❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 549
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
И при мен продължават симптомите на гадене и огромна умора. Спи ми се непрекъснато, нямам никаква енергия, случи ми се да задрема на работа…

Записах се и аз за фетална 14.07 в Щерев.

Предстои ми едноседмична командировка и много се притеснявам с летенето със самолет и превозването с влакове как ще я издържа. Но все още не искам да казвам в работата, че съм бременна от суеверие.

Радвам се, че всички сте добре и бъдете спокойни ❤
И аз исках да кажа поне след третия месец, но също ми предстоеше командировка и прецених да предупредя по-рано и да откажа, тъй като беше свързана с дълъг път с кола, малко или много физическо натоварване, а АГ ми препоръча да не пътувам. Предпочетох да прескоча суеверието (знам, че няма работодател, който да се зарадва искрено) за сметка на безопасността. Бих те посъветвала същото.

# 181
Аз също не исках да казвам на работодателя, буквално до вчера знаехме само аз, мъжа ми и АГ. Малко ми е кофти, че колегите в работата и шефовете ще научат преди роднините и близките ми, но такава е ситуацията. Работя в детска градина, много често се случва да ме вкарват и в яслена група да замествам учители, представям си с това отлепяне и хематом да трябва да вдигам и да се навеждам постоянно към бебетата в яслата. Да не говорим, че децата са постоянно болни, а сутрин правя филтър и съответно съм първия човек, който ходи при тях ако имат симптоматика. А в градината се въртеше и парвовирус, който е изключително опасен за бременни и АГ категорично каза да приключвам ако мога. Иначе самата лекарка също ме беше посъветвала на предишния преглед да си мълча поне докато не чуем сърдечна дейност.

# 182
И при двете ми бременности казах на работодателите много рано - още към 7ма седмица. Прецених, че каквото и да става е добре те да са наясно и да не се натоварвам излишно като се чудя какви оправдания да измислям като ми е лошо или трябва да отида на преглед. Първата завърши с мисед и бяха изключително разбрани - работих от вкъщи още 2 седмици след това, а сега също са ме оставили да работя изцяло от вкъщи и гледат да не ме натоварват.

# 183
На мен ми се наложи бързо бързо да кажа на шефовете ми, защото съм лекар и за съжаление няма как да си изпълнявам адекватно задълженията. Иначе при мен вече положението е драстично по-добре, няма я постоянната ужасна болка в стомаха и повръщането, издържах 12 часовият път с кола до почивката без проблем 😁😁

# 184
С първата бременност по стечение на обстоятелствата казах към 5 месец, защото и на родителите ми които са в чужбина и чаках да си дойдат казахме чак в 4 месец. После карах ковид и изчаках прегледа след това да видим, че всичко е наред, но работих до последно. Сега ще кажа живот и здраве след първата фетална и резултатите от генетичния тест, някъде средата на 3 месец, защото ще им трябва време да намерят човек на позицията.

# 185
Аз не съм казвала още мисля към 11-12 седемица, трудно ми е и се тормозя, защото не обичам да крия неща, особено нещо такова. Ръководител съм и ми е гузно... искам да организирам отрано нещата.

# 186
  • малкия йеросалим
Аз на работата още не съм казала.Смятам да кажа като влезна в 4 месец.Тук е бебе бум, а и аз съм от половин година на тук и ми е едно свито каква ще е реакцията(въпреки,че шефа е страхотен).
А аз да питам за оплакванията.Стандартните като гадене,главоболие, световъртеж са ми ясни.Но днес започна да ме боли кръст все едно ще ми идва цикъла.Някъде бях чела,че този симптом  не е ок,или се филмирам излишно?

# 187
Здравейте! Включвам се при вас с втора бременност и термин 24 януари. Относно генетичните тестове - ChatGPT дава много добър анализ на тестовете в България с предимствата на всеки един. Може да погледнете, тук ще сложа само обобщението:

Максимална сигурност и международна сертификация → Избери Harmony, NIFTY Pro или Panorama.
По-бърз резултат и близка локация → Veracity или Veragene (изпращат се в Гърция).

