Калориите броим и здравето ценим - тема 14

• 4 102
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Във фитнеса има и уреди за кардио-тренировки. Аз комбинирах такива, с такива с натоварване с тежести. Не беше необходимо първо да свалям килограми, та после да оформям. Вталих си се напълно естествено.

# 16
Във фитнеса има и уреди за кардио-тренировки. Аз комбинирах такива, с такива с натоварване с тежести. Не беше необходимо първо да свалям килограми, та после да оформям. Вталих си се напълно естествено.
Е, супер! Така ако продължаваме разговора ще ме убедите и аз да тръгна на фитнес. Relaxed Flowers Hibiscus

# 17
Доводите против фитнеса се елиминират, когато човек тренира със свободни тежести, а не на уредите, които ограничават движението.

# 18
Цитат: " И все пак, ако решите да ходите на фитнес, моят съвет е (от опит), първо постигнете желаното тегло и после оформяйте. Иначе не се получава ако имате за сваляне и вдигате тежести, освен ако целта не е като при мъжете - големи мускули.
[/quote]
Пълни глупости! Работата с тежести е много по-ефективна за отслабването от каквато и да е друга тренировка в дългосрочен план. Силовата тренировка гори сериозно количество калории, но не само там е разковничето. Тежестите забързват метаболизма, увеличават мускулната маса, което от своя страна кара тялото да гори повече калории не само докато тренира, а и в покой. Ето това го казвам от личен опит. Тренирам от година и половина с тежести. Естествено, ако има килограми за сваляне и не се намали храната, няма как да се отслабне, но със сигурност няма шанс жена да стане с големи мускули като мъж. Освен ако не го иска целенасочено, но в такъв случай, ще трябва доста химия.

# 19
  • в пералнята
Напротив, трябва да се тренира през цялото време с тежести, защото иначе се губи мускулна маса, еластичността на кожата страда и се получава скини фет ефект.
Слабото тяло е невинаги красиво и здраво тяло Wink

# 20
Напротив, трябва да се тренира през цялото време с тежести, защото иначе се губи мускулна маса, еластичността на кожата страда и се получава скини фет ефект.
Слабото тяло е невинаги красиво и здраво тяло Wink

Изглеждате страхотно! Но дали е възможно снимката да е в цял ръст, облечена, направена от друг човек, не в огледалото. Разбира се не е нужно лицето.

# 21
  • в пералнята
Не съм аз това. Снимката е примерна. Ще се изтипосам някой от тези дни, за да видите какво са 65 кг и защо не са страшни Wink

# 22
Не съм аз това. Снимката е примерна. Ще се изтипосам някой от тези дни, за да видите какво са 65 кг и защо не са страшни Wink
Разбира се, че не са страшни 65 кг. Нямам съмнение, че всяка една от нас си изглежда супер по свой си начин. Колкото до мен, приемам критиките Ви, защото са градивни и Ви благодаря! Flowers Cherry Blossom
Успех на всички в това, което правите и искате да постигнете! Nature Sun With Face

# 23
  • 1st floor
Абсолютно подкрепям тренировките с тежести, независимо свободни или на машина. Разликата в тялото съм го виждала върху себе си нееднократно, даже и в момента. Януари си прецаках кръста и напълно спрях всякакви тежести (тренирам от години у нас сутрин в хола). Април и май вече бях добре, но след спирането ме хвана мързел и продължих с нищоправенето. Движение имах - дълги планински преходи през уикенда и плуване 3 пъти през седмицата. Но тялото ми се промени ужасно без тежестите. На кг не, но на визия да - д-то ми увисна, станах някак цялата мека, не само на допир, но и на вид - корем, гръб даже, краката. Абе, гадост. След последните почивни дни и отрезвителните снимки по бански на плажа от вчера започнах отново 30-минутните ми тренировки сутрин у дома. Да, достатъчни са ми, стига да са редовни и да не оливам с храната. Същото ми се е случвало и предишните пъти, когато съм спирала поради някаква причина за 2-3 месеца силовите.
За протокола - 45 години, в перименопауза без никакви изразени гадости, свързани с нея, освен супер нередовен и слаб цикъл (последното за мен е плюс, де Smile). Може да не се дължи изцяло на дългите години тренировки, но вярвам, че и те са допринесли доста за спокойстивето и здравословното ми състояние към момента.

