Страх или оправдание?

• 8 985
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Няколко бройки от всеки вид? Тази тема е абсурдна. Нали хората пътуват със самолет. Цял куфар ще чикират за дуж гелове... Я стига! Нещо тук или не си разбрала или нещо лъжеш и променяш в цялата история. Никой в самолед не качва един кашон дуж гели...

# 106
Няколко бройки от всеки вид? Тази тема е абсурдна. Нали хората пътуват със самолет. Цял куфар ще чикират за дуж гелове... Я стига! Нещо тук или не си разбрала или нещо лъжеш и променяш в цялата история. Никой в самолед не качва един кашон дуж гели...
С кола ще пътуват.

# 107
Аз пък си мисля , че не е нормална тази работа да се разиграват няколко семейства с деца и работещи хора заради някакъв гелдуш и да се прави на такъв въпрос, че авторката да има нужда да го споделя с толквоа много хора и да се чуди какво става и дали е нормална тази работа.
Не е нормална. Брата да отива до магазина и да си купи гелдуш, останалите ако имат време и искат да му носят подарък да му взимат по 1 шише , знаят вече предпочитанията за подарък .. .всичко останало е меко казано ненормална история.

Но и аз знам за една случка пак с чужбина за едни помолили роднини да им занесат 2 торби багаж , ама го занесли до ери кой си друг роднина в същия град , че и на него оставили неща... че защо не го занесли незнам къде си, защо  ... бля бля , койт бил мързелив кой не бил ... и накрая всички се бяха изпокарали за 2 торби багаж , оставени при някой на няколко спирки р-е. Абе нали са занесени да може да си пътуват с ръчен? После ще си ги вземат . Изобщо ... като я слушах тази история се замислих = хората може да са много инетресни, мили, симпатични докато не се опред до някаква глупост да делят или налагат. Тогава вече не можеш да познаеш че за същите хора става дума.

# 108
Накрая си мислите,че ви пързалям,само защото мъжът ми и брат му не са се разбрали като хората…Вчера му казах,че в българското нотино ги продават,а той ми отвърна само с “Добре”.Дали е казал на брат си-не знам.

# 109
В крайна сметка кой купи душ геловете? Simple Smile
Аз разбеах, че реално ги купуват майката и бащата на братятя, но е помолена авторката да ги вземе от магазина, тъй като има свободно време. Пък и не се знае какво са се разбрали. Може брата в България да върне парите на родителите. Авторката не знае каква е ситуацията. Просто като пазарува трябва да вземе и  дуж гел, а това явно е голям проблем.

Pastelke, Жена, спри да се излагаш и да объркваш темата! Авторката не била разбрала, обаче ти всичко разбра, че и на самолет ги качи хората, че парите за дуЖ геловете върна, че и ни се накара, че и ние сме молили за нещо.
Малко в повече ти идва патоса.

# 110
...едните баба и дядо на сина ми живеят в Германия. Като ще ни идват на гости в Белгия, примерно на всеки 2-3 месеца, им пращам списък какво да ми купят от ДМ/Мюлер и от някой немски хипермаркет.
Да, но тя нито ще им ходи на гости, нито са ѝ дали списък. Ще пътува майката, която ходи до магазин, в който ги има тези "уникални" душ гелове, но отказва да ги купи. Списък е получил мъжът ѝ и е поел ангажимент. От работа се прибира посред бял ден, но той също не ще да ги вземе. Собствените му майка и брат не щат да си мръднат пръста, само дават щедри обещания.

Е голямата работа. Ще мина авторката и ще вземе - какво толкова?! То бива дребнавост, амаааа…

# 111
  • София
Накрая си мислите,че ви пързалям,само защото мъжът ми и брат му не са се разбрали като хората…Вчера му казах,че в българското нотино ги продават,а той ми отвърна само с “Добре”.Дали е казал на брат си-не знам.

Нотино няма общо. Може да са си говорили за подарък от единия брат за другия. Може всичко. За 30 евро не си струва да си разваляш семейството.
На мен даже би ми било приятно да се разходя до дрогерия и да избирам козметика, че и за себе си ще купя.

Аналогично аз винаги си поръчвам от чужбина, а и самата аз влача, понеже често пътуваме, едни големи черни шоколади на Линдт с червени боровинки. В България може да се купи. От малко места, че не навсякъде го зареждат, но може. И все пак.
А на сестра ми нося марципани Моцарт, не че няма. Ей така. За да я зарадвам.

Пък кой къде живее си е личен избор. Ние самите сменихме няколко държави в различни периоди от живота ни. И определено в България ни е далеч по-добре, въпреки че част от децата ни живеят в чужбина, а и на нас ни предстои временно да излезем пак за известно време извън страната.

# 112

Нотино няма общо. Може да са си говорили за подарък от единия брат за другия. Може всичко. За 30 евро не си струва да си разваляш семейството.
На мен даже би ми било приятно да се разходя до дрогерия и да избирам козметика, че и за себе си ще купя.

Аналогично аз винаги си поръчвам от чужбина, а и самата аз влача, понеже често пътуваме, едни големи черни шоколади на Линдт с червени боровинки. В България може да се купи. От малко места, че не навсякъде го зареждат, но може. И все пак.
А на сестра ми нося марципани Моцарт, не че няма. Ей така. За да я зарадвам.

Пък кой къде живее си е личен избор. Ние самите сменихме няколко държави в различни периоди от живота ни. И определено в България ни е далеч по-добре, въпреки че част от децата ни живеят в чужбина, а и на нас ни предстои временно да излезем пак за известно време извън страната.

И аз като се прибирам в България за почивки нося на баба си и леля си по нещичко да ги зарадвам.
От много време не сме се прибирали,защото имаме много ангажименти,предстои ни и смяна на квартирата.
Свекът и свекървата се познават с леля ми и даже тя им праща по тях мед за нас.

Всичко зависи от отношенията и връзката м/у хората.

Иначе да- мен не ме засяга къде са избрали да живеят, но човек трябва да приема фактите,щом е решил да живее на дадено място.

# 113
  • София
Девер ти как конкретно не е приел факта, че е избрал да живее в България?
Вие явно рядко общувате със семейството му и ти видимо не го/ги харесваш. Но струва ли си да се караш с мъжа ти по този повод и за такива дребнавости.
Предполагам, че подобна поръчка не е по-често от веднъж годишно и няма да наруши финансовия баланс в семейството ви, нито ще наруши чак толкова плановете ти с една разходка до дрогерията за максимум час.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:03 от Fever Ray

# 114
Аз не виждам авторката да коментира цени, според мен въпроса е че тя върши услугата, а благодарностите са за брата ( мъжът и ), а нея никой не я отразява. В това е обидата.

# 115
Темата изобщо не е за душ геловете, а защо братът не дойде и той да се гърчи в чужбина, а си живее живота в България.

# 116
Все едно вие никога не сте молили майките си да ви вземат нещо, я от чужбина, я от родния град, я от магазина на улуцата. Същото е!
Изобщо не е същото. Става дума за една установена култура, която гласи - така и така биеш път или си някъде, или нещо имаш, или сме в един какви си отношения - значи непременно ще ми свършиш ето тази заръка. Идваш от чужбина, носиш душгел, защото си ми майка. Имаш домати , значи ще ми дадеш х кила или 15 бутилки домашен доматен сок, защото си ми баща. Гледаш кокошки, значи ще ми дадеш една кора яйца на 10 стотинки бройката, защото си ми съсед. И т.н.
Аз се прибирам 3 пъти годишно и не давам подробни заявки как точно да ме посрещнат родителите ми и на изпроводяк с какво да ми напълнят сака или багажника, че 'домашното е по-хубаво'. То изобщо не е задължително да е по-хубаво, ама работата е там, че мама няма да ми вземе пари за бурканите с корнишоните, а в магазина бурканът струва цели 3 лв и яко ще се прецакам финансово.
Не съм такъв човек да заръчвам и поръчвам, за мен това е авантаджийство и наглост.

# 117
  • София
Аз не виждам авторката да коментира цени, според мен въпроса е че тя върши услугата, а благодарностите са за брата ( мъжът и ), а нея никой не я отразява. В това е обидата.

Е, ама тя отказва да направи услугата. Няма за какво да ѝ благодарят. Пък чак благодарности и салтанати между толкова близки хора? Или очаква специално да я помолят? Нали мъжът ѝ я е помолил, за да не ходи той след работа и да не губи време. Услуга към девера може да е в нейните очи, докато мъжът ѝ може да е питал специално брат си какво иска и да е настоял да му прати нещо, затова братът да е поръчал конкретно. Пък дори братът специално да е заръчал нещо, това си е между братята. В случая услугата е към собствения мъж. Надали братът специално държи авторката да иде да му избира козметиката.
Проблемът е, че тя толкова не харесва девер си, че е готова да се изпокара с мъжа си за глупости и от инат.
Интересно ми е какви теми би пуснала ако деверът наистина решат да заминат близо до тях и двамата братя започнат да общуват често, да се събират, да си помагат, да си ходят на гости. Дали тогава ще се радва?

# 118
Става дума за една установена култура, която гласи - така и така биеш път или си някъде, или нещо имаш, или сме в един какви си отношения - значи непременно ще ми свършиш ето тази заръка. Идваш от чужбина, носиш душгел, защото си ми майка. Имаш домати , значи ще ми дадеш х кила или 15 бутилки домашен доматен сок, защото си ми баща. Гледаш кокошки, значи ще ми дадеш една кора яйца на 10 стотинки бройката, защото си ми съсед. И т.н.
Аз се прибирам 3 пъти годишно и не давам подробни заявки как точно да ме посрещнат родителите ми и на изпроводяк с какво да ми напълнят сака или багажника, че 'домашното е по-хубаво'. То изобщо не е задължително да е по-хубаво, ама работата е там, че мама няма да ми вземе пари за бурканите с корнишоните, а в магазина бурканът струва цели 3 лв и яко ще се прецакам финансово.
Не съм такъв човек да заръчвам и поръчвам, за мен това е авантаджийство и наглост.

Ами ние не знаем как темата е стигнала до тези гелове. Може би мама сама ги е попитала дали искат нещо от Германия. Не знаем кой с кого какви отношения има, кой на кого какво е предложил или е поискал. И кой на кого как помага.

# 119
Авторке, не си създавай измислени проблеми. Не се знае дали ти и мъжът някога няма да опрете до семейството на брат му. Човек трябва да е широко скроен, да не си хаби нервите за глупости, за да живее добре.

Чичо ми и жена му живееха в чужбина. И двамата вече починаха. Когато се връщаха за ваканция в България всяка година или през година, с колата редовно носеха сапуни, шампоани, омекотители за дрехи, прах за пране, дезодоранти, бонбони, шоколади, играчки, по някоя дреха за нас... Дори без да ги молим. През 80-90 години на 20 век някои от тези стоки и марки дори не се намираха в България. Никога не са го правили на въпрос. Техни тамошни съседи, различни хора, им бяха дали няколко хубави стола, които вече не ползвали, работец цветен телевизор и други неща, които вече не им били необходими, и чичо ми ги донесе на нас.

Това се случва в много семейства. Защо хората да не си помагат, ако имат възможност?

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:52 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт