Конопено или сусамово студено пресовано масло и лимонов сок

• 431
  • 13
  •   1
Отговори
  • Sofia
В Тик Ток, попаднах на клипче на момиче отслабнало с прием на сусамово студено пресовано масло и лимонов сок. Там каза, че приема 4 пъти на ден преди ядене и вечер преди лягане по 1 чаена лъжичка сусамово масло + 1 ч.л. лимонов сок. Беше отслабнала не помня колко кг, но имаше снимки преди и клипчето беше след приема, но беше видима разликата.
Разтърсих се в интернет за ползата и се оказа, че и конопеното студено пресовано масло се използва за отслабване.
Това пише за конопеното масло:
Цитат
За отслабване
Учени от немалко страни проявяват интерес към една специална молекула, която се съдържа в нерафинираното конопено масло – канабидиол. Вече е известно, че именно този компонент има противораково действие и може да се използва в лечението на епилепсия. По-нова е информацията, че този компонент може да блокира растежа на мастните клетки в човешкия организъм, и по-точно на клетките на бялата мазнина. Под действието на канабидиола белите мастни клетки се трансформират в кафяви мазнини – специфична тъкан, която съдържа огромен брой митохондрии. Това не са мазнините, от които се плашим и които не можем да стопим, мъчейки се да отслабнем. Това е много специфична тъкан, която ускорява метаболизма, подпомага терморегулацията и съхранява условията за жизнените процеси при ниски външни температури. При тези качества е ясно, че всички тези свойства могат да съдействат за редукция на теглото и да предпазят организма от затлъстяване.
Това пише за сусамовото масло:
Цитат
За отслабване:
За отслабване се приема по 1 лъжица сусамово масло сутрин, на празен стомах, след което се изпива чаша топла вода.
Аз от две седмици пия сутрин и вечер по 1 супена лъжица сусамово или конопено масло + 1 супена лъжица лимонов сок, през деня нямам възможност на работа, за това разпределихме така със съпруга ми. И той започна да приема. Вечер понякога слагах маслото и лимоновия сок в салатата.
За сега съм свалила около килограм. Не съм спазвала друга диета през тези две седмици, но вечер наблягаме на салата + някакво месо. И като цяло избягваме хляба, защото и двамата имаме висока кръвна захар. Заместваме с протеинов хляб една-две филийки и без сладки неща.
Ще се радвам някой друг да се включи, за да се наблюдаваме взаимно дали има ефект и до колко.
За сега сме изпили двамата заедно едно шише 250 мл сусамово и едно шише 250 мл конопено масло и сме започнали, изпито е около 1/3 от 500 мл. сусамово масло. Може да се пие или едното, или другото, но решихме да ги редуваме

# 1
Ползата от маслата е , че изпразват червата по-бързо и от там ефектът. Лимоненият сок леко потиска този ефект.
При прием на CBD масло, независимо от концентрацията, при тест за наркотици може да излезе положителен за канабис - имайте го предвид , ако шофирате.

# 2
Значи променили сте наична си на хранене, не ядете въглехидрати, а предимно салати, НО сте отслабнали от маслото, което пиете? Simple Smile

# 3
Ако замениш едно хранене с въпросните масла, със сигурност ще отслабнеш по-бързо и повече. Simple Smile

# 4
Конопеното масло е високо калорично Simple Smile

# 5
  • Sofia
Ползата от маслата е , че изпразват червата по-бързо и от там ефектът. Лимоненият сок леко потиска този ефект.
При прием на CBD масло, независимо от концентрацията, при тест за наркотици може да излезе положителен за канабис - имайте го предвид , ако шофирате.
Това не е CBD масло, а е студенопресовано масло от обикновено конопено семе, което се предлага в БИО магазините и се използва за ястия и салати.
Цитат
Маслото от конопено семе се извлича от конопено семе, за да получи достъп до свойства, като основни витамини, минерали, флавоноиди и мастни киселини. Маслото от конопено семе се извлича от конопено семе и не съдържа канабидиол. Обикновено маслото от конопено семе се използва за готвене, козметика и като масло-носител. Полезните му свойства включват омега 3, 6 и 9 и аминокиселини.

Не съм забелязала да ми действат на перисталтиката и не съм минала само на салати.

Моля, без излишни и насмешливи коментари, ако нямате какво смислено да кажете, подминете.

Прочетете в интернет или други източници и решете за себе си.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:10 от Ani Ka

# 6
Значи, дойде да препоръчваш масла (отбележи - не казвам предлагаш) и те дразни всяко различно мнение Wink
Вярно е, че приемаш ли масла, доста други неща трябва да ограничиш. Ако разбира се темата ти е в помощ на отслабващите.