# 24
  • София
Хайде и аз да се присъединя в темата ви. Години наред си трупам килцата и си хапвах доволно и щастливо всичко, което ми харесваше. И така докато в един момент станах повече килограми, отколкото бях в деня, преди да родя, при положение, че тогава вече бях +27 кг. Така на 23 януари тази година, след като се престраших да стъпя върху кантара, реших че не може да продължавам в този дух и веднага се взех в ръце.
Нямам болести, тоест нищо не би трябвало да влияе на отслабването, освен възрастта ми - на 48 г съм.
Свалих си калорийния калкулатор, изчислих си, че искам да свалям бавно - 2 кг на месец и започнах да се храня както си трябва, прием до 1500 кал на ден. За 4 месеца успях да махна от себе си 11 кг. Целта ми е още толкова.

Имам един проблем - никога не съм спортувала. Няма да ви лъжа - във фитнес не планирам да стъпвам. Дайте някакви предложения за тренировки вкъщи. Имам гирички само. Иначе гледам да правя поне 10000 крачки дневно.

# 25
Скрит текст:
Хайде и аз да се присъединя в темата ви. Години наред си трупам килцата и си хапвах доволно и щастливо всичко, което ми харесваше. И така докато в един момент станах повече килограми, отколкото бях в деня, преди да родя, при положение, че тогава вече бях +27 кг. Така на 23 януари тази година, след като се престраших да стъпя върху кантара, реших че не може да продължавам в този дух и веднага се взех в ръце.
Нямам болести, тоест нищо не би трябвало да влияе на отслабването, освен възрастта ми - на 48 г съм.
Свалих си калорийния калкулатор, изчислих си, че искам да свалям бавно - 2 кг на месец и започнах да се храня както си трябва, прием до 1500 кал на ден. За 4 месеца успях да махна от себе си 11 кг. Целта ми е още толкова.
Имам един проблем - никога не съм спортувала. Няма да ви лъжа - във фитнес не планирам да стъпвам. Дайте някакви предложения за тренировки вкъщи. Имам гирички само. Иначе гледам да правя поне 10000 крачки дневно.
[/quote]
Пробвайте онлайн тренировки, студио Прекрасна например (има и други, разбира се), разгледайте какво се предлага и какво Ви допада на Вас. Има и промоционални периоди, възможно е и да се предлагат и безплатни за определен период от време. Много е важно да Ви хареса, това което ще изберете, иначе мотивацията много бързо се губи. Успех!

# 26
И в ютуб е пълно с всякакви видове тренировки - всякакви видове йога, пилатес, с тежести, без тежести, кардио, тренировки с танци. На мен студио “Прекрасна” не ми допада особено, сухи и скучни са ми тренировките.

Иначе ето тук една йога за отслабване: https://youtu.be/Vu_NnDWxKY4?si=902e6dA-Yw8lYTJH

Тренировка с тежести(доста по-натоварваща):

https://youtu.be/WMr6kgh66-Q?si=6W34cadUe50E-G1M

пауър йога:
https://youtu.be/mrhfHpDwFdk?si=rX88Up6FZ71U-KL7

# 27
  • 1st floor
Тук във форума в раздела за спорт има специална тема за домашните тренировки. Там има много идеи. Ако не я намериш, ще ти изпратя линк, но през телефона ми е трудно.

# 28
А кой какви приложения използва?
Може ли да споделите?

# 29
Здравейте, включвам се и аз при вас. Simple Smile
Няколко месеца след второ раждане съм и имам доста излишни килограми, макар да качих малко през бременността, имах си и от преди това. Най-проблемна ми е зоната около корема. Имам инсулинова резистентност, недоспиване и умора покрай бебчо и почти никакво време (и желание) за спорт. Понякога карам кростренажор, но не често. За движение залагам най-вече на дълги разходки.
От няколко дни започнах да броя калории, целта ми е да сваля 14кг до края на годината, по 2кг на месец, плавно и постепенно.
До преди 2-3 дни кърмих и хормоните ми все още бушуват. Трудно ще ми е, не винаги имам време да сготвя здравословно и диетично ястие.
Не се вживявам с точност в грамажи, нямам и везна. Калориите ми ги смята приблизително Chat gpt (изкуствен интелект или както му викам - Роботчо 😁) и гледам да се вмествам в 1400 ккал на ден, така ми изчислиха някои калкулатори.

Успех на всички и ще се радвам да се подкрепяме! 🍀
Много ще ми е полезно да качвате менюта и да обменяме идеи.

Днес: (грамажите са на око)
Закуска - 2-3 хапки.пица, капучино
Обяд - ориз около 150-200 грама в готов вид, салата зеле 150 грама, половин купа крем супа от тиквичка/морков/лук/картоф с 10гр сирене
Следобед - капучино
Вечеря - 200 гр. тиквички на еърфраер с лъжица кисело мляко
Общо около 1300 кал. (според Роботчо)

Общи условия

Активация на акаунт