СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 767
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Пепел ти на клавиатурата, Санака.
Наистина дано не му стигне мандатът.

# 676
Според мен скоро ще го изгонят. Има вид на човек, който не го слуша главата

# 677
М да, като нищо ще е внимавай какво си пожелаваш. Сигурна съм, че без изпити, нивото на знания ще падне. Колкото и да е ниско сега, ще бъде падение, но без да го отчитаме, щото няма да има НВО да го измери.

# 678
По-скоро има вид на човек, който много старателно слуша някоя друга глава.
Освен простотии, друго не можа да сътвори за тия няколко месеца.

Иначе да няма изпити ще е тоталното падение и деградация в нивото на образованост.

# 679
А къде видяхте предложение изобщо да няма изпит?!
Цялата дискусия всъщност е опит за бягство от настоящите проблеми. Нито някой се вълнува от мнението за образованието на бг-мами, още по-малко някой  списващ закони и правилници ще се съобрази с него. Други фактори определят как да се случват нещата и това дори не е министъра на образованието, който и да е той.

# 680
  • София
Като човек, завършил средно образование през 2000г, за мен след 7ми клас трябва да е като след 4ти сега - ако искаш да ходиш в гимназия - кандидатстване, иначе си оставаш в кварталното училище. Тази сага всички да кандидатстват наново товари цялата картинка. Някои деца нямат нито амбиции, нито потенциал за повече, но се оказват в квартално училище в друг квартал, защото тяхното квартално било по-елитно и не им стига бал...

# 681
  • София
НПМГ им махнаха изпита по математика.
Ако има два изпита за МГ и ЕГ вашите деца ще се явяват ли на тях? Ако да защо мислите, че при този вариант ще им е по-леко? Аз наистина недоумявам..
Махнаха им го от МОН, защото има НВО. Това не беше правилно.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 12:27 от Vache

# 682
Току що забелязах странно съвпадение. Най-трудните матури по МАТ са давани 2017, 2018 година. Познайте кой стъпва в длъжност като министър на образованието 2017г. Същият който се завърна тази година, надъхан за реформи, особено по МАТ за 7 клас. Дали това не предвещава пак трудна матура?

# 683
Всички го казват вече, че по мат ще е по-трудна, а по бел същата. Ще разберем много скоро вярна ли е информацията от женския пазар

# 684
Аз също не разбрирам каква е тази борба да не се правят промени в образователната система. Сякаш всичко и е наред и ние тук си бъбрим за кеф.

Какво е нивото сега в училище, че да се страхуваме, че ще падне. То има ли накъде...

НВО не измерва резултатите от училище.

Ама къде е истинската дискусия ! Тук спорим за това дали ябълката е червена или жълта. А истината, че тя е гнила.

И реформи трябва да има.

# 685
  • София
О, да, трябва да има реформи. Само да не са такива малоумни.

# 686
  • София
Викаш, каквито и да е реформи, важното е да има. Joy

Току що забелязах странно съвпадение. Най-трудните матури по МАТ са давани 2017, 2018 година. Познайте кой стъпва в длъжност като министър на образованието 2017г. Същият който се завърна тази година, надъхан за реформи, особено по МАТ за 7 клас. Дали това не предвещава пак трудна матура?
И в двете посоки може да се мисли - или да е по-трудна, за да може да ползва по-ниските резултати като аргумент за увеличаване на часовете по математика, или пак да е лесна, дори и по-лесна, за да докаже, че математиката не е страшна и повече деца трябва да се ориентират към нея. Както беше с ДЗИ ПП мат тази година.

# 687
Според моето дете ще е лесна матурата, защото олимпиадата по мат първия кръг бил елементарен, а втория също по-лесен от предишни и ако продължат тенденцията и НВО ще е лесна

Иначе аз харесвам стария вариант. Отделен изпит по мат за МГ- тата, отделен по бел и мат за ЕГ- тата и отделен за всеки техникум след осми клас. Подготвителен клас за ЕГ тата и завършване основно образование в осми клас за всички.
Не виждам смисъл в двата етапа гимназиално, може със зип да се постигне хорариум, както беше
Много по-малко беше стреса тогава.

# 688
  • у дома
Стана ми интересно - и в Европа ли на 13/14 год. опредляш какво искаш да правиш/учиш след 5 год.?

Иначе, темата би трябвало да е за всички, за цялата палитра от знаещи какво искат и могат, или не особено ориентирани деца и родители Wink
В Германия след 4 кл и учителя определя в какво училище да продължиш,но инфото ми е от преди доста години...

# 689
За мен трябва всяко училище да си прави само изпитите за прием, така се отчитат регионални различия, даже квартални. Не може в пети клас един изпит за цялата страна за МГ, не може и в седми, децата не може да бъдат унифицирани. С унифициран изпит се ощетяват децата там, където има голяма конкуренция, а там където е малка, ги провъзгласяват за неграмотни.

Общи условия

Активация на акаунт