Къдрокоси красавици - 9

• 15 759
  • 355
  •   1
Отговори
# 135
Моят е AENO - мисля, че са копирали щедро Dyson.

И такъв имам, че е много удобен за пътуване. Чудесен сешоар е.

# 136
  • Между гори и планини
Здравейте, как не съм ви открила до сега?
Моята история е кратка . В пубертета косата ми беше гръмнал бойлер и всеки косъм борба за независимост. На 20+ започна изправяне със сешоар, преса и всичко възможно.
На 45 се научих как всъщност да се грижа за моята коса. Разбрах, че повечето къдрави коси са доста сухи, включително и моята. Наблегнах здраво на хидратиращ шампоан, балсам, масла, маски... И о, чудо! Косата ми вече не прилича на облак! Спря и да се къса, цъфти и има изтощени краища. Сресвам я винаги от връхчета нагоре, първо с дървен , много рядък гребен. След това с четка с глигански косъм . Така не се къса, наелектрезира. От миналата година напълно дъм спряла всякакъв вид сешоари и изсушаващи уреди . Мия я на 4-5 дни, като почти всеки ден по дължината се налага да слагам хидратация. Ако я връзвам, става на вълни, ако я оставя след измиване, или хидратиране пусната - на къдрици. За съжаление я пускам рядко. Само по повод, защото разресването после ми отнема поне 20 минути. Никога не съм я боядисвала.
Ето и актуални снимки

Така е след разресване с четката, малко по опънати вълни.

Ако я вържа долу на тила, след това ми харесва, че не е бясно бухнала и има форма.

# 137
  • вкъщи
Мацки, някой ползвал ли е  крема за  къдрици на  Hask, както и изобщо цялата серия. На прилични цени с а в ДМ.
Иначе  ние вкъщи сме най-доволни от  гел пяната на  li sup milano. Оформя  къдрици без фриз, лъскави и трайни. Сега е дори на промоция и ще заредя няколко.

# 138
Иначе  ние вкъщи сме най-доволни от  гел пяната на  li sup milano. Оформя  къдрици без фриз, лъскави и трайни. Сега е дори на промоция и ще заредя няколко.
Къде е на промоция? В дм не го предлагат. Взех си пяната на балеа за път, доста е слабичка.

# 139
  • вкъщи
В emagazince.Тя   е към 18 лв.

# 140
  • София
Нищо на Hask не ми харесва - или не фиксира както искам, или не подхранва както искам, или въобще не върши никаква работа. Явно е до коса обаче, защото приятелят ми - също много къдрав - е много доволен от бранда и на него му действа чудесно.

# 141
Моля за препоръка за продукт с добра фиксация за чуплива коса. Досега съм доволна от пяната на Л,Ореал, но вече трета опаковка свършмам и искам да сменя.

# 142
Моля за препоръка за продукт с добра фиксация за чуплива коса. Досега съм доволна от пяната на Л,Ореал, но вече трета опаковка свършмам и искам да сменя.

Пяната на Lakme също е добра.
https://zlatnaribka.com/collections/stilizanti-lakme-finish/prod … kme-kfinish-power

# 143
Записвам се и аз при къдрокосите с чуплива до леко къдрава коса.
Вчера реших да пробвам този крем за къдрици, че го бях зърнала в топ 5 на най-добрите за тази цел. Само дето нещо консистенцията му ми се стори не много наред или нещо от студа при транспортиране се е разбил до жълта течност. Някой ако има впечатления от този продукт, нека каже как изглежда обикновено съдържанието.

Ето за това иде реч:

Edit: Сега виждам, че съм взела не крема, а активатора. А то имало 1 стъпка преди него, което е крем в розова кутийка. Пфюю...

# 144
  • Между гори и планини
А защо са ви всички тези кремове и фиксатори?
На моята коса ѝ стига само да е навлажнена, или да сложа малко кристали по дължината, да е пусната и буклите се появяват.

# 145
Защото ( говорейки конкретно за себе си) моята също става на букли, но по неподредени, ако я оставя да съхне естествено, и иска да се пипне. Още повече аз зимно време не мога да не я изсуша, защото лесно настивам като съм с влажна глава. Изсуша ли я без стилизиране тия букли стават рохкави и хвърчащи. Затова. Вероятно имам висока порьозност.

# 146
  • Между гори и планини
Ясно. Една от причините поради която ходя предимно с вързана коса...

# 147
  • София
Аз съм с гъста коса, но фин косъм и средна към висока порьозност. Трябва ми силна фиксация, иначе къдрици - йок.
Не ползвам leave-in кремове, защото само утежняват и омазняват косата ми, но за сметка на това фиксаторите ми - пяна или гел - задължително са с най-висока степен на фиксиране.

# 148
Къдрава коса не може без кремове и фиксатори. За чупливата не знам как стоят нещата.

# 149
  • Между гори и планини
Не е бал така. Аз не ползвам, братовчедка ми също. Но явно много зависи от структурата на косъма. Моят е доста твърд и за това слагам продукти с които да омекотя косата.

Общи условия

Активация на акаунт