СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 909
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Това с горенето на книги малко на аутодафе ми идва.

# 286
  • София
И аз само чакам още 3 седмици и всичко ще подаря. Имаме и от каката, тя беше преди 3г.

# 287
Моите от каката си стоят, и от малката ще стоят, голям архив направих. Не стават много за подаряване, защото са драскани. На математиките съм рязала отговорите, които вече са загубени. Но има няколко непипани, изсилихме се малко с купуването. Жал ми е да ги горя, жал ми е и да ги хвърля, квото мога ще раздам

# 288
И аз се изсилих, ама имам още едно гевезе.

# 289
Това с горенето на книги малко на аутодафе ми идва.
Абсолютно, такива неща и на майтап не е хубаво да се пишат. Известно е чий режим е горил книги...хер Адолф май му викаха...

# 290
Детето и приятелчетата му са решили заедно с един татко да направят клада пред блока и демонстративно да изгорят учебниците Wink. Принципно нямам против идеята за барбекю, но той не се е сетил още, че ще трябва да ги пазя за сестра му.
Срам, не срам и ние ще горим. За малките ще запазя само на Коала прес, другото е драскано попълвано..
Това за мен не са книги  , а по -скоро учебни тетрадки.

# 291
Седмокласното изяде две христоматии на бгучебник. Лепих ги вчера, уж за малкият мързел, но май ще купувям.

# 292
  • София
То родният град на Моцарт остави, срамота е да не го знаеш и е просто един град, лесно се запомня. Но учат примерно синкоп, изумях като разбрах, за немузикант е трудно да го разбере и научи, и други от сорта. Айде видовете женски гласове също е лесно да се запомнят, 4 са, чак пък зубрене. Контра-алт, алт, медзо-сопрано и сопрано, лесни въпроси са му се паднали🤣
Широко ви е около врата все още / на шестокласниците/. Не е само Моцарт гений - как да  запомниш биографиите и произведенията на гениите на тази възраст /на нашата вече все нещо се е понатрупало/?  Дадат им "проект", препишат туй -онуй.  А главите им не са складове за цифри и факти.  Да ги омаят да слушат класика, после на всеки концерт ще четат биографии в брошурите и постепенно ще станат "умни като нас" - и стари, ужас!
 Като прибавиш и биографиите на спортни шампиони, щото и по физическо имат "проекти", не само по физика, химия, биология, история.   Май по география нямат или съм пропуснала нещо.
Това министерство е  вредно е за здравето на децата, и благодат за учебникарската мафия.

# 293
  • София
По география при нас са по два проекта на срок. Те всъщност са много полезни, защото така се научават интересни неща.  Като цяло в 7 клас има много полезен и интересен материал, за съжаление обаче някак остава встрани покрай истерията с математика и БЕЛ основно. Четох тези дни изказване на министъра, че ще облекчат програмата за 7 клас и ще я вдигнат в горните класове.

# 294
Матурата минава, но травмата, която причиняваме на децата остава завинаги!
Трябва да вдъхваме увареност и спокойствие в децата ни, а не да ги караме да обещават и да се доказват пред нас! Това не са провали в 7ми клас определящи бъдещето им! Важни са усилията и характера, който изграждат, отговорностите и чуството за увереност и подкрепа от нас, а не страх от провал! Тези матура са изпитание за родителите като емоционална интелигентност, а не за децата! Нека ги подкрепяме повече в чуствата, а не в собствените си амбиции! такива хора после следват мечите си и са уверени и щастливи!

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 16:56 от bubanka

# 295
  • София
По география при нас са по два проекта на срок. Те всъщност са много полезни, защото така се научават интересни неща.  Като цяло в 7 клас има много полезен и интересен материал, за съжаление обаче някак остава встрани покрай истерията с математика и БЕЛ основно. Четох тези дни изказване на министъра, че ще облекчат програмата за 7 клас и ще я вдигнат в горните класове.
Безусловно всичко е интересно и полезно. Но как да се балансират предметите?  Не знам каква методика се използва за изчисляване на натоварването при учениците.
За студентското натоварване /не преподавателското/ преди години са ми са попадали препоръките за ECTS пакетите за  международен обмен - как да определят кредитите за лекции, упражнения, лабораторни, домашна подготовка, проекти, практики, изпити, дипломни работи, спорт, препоръчителен брой кредити за семестър, учебна година, ... След като всеки ден нашите  са в училище от 8:00 до 14:00, ако нямат консултации или нещо друго допълнително, след това имат подготовка за следващия ден - уроци, домашни, проекти, въз основа на какво акад. Денков  имаше намерение да им съкрати и ваканцията?  Лошите резултати по никакъв начин не могат да се обяснят с времето в учебните стаи.  И всички намират за естествена необходимостта от частни уроци/школи за да се усвои материала?!  И пак първото място от зад напред ни е в кърпа вързано.  Явно не съм част от този свят, не го приемам за нормално.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 05:20 от xxxxxx

# 296
Благодаря на всички, които препоръчахте помагала! Направих малка поръчка и ще допълня в началото на учебната година. На курсове няма да ходи, на уроци ще е и разбира се на пробни изпити.
Успех и късмет на децата и спокойствие на родителите!

# 297

Матурата минава, но травмата, която причиняваме на децата остава завинаги!
Трябва да вдъхваме увареност и спокойствие в децата ни, а не да ги караме да обещават и да се доказват пред нас! Това не са провали в 7ми клас определящи бъдещето им! Важни са усилията и характера, който изграждат, отговорностите и чуството за увереност и подкрепа от нас, а не страх от провал! Тези матура са изпитание за родителите като емоционална интелигентност, а не за децата! Нека ги подкрепяме повече в чуствата, а не в собствените си амбиции! такива хора после следват мечите си и са уверени и щастливи!

Айде пък сега, травма!!!

Нищо им няма да поучат малко повече!

ПС: Не копирайте първия пост!

# 298
Относно учебните помагала, по МАТ на Коала СТРЕС ( лафа е на Априлски душ😀) и на Веди са много добри.

По БЕЛ, в школата работят с Педагог, а вкъщи на БГ учебник и Регалия.

Имаме и още...

В края на юни ги подарявам на шестокласниците...тези по МАТ са ок, щото се решава в тетрадка.

По БЕЛ са си похабени, с ограждани отговори и директно редактирани текстове.
И не виждам защо да не участвам в барбекю с тях...😁 Чакам покана🙃

# 299
На тази възраст ако не са заети с нещо само глупости ще измислят. Няма лошо да учат по бел и по мат малко повече. Моят мъж така успокоява детето. Сега са ви хванали да учите, после вече няма да могат. Него, наистина,  известно време между осми и десети клас не са могли да го хванат да учи, в седми клас каквото натикала майка му да го вкара в математическа гимназия, натикала.

Общи условия

Активация на акаунт