Страх или оправдание?

• 8 938
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Колкото и скучна да е една среща, аз никога не бих взела телефона в ръка – за мен това е огромно неуважение към хората, с които седиш на една маса. Може би трябва да се замислиш защо всъщност отношенията ти с роднините на съпруга ти са такива.
Ами,то с мен никой не говореше,нито “здравей”,нито “чао”.Все си говореха за теми,които мен не ме касаят.Някакви трхни си неща,където не трябва да се бъркам.Та така с тяхното “уважение” към мен.
Знам,че съм странна и различна,но винаги гледсм да съм мила към останалите.Разбира се като съм дух за някого,и аз не желая да опознавам.

# 136
Добре, а ти не си ли опитвала сама да им заговориш, да започнеш някакъв диалог? През всичките години от брака ви правила ли си стъпки към тях, опитвала ли си се да поддържаш отношенията? Не се подигравам, питам съвсем сериозно, от чисто любопитство

# 137
А на мен един такъв  ми каза - а .... вие не ми докарахте една кола . На всеки , който има роднини в германия са му докарали кола от там. Айде иди да купиш една кола и да ми докарате . Те там са евтини. ЛЕсно става. Всички карат.
Т. че знам за какво иде реч приблизително.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 09:26 от bella-ciao

# 138
А на мен един такъв придошъл и придобит роднина и то 2 пъти придобит , първо към сем. на мм , после чрез него към моето ... та ми каза - а .... вие не ми докарахте една кола . На всеки , който има роднини в германия са му докарали кола от там. Айде иди да купиш една кола и да ми докарате . Те там са евтини. ЛЕсно става. Всички карат.
Т. че знам за какво иде реч приблизително.

Бела, тук не говорим за кола, а за няколко тъпи душ гела.
Авторката прави драма от цялата работа защото нямали общи теми на разговор и по време на общата им среща си зяпала телефона (нещо, за което пак роднините му са виновни) естествено.

# 139
Добре, а ти не си ли опитвала сама да им заговориш, да започнеш някакъв диалог? През всичките години от брака ви правила ли си стъпки към тях, опитвала ли си се да поддържаш отношенията? Не се подигравам, питам съвсем сериозно, от чисто любопитство
Оо,даа.И аз сега ще ти отговоря честно:
Опитвала съм се няколко пъти да се опозная с жена му,тя ми отговаряше жената,ама си личеше,че е от куртоазия,защото тя на мен никога не ми пишеше първа.
С брат му пряко не,като са си говорили съм го виждала,за да може да види племенника си.

# 140
Ами не е ли ясно, родата на мъжа и я отбраздва като някакъв външен за тях човек. Те помежду си имат отлични отношения, само снахата не им съвпада и нямат с нея допирни точки.

# 141
Ами не е ли ясно, родата на мъжа и я отбраздва като някакъв външен за тях човек. Те помежду си имат отлични отношения, само снахата не им съвпада и нямат с нея допирни точки.

А тя много помага положението да се промени като умишлено се държи като някакъв борсук?
Ми и аз няма да говоря с жена, която си играе на телефона и ме игнорира.

# 142
Е трябва да имат ли? Аз съм в нейното положение и изобщо не ми пречи. Те са си роднини на него, аз си избирам приятелите сама. Никой не може да ми е приятел понеже бил роднина. Какво му е толкова лошото? Трябва да ги заобичам ли? Да се мъча да ги променям? Не са ми фактор, копче не са ми подарили, не се поздравяваме за празници и ако ми поискат нещо ще им го пратя. Ма хора защо все трябва да се доказвате пред някого? Аз с кеф правя неща “от мен да мине”.

# 143
Примерно пък авторката се засяга от пренебрежителното отношение. Има други хора на които изобщо не им пука и даже биха се радвали да не се събират с роднините на половинката, а да са си самостоятелни като семейство.

# 144
Е трябва да имат ли? Аз съм в нейното положение и изобщо не ми пречи. Те са си роднини на него, аз си избирам приятелите сама. Никой не може да ми е приятел понеже бил роднина. Какво му е толкова лошото? Трябва да ги заобичам ли? Да се мъча да ги променям? Не са ми фактор, копче не са ми подарили, не се поздравяваме за празници и ако ми поискат нещо ще им го пратя. Ма хора защо все трябва да се доказвате пред някого? Аз с кеф правя неща “от мен да мине”.

Ама всеки си избира!Това че ти си пратил/а,а аз-не,не значи,че аз ги мразя или съм злобна,както повечето обичат да употребяват тази дума,когато някой не мисли като тях.
Нито те са ми направили нещо лошо,нито аз съм злобна,нито те са длъжни да искат да имат връзка с мен,нито пък аз съм длъжна да правя за тях нещо.
На мене колко пъти са ми отказвали други хора,да взема и аз да им се сърдя сИгЕ!

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 16:51 от Анонимен

# 145
Е ти знаеш ли какво всъщност искаш, защото аз се обърквам вече?
Не искаш да им купиш, щото са нахални и неблагодарни.
Не сте приятели, не общувате, пращаш им пари за детето - чакаш едно мерси.
Не са ти никакъв фактор, не те интересуват, но защо не искат да идват в чужбина за да си позволяват повече неща.
Работиш, не те бъркат парите, но защо им пращате колет душгелове по пощата, било нахално.

Жената не ти пишела никога първа …
Започвам да разбирам мъжете как се чувстват. Имаш някакъв план, по който да се случват отошенията ви и всяко отклонени от плана те дразни? Абе ти да не ревнуваш от брата, че има отношения добри с мъжа ти? Или пък да има съревнование между снахите коя е по-по-най? Аз се отказвам. За мен тия драми са ми too much.

# 146
Ама не бе ти си много добричка и разбрана жена - за това над десет страници нищим едни тъпи душ гелове, които ако преди три дни беше пратила да беше забравила.

Di Soleil - мрази ги та пушек се вдига, ама тука се прави на луда.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 17:02 от Arielle

# 147
Защо пък да не ги мрази? Не е ли неин избор? И той я кара да им купува неща. Ами ... аз не само нямаше да ида ами и щеше да види той. Хм.

# 148
  • София
Аз не видях някой да иска нещо от нея. Мъжът и я е помолил и тя реално прави на него напук, понеже не харесва брат му.
Щом я кефят такива отношения с мъжа ѝ, къде е проблемът!?
Интересно ми е дали на него е обяснила по същия начин отказа си и в какви отношения са двамата (тя и мъжът ѝ). Другото е само повод (10 душ гела за хора, които е виждала 2 пъти в живота си).

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 21:02 от Fever Ray

# 149
Аха. Тя . А той. И дали го кефят такива отношения с жена му? Ако знаеш че човека до теб се чувства зле от нещо ? Караш ли го да го прави. Тази тема наистина се опитва да вирее философски, но е толкова елементарна и практична. И се опира на едно не. И с право това не.

Общи условия

Активация на акаунт