Страх или оправдание?

• 8 916
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
От БГ за Европа доставят със Спиди предимно. Другите куриери са скъпи.

А от Европа за България?
Не става дума, че е скръндза - става дума, че 10 душ гела тежат доста повече от 2-3.
Според мен става дума точно за пари - да седнат и да се изговорят.

# 91
Тя не каза за коя чужбина. 10 броя са 30 евро и тежат около 2 кг. Да приемем, че са 5 кг. Ще ги носят родителите.
Колет до 5 кг с немските пощи е 19,50. Целия масраф излиза 50 евро.
‘начи давам ги тия 50 евро и хич не се оставям да ме разнасят из форума. Не знам за какви принципи може да става въпрос и за какви жестове. 50 евро, душ-гелове у пластмасови тубички, брат.

# 92
Седем страници за душ гел?! Авторке, едните баба и дядо на сина ми живеят в Германия. Като ще ни идват на гости в Белгия, примерно на всеки 2-3 месеца, им пращам списък какво да ми купят от ДМ/Мюлер и от някой немски хипермаркет. А много често ги пращам да купуват на любимото внуче дрехи, че при нас Бенетон го затвориха преди години, както и до един магазин за мебели и домакински неща, че все нещо си харесвам. Последния път бях объркала мебелния магазин и го пратих до някакъв по-далечен, 40 километра повече, ама аз откъде да знам, че имало два еднакви в двата края на града. Таааа, какво да ти кажа?! Радвай се, че аз не съм ти роднина - нямаше да се отървеш с два душ гела, но пък поне щеше да имаш основания да се оплакваш.

# 93
  • Melmak
Аз съм носила чеснов сос в ръчния багаж. Понеже близка ме помоли. И куп други неща, не ми е натежало. Тук нищим душгел. С габко и другите там превозвачи излиза евтино да се достави до България.
На мен ми се струва, че мъжът на авторката грам няма драма да отдели 30€ за душгелове. Авторката прави от мухата слон.

# 94
...едните баба и дядо на сина ми живеят в Германия. Като ще ни идват на гости в Белгия, примерно на всеки 2-3 месеца, им пращам списък какво да ми купят от ДМ/Мюлер и от някой немски хипермаркет.
Да, но тя нито ще им ходи на гости, нито са ѝ дали списък. Ще пътува майката, която ходи до магазин, в който ги има тези "уникални" душ гелове, но отказва да ги купи. Списък е получил мъжът ѝ и е поел ангажимент. От работа се прибира посред бял ден, но той също не ще да ги вземе. Собствените му майка и брат не щат да си мръднат пръста, само дават щедри обещания.

# 95
  • Deutschland
Нарцùса, всички работим, но и пазаруваме. Все ще намери сили да сложи още нещо в количката, докато е в магазина за личните си покупки. Брат му пък е на работа до 16 ч. Толкова рано ли затварят магазините в чужбина?

П.П. Да гледаш дете е едно от най-съществените работи. А тя даже и на работа ходи.

Ами не затварят магазините рано, поне до 20.00 са. В съседство имам Реве, работи до полунощ. По селата обаче е различно. Там рано затварят, примерно до 17.00 работеше едно Пени в близко село. Та, зависи къде живеят семейството на авторката.

# 96
...
Не мисля,че на повечето им харесва в чужбина,но си изхранват семействата без финансова помощ.
Въпросът ми към вас е дали това със “страха” е просто оправдание или би могъл да с епреодолее в името на по-спокоен живот за семейството извън граница?
че
Докато може на тази струна да дои другите , то няма да му мине страха.

За геловете - разбеи се с мъжа си, , че разбираш желанието му да занесе нещо на брат си, но не и да му пазаруваш по поръчка. Занеси му каквото смяташ за добре за подарък или 1 гелдуш. Достатъчно е за подарък. ПАзара да си го прави сам.
Вие като се прибирате за България дали му правиш поръчки за това колко и с какво да ти зареди хладилника ? 

hechicera_ доколкото схващам тук не става дума за 1 чеснов сос или 1 гелдуш.

# 97
  • Пловдив
В коя държава живеете , че ми трябват 2 тубички сос за пържоли.................Да ви ползвам ,не за друго Rolling Eyes

# 98
В коя държава живеете , че ми трябват 2 тубички сос за пържоли.................Да ви ползвам ,не за друго Rolling Eyes
Все едно вие никога не сте молили майките си да ви вземат нещо, я от чужбина, я от родния град, я от магазина на улуцата. Същото е! Човекът е питал майка си или баща си, дали може като си идват да вземат дуж гел. Никой не е искал това от брата или от жена му! Помолили са авторката да отиде до магазина да го вземе, защото има повече свободно време. Никой не е нахален в ситуацията! ПОМИСЛИТЕ СИ ДАЛИ ВИЕ НЕ СТЕ ИСКАЛИ НЕЩО ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ДА ВИ ДОНЕСАТ, същото е!

# 99
Зависи от отношенията, динамиката , систематиката,  количеството и честотата.

# 100
  • Пловдив
Все едно вие никога не сте молили майките си да ви вземат нещо, я от чужбина, я от родния град, я от магазина на улуцата. Същото е! Човекът е питал майка си или баща си, дали може като си идват да вземат дуж гел. Никой не е искал това от брата или от жена му! Помолили са авторката да отиде до магазина да го вземе, защото има повече свободно време. Никой не е нахален в ситуацията! ПОМИСЛИТЕ СИ ДАЛИ ВИЕ НЕ СТЕ ИСКАЛИ НЕЩО ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ДА ВИ ДОНЕСАТ, същото е!

Най мразим, кога не хванат сарказма ми Sad ....................а не е като да не се старая да съм оригинален

# 101
Седем страници за душ гел?! Авторке, едните баба и дядо на сина ми живеят в Германия. Като ще ни идват на гости в Белгия, примерно на всеки 2-3 месеца, им пращам списък какво да ми купят от ДМ/Мюлер и от някой немски хипермаркет. А много често ги пращам да купуват на любимото внуче дрехи, че при нас Бенетон го затвориха преди години, както и до един магазин за мебели и домакински неща, че все нещо си харесвам. Последния път бях объркала мебелния магазин и го пратих до някакъв по-далечен, 40 километра повече, ама аз откъде да знам, че имало два еднакви в двата края на града. Таааа, какво да ти кажа?! Радвай се, че аз не съм ти роднина - нямаше да се отървеш с два душ гела, но пък поне щеше да имаш основания да се оплакваш.
И аз помагам на неговите родители,но и те на нас много помагат.Всичко е двустранно.

# 102
В крайна сметка кой купи душ геловете? Simple Smile

# 103
Аз разбеах, че реално ги купуват майката и бащата на братятя, но е помолена авторката да ги вземе от магазина, тъй като има свободно време. Пък и не се знае какво са се разбрали. Може брата в България да върне парите на родителите. Авторката не знае каква е ситуацията. Просто като пазарува трябва да вземе и  дуж гел, а това явно е голям проблем.

# 104
Още никой.Вчера някои мнения ми повлияха и го попитах от кои точно иска и колко,ама и той не бил знаел???Значи,преди месец някъде се бяха разбрали за тези душ гелове(мм и брат му),ама мм не знае от кой вид и точна бройка.Както и да е,така и не получих точен отговор.Казах му,че днес ще мина през росман,ама няма и да питам по хиляда пъти.
Един път казва,че искал само от един вид,който САМО НЕГО не го били продавали в България,после вика по няколко бройки от всеки вид….

Общи условия

Активация на акаунт