СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 881
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Страховете са безпочвени. Много рядко се случва да прескочиш стъпала нагоре или да слезеш надолу. Специално за теб си помислих днес. Френската в София имаха бал, след пет години да не ми спирате на паркомястото ще те замоля....

# 331
  • София
Страховете са безпочвени.
...
Въобще не може да знаеш в новото училище какви деца ще има. Съвсем "почвени" са такива страхове. Особено в тази възраст, в която се влияят лесно.

# 332
А ти как знаеш какви деца ще има в новото училище? Най-вероятно на родители подобни на вас. Откъде мислиш, че ще дойдат различните? Спуснати с парашут ли?

# 333
  • София
Точно това е, че не знам какви ще бъдат.
Татко Мецан го е написал съвсем ясно.

# 334
  • София
Децата се класират според НВО, не според родителите си. Дори в вай-елитните училища има опасност да попаднеш на лоша компания.
Който има по-големи деца, знае за какво говоря. Идва един момент и вече не познаваш приятелите на детето си. И, недай си боже да не да читави, ще го разбереш когато вече е късно.

# 335
  • София
Ами то затова е целия зор ,заради по добрата среда в училищата с висок бал . И никой не може да ме обеди в обратното средата е много да не кажа най важното .

# 336
Точно заради средата, моята дъщеря си е навила Испанската гимназия като фикс идея, не че иска да учи испански. Напротив, учи го 3 години като втори език и го намира за скучен. Влече я френския, но смята че във френската гимназия средата не е толкова добра.

# 337
  • София
Точно средата е най-важната. Заради това е цялата борба. Иначе аз съм твърдо на мнението, че ако от теб ще става човек и от селското училище ще стане. И някакво извънземно обучение няма никъде. Това, което прави "елитните" училища елитни, е именно средата от преобладаващо амбициозни и целенасочени деца. Не че няма зрънца и там, но са значително по-малко и не налагат общата атмосфера. И без среда се получава, особено ако имаш примера на семейството си  /аз съм завършила кварталното училище/, но никой не иска да поеме риска със собственото си дете.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 23:14 от sanaka

# 338
  • София
Какво й е на средата на ФЕГ? Елитно училище, висок бал, че и едносменно като бонус... Много съм я харесала тази гимназия за сестра му след няколко години. Аз работя с френски език, търсен и ценен е.

# 339
  • София
Нищо й няма, супер си е.

# 340
  • София
Нищо й няма, супер си е.
А има и паралелка с латински и природни науки 🙂

# 341
  • София
Както на този етап иска да става зъболекар - идеално.🙂 Много вода има да изтече де, говорим си. 🤗

# 342
Да, за средата 100% съм съгласна, нали затова "драпаме" всички, за да имат избор децата ни или по- скоро ние родителите, поне на тези деца, които нямат идея какво искат да учат. Или както моя скоро изтърси: "Нищо" 😶 - поне е откровен.
Днес беше на ПИ по МАТ в Междучасие. Сподели, че във втори модул са имали логическа задача с различни възрасти сега, пък след н години. Не знаех, че има вероятност да се падне и такъв тип задача на НВО.

# 343
  • София
И аз като лисана, с киселото грозде. Започвам да мечтая, че и да си остане в училището няма да е толкова страшно. Учебните програми - в общи линии еднакви, няма да има допълнително транспортно време, ще може да запише курс по самоотбрана, вероятно ще продължи с айкидо, което спряхме, искаше школа или уроци по рисуване, ще продължи с шаха, семейството ще се върне за известно време към нормален живот с екскурзии, разходки, кино, концерти.  Колко ще се промени средата - ще следим. Сега е нормално, имат си двама проблемни. А и със сестра си и нейното обкръжение общува добре. Все сметки без кръчмар.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 03:23 от xxxxxx

# 344
  • София
Как си представяте, че детето ви може да попадне в среда различна от вашата? Имам предвид родителите на съучениците му. Случва се, но е много рядко, в която и от двете посоки да е.

Шегувате се, нали?
На родителска среша не сте ли ходили?

Общи условия

Активация на акаунт