Страх или оправдание?

• 8 911
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
За мен авторката не е точно дребнава иначе. Не може да си формулира нещото, което я дразни, и изрежда хаотично неща, които и по принцип са неприемливи, не само защото тя се дразни сега.
До същия извод достигнах и аз. За това цялата тема се лашка от душ гелове, през благодарност, два пъти срещи с гледане в телефона, защо не искат да идват в чужбина, та накрая до мъжът, който си гледа клипчетата и тик тока.
Моя мъж скоро ме пита какво чета и му разказах кратката версия на проблема. Мнението му беше, че и той няма да отиде да купи душ гелове. В същото време обаче, мъжът ѝ е тъпо да ѝ се сърди за това - отива, купува на брат си, чиста работа. След това му разширих версията с уважението, липсата на комуникация, искането на пакет по пощата …. Не ме изтърпя и 30 секунди.
Та наистина в нея бушуват много неща, които не може да изрази и самата изтъква всеки път различни неща.

# 181
Аз не знам в нея ли бушуват или в семейството на мъжа и бушуват. Защото ако приемат мъжа и като дойното синче , а тя им пречи да искат и да получават - нищо чудно да стане конфликт. Изобщо не е работа в едно семейство да се обсъждат претенции на разширено семейство и изискванията им. Тези двамата си имат дете. ДА се хващат да обмислят своя живот и осигуреност и този на детето си . Какво ги грее тях доволен ли е брата и неговото семейство от тях. Те знаят той какво предпочита , носят дребен подарък като жест ... повече претенции са направо нагли и изобщо не заслужават внимание. Както се забелязва предизвикват даже обратен ефект. А мъжа и ако не свикне да не го манипулират и муфтат и да му играят на сантименталната струна ... ще остане без семейство или с лоши отношения и на нокой няма да му пука за него . Другите ще си гледат техните .
Какво им става на мозъците на мъжете като заминат надалеч от мама , тате, бате и кака .... е , не ми е ясно.

# 182
През живота си нищо на никого не съм поръчвала. Има онлайн магазини, имам кола, каквото искам го намирам.

Обаче масово хората си поръчват разни продукти, и аз също съм носила по поръчка - бири, шоколади, газирано. Не всяко нещо трябва да го разбираш, някои неща ги правиш ей така.
Ако толкова ми е натежало и ми е писнало да ми поръчват глупости - казвам свършило е в магазина или имаше само една бройка, или ее, забравих, следващият път. Хората са се научили да лъжат, за да живеят в социум.

Ако авторката иска да се оплаче от мъжа си и колко е зависим от роднините му, ама всъщност прехвърля вината върху брат му, а накрая пише за поръчки от чужбина пак е странно и неразбираемо за мен.

Невена, прочетох назад, че с родителите на мъжа й много си помагали взаимно в чужбина, тъй че ако има завист, че свекърите помагат на сина си в БГ ами пак е дребнаво.

# 183
При нас по-скоро роднините в чужбина си харесват някои български неща, които ни поръчват да им носим, даже сме пращали по автобус:

солети, лютеница, масла разни за нокти и коса и други, подправки.

Не, че толкова не могат без тях, но някак друго си ей така някой да ти прати нещо, което харесваш и което точно там където са, го няма същото.

Но винаги е било някак реципрочно. Ако утре се обадя на някой от тези роднини и кажа - много ми трябва еди какво си, ще направят всичко възможно да ми свършат услугата.

# 184
При нас по-скоро роднините в чужбина си харесват някои български неща, които ни поръчват да им носим, даже сме пращали по автобус:

солети, лютеница, масла разни за нокти и коса и други, подправки.

Не, че толкова не могат без тях, но някак друго си ей така някой да ти прати нещо, което харесваш и което точно там където са, го няма същото.

Но винаги е било някак реципрочно. Ако утре се обадя на някой от тези роднини и кажа - много ми трябва еди какво си, ще направят всичко възможно да ми свършат услугата.

Зависи.Има български магазини в Германия.При нас няма,но на няколко километра се намира един много зареден БГ магазин.
Вчера ходихме да пазаруваме и мм мина накрая през Росман,който точно в този момент затваряше Joy  (беше 19 часа).
Утре ще ходи пак до дрогерията.Аз като му предложих преди два дни(ако не се лъжа),той се направи на нечул и нищо не ми каза.
Не ми се сърди за тези ДУШ ГЕЛОВЕ,защото явно си е поел вече отговорността.
Като цяло много импулсивно държание-аз пиша глупави теми,той се сърди за незначителни неща.
И като се замисля-радвам се,че не са тук,че наистина трябваше да ги оправям(наще и свекърите са ми достатъчни ).
И да,аз не бих искала помощ от брат му или жена му.Не мисля,че и някога ще ми се наложи.

# 185
Защо не им разкажете целия цирк за тези гелове... Мисля, че никога повече няма да поискат нищо. И ще се посмеят.
Защо говориш толкова снизходително към семейството на брат му така и не разбрах. Rolling Eyes Освен, че са избрали лесното да мизеруват в България, вместо трудното да живеят страхотно в чужбина, където да си помагате цялата фамилия до девето коляно.

# 186
  • София
Интересно ми е дали етървата чете във форума. Wink

# 187
Но винаги е било някак реципрочно.
А, точно тая дума ми бягаше! Реципрочно. Не е разликата в локацията, в мащаба на поръчката или в това кой колко е мързелив, а че са с тотално различно виждане за ролите. Както тя не разбира какво пък толкова ще му стане без душ геловете, така и той не разбира на тия пък какво ще им стане, ако му приготвят половин куфар душгелове.

# 188
Ама те в промишлени количества ли били? Да не търгува деверът с тях?

# 189
По скоро е в отношения в семейството .  Но ако има такива отношения то си ги има. Каквото и да и кажем няма да се променят.

# 190
Ама те в промишлени количества ли били? Да не търгува деверът с тях?

“5 от определен вид и на място от другите”.
Цитирам думите на мм от вчера.

# 191
Ясно, значи ги пие.

# 192

За цяла година били ми каза той.Не,аз просто се чудя наистина как така точно тези дул гелове ги няма в БГ.
Първо мм ми викаше,ме брат му почналда използва душ гелове,значи ги имав БГ.
След няколко месеца пожела душ гелове и му пратихме по Де Ха Ел.
След това пак заръча на брат си за душ гелове,явно в България вече не ги внасят.
Братя са,радвам се,че се разбират и поддържат връзка,но и аз имам брат,който нито аз,нито той ме кара да му карам такива неща,които ги има навсякъде.

# 193
В Нотино ги има. По 5-6 лева са в зависимост от вида. Иначе във физически магазин не съм ги виждала.
Следващия път вземи 5 душ-гела и за брат си. Нищо, че не иска. Ей така, за подарък Wink

# 194
В Нотино ги има. По 5-6 лева са в зависимост от вида.

Окей,в България са по-скъпи,но аз лично предпочитам да дам повече пари,отколкото да ангажирам другите.
И не мразя брат му или жена му,както някои се изразиха.
Аз също не намираш лошо в това да му направи подарък,да му вземе от всеки душ гел по един.

Общи условия

Активация на акаунт