# 7
  • Sofia
Значи, дойде да препоръчваш масла (отбележи - не казвам предлагаш) и те дразни всяко различно мнение Wink
Вярно е, че приемаш ли масла, доста други неща трябва да ограничиш. Ако разбира се темата ти е в помощ на отслабващите.
Не препоръчвам маслата и не ги предлагам, казвам какво съм решила за себе си в помощ на отслабването ми. Затова и съм писала в раздела "Диети и отслабване" ако някой реши да пробва.
Това не е по-различно от ВМ-НВХ диетата
Не ме дразни мнението на другите, но някои да казват, че карам само на салати или че ако заместя изцяло едно от храненията с маслото си е подигравка и излишен коментар.

# 8
Това не е CBD масло, а е студенопресовано масло от обикновен коноп.

Не съм забелязала да ми действат на перисталтиката и не съм минала само на салати.

Моля, без излишни и насмешливи коментари, ако нямате какво смислено да кажете, подминете.

Прочетете в интернет или други източници и решете за себе си.

Може ли да си коригирате тона. Не сте първата на света открила това масло, представете си.
И да, дори студено пресовано, пак съдържа канабиноиди и може да даде положителен тест дори 1 месец след прекратяване на прием.
Също така, като всяко нещо, което вкарваме в тялото си има ползи, но има и странични действия, май вие не сте чели в интернет или други източници. Освен вашите източници в тик-ток.
Не трябваше да си губим времето да ви обясняваме, вие сте минали да се похвалите и явно сте очаквали след първия си пост само "Браво" да виждате.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:52 от Lanarte

# 9
Енджи Касабие казва за полезните за жената масла и спомена тахана и маслото ог черен кимион. Трябвало да се приемат ежедневно.  Гледах клипчета някъде, но мисля че беше за женско здраве, а не за отслабване.

# 10
  • Sofia
Цитат
За контрол на кръвната захар
Консумацията на сусамово масло помага за здравословното балансиране на нивата на кръвната захар, което е особено важно за хора, страдащи от диабет. Сусамовото масло може да играе тази роля и в дългосрочен план. С проучване при 46 човека с диабет тип 2 е установено, че на гладно, при консумацията на сусамово масло в продължение на 90 дни, нивото на кръвната захар и хемоглобина А1с значително намаляват.
Цитат
Ползи от консумирането на конопено масло:

Поддържа хормоналния баланс;
Понижава "лошия" холестерол;
При диабет - хранителните вещества, намиращи се в него могат да помогнат за поддържане на умерени нива на кръвна захар.
Повишаване на имунитета;
Защита на нервните клетки;
Превенция на разширени вени - може да разреди кръвта и да намали образуването на кръвни съсиреци и разширени вени.
Изводите са за вас

# 11
Аз си ръся конопено белено семе в салатата. Дали и там може да даде положителен тест.  Никога не съм се замисляла

# 12
Скрит текст:
Цитат
За контрол на кръвната захар
Консумацията на сусамово масло помага за здравословното балансиране на нивата на кръвната захар, което е особено важно за хора, страдащи от диабет. Сусамовото масло може да играе тази роля и в дългосрочен план. С проучване при 46 човека с диабет тип 2 е установено, че на гладно, при консумацията на сусамово масло в продължение на 90 дни, нивото на кръвната захар и хемоглобина А1с значително намаляват.
Цитат
Ползи от консумирането на конопено масло:

Поддържа хормоналния баланс;
Понижава "лошия" холестерол;
При диабет - хранителните вещества, намиращи се в него могат да помогнат за поддържане на умерени нива на кръвна захар.
Повишаване на имунитета;
Защита на нервните клетки;
Превенция на разширени вени - може да разреди кръвта и да намали образуването на кръвни съсиреци и разширени вени.
Изводите са за вас

Всичко това важи и за останалите растителни масла, включително и за зехтина.
Изводите са за теб. Simple Smile

# 13
Аз си ръся конопено белено семе в салатата. Дали и там може да даде положителен тест.  Никога не съм се замисляла
Конопът и канабисът са две различни неща. Конопът няма съдържание на THC(това, което те "напушва". Конопеното семе за консумация не съдържа нито CBD, нито THC. На теория тестовете засичат метаболити при консумацията на THC и CBD, т.е. не би трябвало, защото тези канабидиоли не са в семето. На практика обаче засичат и обезболяващи, енергийни напитки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт