Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 576
  • 263
  •   1
Отговори
# 240
Разбира се, че сме различни.
Аз нямам чак толкова голям кръг от близки хора, че да ги каня на личните ми празници, другото е просия, според мен.
С маратонки върша много неща, явно е проява на лош вкус ☺.

# 241
  • Deutschland
Аз пък не желаех да споделяме личния ни празник с "близки" и се оженихме в делничен ден само с двама свидетели. Предния ден набързо купихме халки от произволен магазин и на самият брак бяхме с тениски и къси панталони.
По-късно се оказа, че решението да не каним "близки" е било правилно. Само майка ми, баща ми и брат ми бяха щастливи. И децата де.

# 242
  • Най-красивата страна
Моя близка беше абитуриентка тази година.
Роклята струваше 700лв.Красива и стилна дълга рокля,но със скрит цип .Може да се махне долната част и става къса рокля.
В събота ще се видим ,канени сме на една сватба , момичето ще бъде с нея и ми е интересно как ще изглежда..

# 243
На моят бал преди доста години, за изненада на всички, постъпих практично и си купих бежов костюм, свободен прав панталон и дълго вталено сако. Вталена блузка с къс ръкав под сакото в същия цвят. В следващите 20 г. доста си ги носих, макар и рядко заедно. Свършиха добра работа.

# 244
  • По света и у нас
Аз пък не желаех да споделяме личния ни празник с "близки" и се оженихме в делничен ден само с двама свидетели. Предния ден набързо купихме халки от произволен магазин и на самият брак бяхме с тениски и къси панталони.
По-късно се оказа, че решението да не каним "близки" е било правилно. Само майка ми, баща ми и брат ми бяха щастливи. И децата де.

Ужас. Защо хората не могат да превъзмогнат себе си и да оставят младоженците да си изживеят деня, защо все на такива чужди празници, 3ти лица все искат да се изживяват като звездата на панаира?? Не разбирам.

И моите близки бяха отврат с техните непоискани идеи и иде ми дойдем за кой щял да идва и кой не.

# 245
  • София
Преди години дъщеря ми беше на бала с рокля за 54 лв.
Още през януари купихме рокля по нейн избор. Закачи я в гардероба и я заряза. В края на април бяхме в Окръжна болница за операция на окото и. Всичко мина добре, пусна я упойката и ни изпратиха. Тя беше като пират с превръзка на окото. Тръгнахме към спирката на автобусите, там имаше някакви малки магазини за бг. дрехи и чанти. С едното си здраво око фиксира на витрината малка черна рокля и влязохме да я разгледа. Пробва я, беше като шита за нея и веднага пожела да инвестираме крупната сума. Аз малко се притеснявах да не би докато я мери да си размести превръзката, но всичко мина добре. Добре, че чантата и обувките си отиваха с роклята и не обикаляхме за други. Грим и прическа и правиха във фриз. салон, в който се обучаваше оп специалността.
След това и тя, и приятелка ходиха на 2 сватби с въпросната рокля.

# 246
  • Deutschland
Примадона, да де. Не сме били наистина женени, защото майка му не повела хорото на село на мегдана. Кво щели да кажат хората. В този живот не помня някога да ме е интересувало чуждото мнение. Решили сме го и точка! Точно толкова съм омъжена, колкото и другите с грандиозните сватби. Упс и халката ми втората била фалш, понеже е от бяло злато. Първата изчезна, тази евтината купена набързо. Втората фалшива 🤣.

# 247
Примадона, да де. Не сме били наистина женени, защото майка му не повела хорото на село на мегдана. Кво щели да кажат хората. В този живот не помня някога да ме е интересувало чуждото мнение. Решили сме го и точка! Точно толкова съм омъжена, колкото и другите с грандиозните сватби. Упс и халката ми втората била фалш, понеже е от бяло злато. Първата изчезна, тази евтината купена набързо. Втората фалшива 🤣.
Мен пък ме оплюха, че не съм правила моминско парти.
Един ден ме бяха поканили на моминско парти и аз се бях развълнувала, една колежка ми каза, че съм завиждала, защото самата аз съм нямала такова парти.
Просто някои жени са жестоки към други жени.

# 248
  • София
Това са консуматорски традиции на късния капитализъм. И като идея не го разбирам - да се на[какво?] като за последно.

# 249
Ето това с моминското парти, бейби шауъра, кръщенета с 500 гости и всевъзможни подобни лакърдии с безразборен безсмислен харч аз никога няма да разбера..

# 250
Аз пък много мразя израза "оплюха" . Не знам как е да си оплют.
По темата и аз бях с костюм на бала, но с пола , много хубав .
Години по-късно на лятна сватба на приятелка в Париж отидох пак с лек ленек костюм с панталон и горнище с къси ръкави и доста от поканените францизи дойдоха да ми кажат , че ми харесват аутфита. Докато булката я бяха маскирали там като японска гейша с гримове и пр. аз нямах почти нищо на физиономията.

# 251
  • По света и у нас
Простащина. Добре, че ти и мъжът ти мислите самостоятелно Фрау С.
Проблема е когато младите се вляят от чуждото мнение, както при нас, това ни разби след време. Но уви млади и глупави сме били.

# 252
То сега правят много партита за разузнаване на пола на бебето.

# 253
Бях с безплатна рокля на абитуриентския си бал. Grinning Един от предварителните подаръци, който получих от моя близка, беше плат - копринено кадифе. Нарисувах си модела и майката на моята приятелка ми я уши.
Скрит текст:
Толкава прецизно я беше изпипала, че дори от вътрешната страна на раменете имаше миниатюрни сатенени гайки с копченца тик-так, които да фиксират презрамките на бельото към роклята за да не се виждат при движение. Точно както си я представях - малка мастилено синя рокличка с гръцко деколте! Много приятна за носене, следва линиите на тялото без да е впита и при всяко движене сякаш оживява. Стоеше ми като излята и си я носих с удоволствие.
След това също за официални случаи съм я обличала и винаги ми е носила комплименти. И сега бих я облякла ако ми ставаше. Relaxed
Цветът е едно към едно с този на снимката, дори модела е подобен. Само на дължина е една идея по-къса Simple Smile
Партитата за Нероден Петко за мен са най-голямата глупост на консуматорщината ни. След тях нареждам "моминските партита".
"Бебешките партита" също причислявам към показността и кича. Не било Питка/Погача, Наричане, било парти! Ти да видиш! Похамериканчени Панаири на суетата!
А, и кръщенетата тип сватби също са ми в графата - анти. 100 човека ядът, пият и размъкват наляво-надясно детето, а то милото не знае какво му се случва и се скъсва от рев. Луда работа!

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 17:29 от Sysly

# 254
За който е глупост, да не ги прави. Просто е.

пп. Аз не съм правила, защото не ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт