Къдрокоси красавици - 9

• 15 026
  • 321
  •   1
Отговори
# 165
  • В полите на Пирин планина
Моята коса е мека и чуплива - без фиксиращи кремове ставам като гръмнал бойлер - стърчи навсякъде, някъде права, а на друго място - на чупки. В същото време се изсушава и изпръхва.

# 166
Айде, пак се почна вечният спор чия коса е по-къдрава...😃
Моята е къдрава и не ползвам никакви стилизанти, защото я чувствам мръсна с тях. Най я обичам прясно измита.

# 167
Ама разбира се, че на някои от вас са по-къдрави косите. То затова си има и класификация в началото на темата.
Моята е по-скоро чуплива, но чак къдрава- не. Ако я изправя с преса, стои си без стилизанти до следващо къпане права, но само при сухо време. От влагата става на вълни. Съответно, за да стане истинска къдрица трябва да я понамачкам и й трябва влага.

# 168
Моята може да бъде от почти къдрава до почти права, зависи какво я правя след измиване и колко е влажно времето ако съм навън. Но примерно преса или маша имат супер краткотраен ефект, много е мека и не трае повече от час-два.
Та при мен е малко и аз не знам какво искам - искам да е оформена но търпя съвсем нищожно количество продукти без да ме обземе желание да я измия Joy

# 169
Айде, пак се почна вечният спор чия коса е по-къдрава...😃
Моята е къдрава и не ползвам никакви стилизанти, защото я чувствам мръсна с тях. Най я обичам прясно измита.
Леле колко много коса Flushed благородно ти завидях Flowers Hibiscus

И аз не обичам стилизанти,косата ми става много къдрава с тях,но не понасям фиксиращия ефект.

Доня Дафина,отдавна ти се чудя,защо оставяш косата да съхне сама и решеш постоянно.Твоята коса има потенциал.Не я искаш къдрава и искаш да е по-изправена,не разбирам
P.S. аргановото масло не хидратира,то запечатва наличната в кожата/косата хидратация.Ако няма такава,просто омазнява дължините,кожата съответно.

# 170
  • Между гори и планини
С годините се научих да си харесвам косата. Забелязах, че ако съм в стрес, болест - много ѝ се отразява.
Косата си нося все вързана, защото с пусната коса ми е много горещо и много бързо изсъхва и става много твърда. Ние се топлим на камина с дърва, а това изяжда влагата във въздуха.
Лятото съм предимно на двора и за да предпазвам  косата от слънцето използвам термо защита , шалове и шапки... За това косата му е пусната само по поводи.

# 171
много бързо изсъхва и става много твърда. Ние се топлим на камина с дърва, а това изяжда влагата във въздуха.
Като оставяш косата да изсъхне сама влагата лека полека се изпарява,оставя косата суха и пръхкава.Затова пропагандирам сушенето със сешоар.
Когато се ползват подходящи запечатващи финиши,сешоарът носи много повече позитиви,от колкото негативи.
По същия начин и с камината.Хидратирай и запечатвай косъма,така камината няма да му влияе.

Само като съвет,не го приемай като размахване на пръст Flowers Hibiscus

Сетих се за любимият на темата Крем на Десата.
Взех го есента от ЗР,по препоръка на една от девойките там,каза че почти не фиксира,само оформя.А и знам че се харесва тук.
Хм,кремчето не е лошо,що годе оформя къдрици,не е силно фиксиращо но, ако си мия косата през ден.На трети ден така ми оплита косата,всички паднали косми се оплитат в дължините.А аз така да мразя коси да ми се точат като мия...Няма да го повторя,със сигурност.Пак ме прекараха в ЗР Grinning

# 172
  • Между гори и планини
Как да хидратирам по добре?
По време на миене слагам балсам или маска, след това на влажна коса пръскам спрей от същата серия за хидратиране и слагам кристали.
Между другото ако използвам сешоар, косата ми бухва като облак.
Днес ще си направя домашна маска с жълтък и кокосово масло

# 173
Моята коса откакто спрях редовно да я изпъвам с пресата, много се къдри от само себе си. Преди заради постоянното изправяне и издухването с онази приставка специалната за насочването на тънка струя, стоеше като цяло по-права.
Вчера я оформях с кръгла четка и сложих само термозащита. Точно една вечер си стоя с обем и позагладена и сутринта пак стана на лимби.

Доня, една позната ми беше споделила, че си пръска косата с термална вода точно с цел хидратация. Може да пробваш. Аз моята я пръскам със солена вода, за да я оформя след спане, но не знам това доколко е полезно за самия косъм.

# 174
  • Между гори и планини
Солта не дехидратира ли?

# 175
# 176
  • София

Да, но пък при коса, която лесно се омазнява, солените спрейове действат добре за освежаване и подреждане на къдриците.

# 177
  • Между гори и планини
Ясно. Моята се омазнява към 6 ден.

# 178
Как да хидратирам по добре?
По време на миене слагам балсам или маска, след това на влажна коса пръскам спрей от същата серия за хидратиране и слагам кристали.
...
Привет!
Косата се хидратира като се използват хидратиращи продукти. И е хубаво те да се редуват с протеинови, защото ако само хидратираме може да пренаситим косъма и тогава косата става една мека, вяла, при мен дори бухва.
Не знам точно какъв е спреят, който ползваш - аз като чуя спрей го свързвам с продукт, който се слага най-накрая, за да оформи, да запечата, за блясък и т.н. Преди това, на още влажна/мокра коса, слагам кремообразен продукт без отмиване и евентуално после по-течен такъв като спрей и/или олио на връхчетата.

# 179
  • Между гори и планини
Моята ислам да е мека. Тогава се къдри, иначе е твърда, суха и не ми харесва. С кремообразен продукт я усещам като мръсна.

Общи условия

Активация на акаунт