Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 598
  • 263
  •   1
Отговори
# 165
  • Melmak
В интернет пространството най-често се пускат негативните примери като натруфени рокли и момиче в багер, примерно. Кичът и простотията са това, което допринася за повече коментари и реакции в социалните мрежи. Пост за момиче, отишло на бала с рокля за 300 лв днешни пари просто няма да бъде новина. Все пак тия страници се поддържат за лайкове и реакции.

В новините се въртяха дълги години едни такива абитуриенти с рокли за хиляди. Не са всички такива. Има си нормални момичета, без кич, без простотия. Аз ходих с ретро кола от 1956 година на бала. За мен беше голямо щастие, подарък от баща ми беше да уреди тази кола. Харесах я на Спасовден, на Ал. Невски тогава се събират ретро автомобили.

# 166
Просто преди години, нямаше такава истерия по баловете. Бяха трудни години почти всички нямаха пари и се съобразяваме, мислехме за бъдещето. Сега е същото, но 80% от хората, да не казвам 90% , живеят на кредитни карти и кредити. Цялата държава е някакво объркано реалити и живее на лайкове.

# 167
  • Пловдив
Аз па ходих с москвич.
------
80-90% на кредити е леко преувеличено, мислим яз.

# 168
Вятър и мъгла исках да кажа , че на въпроса на темата отговарят съответно адресираните потребителки и ... ами колкото и всяка година да са в малцинство в темата пишат основно те . И може да се объркаш Simple Smile
Wudu сори , но и на мен не ми харесва. И тези на гориня линк и те не ми харесват. Обаче ако всички си облекат подобни ще изглежда ок.

# 169
Включвам се да кажа, че бг мама е една паралелна реалност на действителните лица и събития. Тука е някаква утопия - всички са еманация на стил, лукс и вкус. Живеят здравословно, хранят се умерено, спортуват, заемат високи позиции в работата, децата им също са толкова успешни и от малки знаят що е стил и класа.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 19:16 от мекичка*

# 170
  • Другата България
Аз пък видях много хубави момичета тази година.
Включително и това, за което говоря, то когато си го имаш, си го имаш.
Впечатлена съм от това, че все повече девойки залагат на изчистени бижута, както и на съвсем естествени и дори небрежни прически, както и на липсата на крещящ и набиващ се на очи грим.

# 171
Долна инсинуация Joy, аз не заемам висок пост.

# 172
мекичка* защото разбираш нещата мног о буквално.
Защо не опиташ така “
... Живеят здравословно, хранят се умерено, спортуват ...
Значи не е било така, забелязали са необходимост, успели са да си въведат дисциплина и да реализират това и ... ами споделят естествено. Ти ако направиш нещо на което се радваш също ще споделиш ?
Същото е за всичко останало.
Защо се приемат изказванията като нападки, ами не се каже едно - браво! Имал си нужда и си се потрудил и си успял?
zavs много ясно. Ако заемаше нямаше да имаш време да се логнеш, камо ли да пишеш.
Което не значи че не си успяла в живота. Може би идеята ти е била просто да си живееш така Simple Smile

# 173
Във форума съм от 20 години точно и в началото всички пишеха за съвсем тривиални неща от ежедневието на прост, разбираем език. Общуването беше по свойско и фамилиарно някак си. Нямаше го това изхвърляне, този снобизъм и  парадиране с възможности. На кое да кажа " браво" ? На фалша, на лицемерието, на анонимната демонстрация на нещо нереално и измислено. Ами нямам чак такава широта на мисълта, че да адмирирам изфабрикувани факти.

# 174
Това имам предвид, че се живее в нещо като реалити. Насадени представи за външен вид и начин на живот. Липсва индивидуалното. Родителите, копират близки и съседи, а после се чудят, защо децата им искат това и онова.

# 175
  • Melmak
Тук доста жени писаха, че са били със скромни рокли, аз също се включвам в това число. Не мисля, че точно в тази тема се парадира с нещо. Със сигурност сега баловете са по-пищни, но и самата мода е различна, има много красиви рокли, които на снимки от балове 2000-2007 не виждам. Разбира се, пак е имало стилни, но на днешния фон седят обикновени.

Едитвам се с малко фотоси, които за мен са красиви. Съжалявям да обезглавените девойчета, но все пак не искам да споделям лицата им. Снимките са от публичен инстаграм.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 19:18 от hechicera_

# 176
Оооо, периода 2000 - 2010 г беше силно повлиян от чалгата. Тогава точно бяха в стихията си перата и разголените рокли,  изкопирани от фолк певиците. Сега са доста по семпли тоалетите. Малката освен едно мъничко колие, други бижута не пожела да сложи, а грима й беше потресаващо незабележим. То си е въпрос на стил. Няма как в ежедневието да ходиш с дънки, тениска и маратонки, да не се гримираш изобщо и изведнъж за бала да се накичиш с камъни и пера.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 19:15 от мекичка*

# 177
Това имам предвид, че се живее в нещо като реалити. Насадени представи за външен вид и начин на живот. Липсва индивидуалното. Родителите, копират близки и съседи, а после се чудят, защо децата им искат това и онова.
И кога не е било така?
мекичка* според мен хората споделят хубавите неща за себе си не за да те дразнят. Те просто не споделят лошите. 

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 20:02 от bella-ciao

# 178

Моята беше такава и никой не я хареса.

Не почвай и ти като фалшивите ИИ снимки. Направих тази фигура от зеленчуци, но никой не я хареса...
Нищо и няма на роклята. Зависи кой е вътре в нея. Как седи. Каква увереност излъчва, каква фигура и движения има.
Виждала съм жени дето и в обикновена бяла тениска и семпли дънки ми спират дъха.
Повиши си малко самооценката.

# 179

Моята беше такава и никой не я хареса.

Не почвай и ти като фалшивите ИИ снимки. Направих тази фигура от зеленчуци, но никой не я хареса...
Нищо и няма на роклята. Зависи кой е вътре в нея. Как седи. Каква увереност излъчва, каква фигура и движения има.
Виждала съм жени дето и в обикновена бяла тениска и семпли дънки ми спират дъха.
Повиши си малко самооценката.

Ми неподходяща беше, показваше ми корема.

Общи условия

Активация на акаунт