклите ( Асеновград) и каза, че същите рокли после ги видяла в Одрин.

# 131
мекичка* не им трябва да купуват с камъни и пера. Тези няма как да не са домъкнати в чували .

# 132
  • София
мекичка, ходили сме няколко пъти до Одрин и специално съм гледала балните им рокли. Страшен кич и ромски вайб. Доста се разочаровах, а мислех, че мога да купя рокля от там, когато дойде времето на моята абитуриентка.

# 133
  • Пловдив
Какво значи качествена? Всяка младежка празнична рокля е подходяща и цените на качествените не са 1500+.

За няколкостотин лева според мен може да се купи дори копринена рокля с добра кройка, ако се потърси. А при масовите марки има рокли за 100-200 лв. с подходящ фасон, от вискоза и полиестерен сатен, но айде, съгласна съм тях да не ги смятаме за качествени.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 09:59 от Магдена

# 134
  • Melmak
В Асеновград са масово от Одрин, в някои магазини само ги шият наистина, даже бях ходила в таккъв като бъдеща булка миналата година.

И в София по-обикновените магазини по Пиротска и Сватбен център Май уединг внсят турски и украински рокли (нисък клас).
В бутиците като Ателие Ивоар, миле брайдъл и подобни внасят висок клас рокли и разликата е огромна.

Общи условия

Активация на акаунт