Какво да избереш?
✅ Най-надежден за стандартен скрининг (Даун, Едвардс, Патау):
Harmony или NIFTY Pro

✅ Ако имаш фамилна обремененост или искаш максимално подробен анализ:
Panorama или Veragene

✅ Ако искаш да съчетаеш с рецесивни заболявания:
Veragene

Аз смятам да пусна Panorama, мисля, че са бившите Prenatest, при тях правих първия път.

# 188
  • Бургас
Аз също не исках да казвам на работодателя, буквално до вчера знаехме само аз, мъжа ми и АГ. Малко ми е кофти, че колегите в работата и шефовете ще научат преди роднините и близките ми, но такава е ситуацията. Работя в детска градина, много често се случва да ме вкарват и в яслена група да замествам учители, представям си с това отлепяне и хематом да трябва да вдигам и да се навеждам постоянно към бебетата в яслата. Да не говорим, че децата са постоянно болни, а сутрин правя филтър и съответно съм първия човек, който ходи при тях ако имат симптоматика. А в градината се въртеше и парвовирус, който е изключително опасен за бременни и АГ категорично каза да приключвам ако мога. Иначе самата лекарка също ме беше посъветвала на предишния преглед да си мълча поне докато не чуем сърдечна дейност.

В колко изкарвате децата на двора? Аз работя в ЧДГ на пълен работен ден и вече не издържам. От 9 сутринта съм навън, после от 13:00 до 15:00 обеден сън и в 15:30 сме излезли.  Отделно и постоянно идват болни деца с бележки от лекар, че са здрави. От жегите повръщам и съм с много ниска КЗ, причернява ми на моменти и от 12г.с. ще си взема болничен...

# 189
Мони, излишно се притесняваш според мен, ако болката не е рязка, остра и продължителна. И особено, ако няма кървене.  Аз съм с “менструални” болки от 6та седмица, АГ изписа Ношпа 3х1(3х2 при по-силна болка). Можеш да го пиеш спокойно, ако притеснението е голямо.

# 190

В колко изкарвате децата на двора? Аз работя в ЧДГ на пълен работен ден и вече не издържам. От 9 сутринта съм навън, после от 13:00 до 15:00 обеден сън и в 15:30 сме излезли.  Отделно и постоянно идват болни деца с бележки от лекар, че са здрави. От жегите повръщам и съм с много ниска КЗ, причернява ми на моменти и от 12г.с. ще си взема болничен...

Децата се приемат на двора още от 7ч, от началото на работното време на градината. След това се прибират към 11, но аз карам само редовна смяна и не съм с тях следобед, понеже съм на цялата градина. Проблемът е,че ме "юркат" за всичко и съм буквално и домакин, и учител и помощник възпитател, когато се налага.

# 191
Здравейте момичета, с доказан цистит съм от  миналата седмица, лекарката ми изписа антибиотик под формата на прахчета Монурал, две прахчета където ги пих през 4 дни. Имам много лек ефект, усещам тежест и дискомфорт ниско в корема и парене след уринирване, утре съм на преглед. Въпросът ми е тази тежест възможно ли е да е от цистита?

# 192
Здравейте момичета, с доказан цистит съм от  миналата седмица, лекарката ми изписа антибиотик под формата на прахчета Монурал, две прахчета където ги пих през 4 дни. Имам много лек ефект, усещам тежест и дискомфорт ниско в корема и парене след уринирване, утре съм на преглед. Въпросът ми е тази тежест възможно ли е да е от цистита?

Монурал съм пила и аз, но когато ми откриха цистита ми отмениха трансфера, защото е опасно. Тежест не съм изпитвала, надявам се да не е нещо притеснително. Не го ли комбинирате и с още нещо, например цистостоп рачит? Аз комбинирах, за да се изчисти по-бързо и ефективно, НО не помогна. След месеци го получих отново и се наложи сериозен антибиотик.

# 193
Здравейте, момичета..
С ужасна кашлица съм с хрипове и задух и лекарят ми Изписа Клацид за 7дни. И лекарят и двете АГ казаха да го пия, но изчетох някакви ужасни неща и съм леко във филма.. някоя да има опит?

# 194
Здравей, аз по стечение на обстоятелствата работя със и разбирам от лекарства и фармакология. Мисля, че трябва да послушаш лекарите, клиндамицин няма данни да е опасен по време на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт