❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 720
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
Не съм сигурна, че има как да се премахне миризмата, понеже тя е главно от някакви лепила, импрегниране, покрития и т.н, които не са повърхностни. Може да опиташ с оцет, който по принцип премахва лошите миризми, но от него надали ще ти е по-добре.

Ужасно е да ти се гади от всичко вкъщи, аз също в момента заобикалям дивана. Мирише ми отвратително, а е нов, виках професионална фирма да го пере, аз го прах вкъщи, пръскам с омекотител и какво ли не, но ми мирише ужасно. Разбира се само аз го усещам и съм готова да го изхвърля вече 😆

# 646
За съжаление аз не успях. Що препарати изпръсках и не успях. С времето ПДЧ-то си попи от миризмата на прането, но все още имам едни нависоко, които не се отварят често и продължават да си носят миризмата дори след 3 години... А кухненските се оправиха бързо.

Момичета, не знам дали въпросът ми е за тук, но поне ще споделя: направихме цялостен ремонт, всичко е чисто-ново: настилки, мебели.. и веднага след това забременях. Което на теория е перфектния тайминг, но на практика... Повръща ми се от абсолютно всичко, което мирише на "ново". Ясно е, че съвременните мебели и настилки са покрити с химия и какво ли не, явно е от това. Ламината мирише, всеки шкаф, който отворя, да не говорим за кухненските, които понякога отварям и тичам към тоалетната. Никой успявал ли е да премахне индустриалната миризма с някакъв по-специален препарат и какъв?

# 647
Момичета, не знам дали въпросът ми е за тук, но поне ще споделя: направихме цялостен ремонт, всичко е чисто-ново: настилки, мебели.. и веднага след това забременях. Което на теория е перфектния тайминг, но на практика... Повръща ми се от абсолютно всичко, което мирише на "ново". Ясно е, че съвременните мебели и настилки са покрити с химия и какво ли не, явно е от това. Ламината мирише, всеки шкаф, който отворя, да не говорим за кухненските, които понякога отварям и тичам към тоалетната. Никой успявал ли е да премахне индустриалната миризма с някакъв по-специален препарат и какъв?

Не мисля, че има такъв препарат (а и по време на бременност не е препоръчително да се ползват много препарати). С времето се отмирисват.

# 648
Здравейте,
Има ли някоя от Вас на която няма да й стигне 180 дневния болничен? Знаете ли каква точно е процедурата ?

# 649
Здравейте,
Има ли някоя от Вас на която няма да й стигне 180 дневния болничен? Знаете ли каква точно е процедурата ?

Вие от кога сте болничен ?С предната бременност излязох в 8ма седмица болничен ,тогава беше ковид и бяхме затворени .Смятате го до 45 дни преди термин ,защото тогава излизате майчинство .180 дни са си 6 месеца болничен .

# 650
Преди години имах колежка, на която не й стигнаха, защото излезе болничен още при положителен резултат. Накрая като разбра, че не й достигат дните се наложи да пусне неплатена отпуска.

Здравейте,

# 651
  • София
Здравейте,

Подробности можете да получите в темата “Майчинството счетоводно”, пишете там за съвет.

# 652
Хей, мамита 🍀 Участвам тук и в декемврийските бебчета , понеже термина ми е 31.12 🤭
Та отново се включвам с моите килограми.  19 г.с и вече съм 10кг отгоре.  Последните 3 дни коремчето много ми порасна . Краката много ми се подуват:( , също така ме сърбят зърната .
Как е при вас ?
Да , знам че са ми много килограмите,  примирила съм се , ще го мисля след като се появи бебка 🩷

# 653
Хей, мамита 🍀 Участвам тук и в декемврийските бебчета , понеже термина ми е 31.12 🤭
Та отново се включвам с моите килограми.  19 г.с и вече съм 10кг отгоре.  Последните 3 дни коремчето много ми порасна . Краката много ми се подуват:( , също така ме сърбят зърната .
Как е при вас ?
Да , знам че са ми много килограмите,  примирила съм се , ще го мисля след като се появи бебка 🩷

И при мен е така с термина, края на декември, началото на януари но пиша тук.
Аз също качих около 6 кг. и задържам много вода и в краката и ръцете, което доста ме притеснява. Корема ми е доста голям 😄

# 654
Момичета, тези от вас, които са правили пренатален, как се успокоявате и не се притеснявате докато чакате резултатите.. аз не мога да се отпусна и да не го мисля 🤷🏻♀

# 655
Момичета, тези от вас, които са правили пренатален, как се успокоявате и не се притеснявате докато чакате резултатите.. аз не мога да се отпусна и да не го мисля 🤷🏻♀

При мен нищо не помогна, но аз съм голяма паника за всичко отнасящо се до бременността. Опитвах да се разсейвам с приятни занимания и да мисля колкото се може по-малко.

# 656
Аз вярвам безрезервно на тялото си и бях убедена, че ако нещо не е наред, то щеше да го изхвърли. Пренаталния беше за подсигуряване, проверката е висша форма на доверие както се казва Grinning
Аз по принцип премислям всичко по хиляда пъти, но за бременността специално наистина имам пълно доверие на тялото си, че работи съвършено и е създадено за това, и нищо и никой не може да ме разклати. Междувременно се подготвям още отпреди и чета много какви точно биологични процеси се случват във всеки един момент и нямам нещо, което да не мога да си обясня. Така че може би това също ми помага да не се шашкам от нищо и да съм супер спокойна, въпреки че ми е за първи път.
Скрит текст:
Тези дни като гледам по телевизията рекламите на 40 лекарствени продукти един след друг и супер много се възмущавам как отвсякъде ни набиват като мантра да запушваме устата на тялото си, когато се опитва да ни каже да променим нещо, още при първия симптом с някакво си хапче, ама иначе да не го харесваме и да се опитваме да го поправим пак с някакво магическо хапче... Това е толкова отвратително и токсично, трябва да ги забранят със закон повече и от тези за хазарта! После защо сме залети от заболявания и от клонинги на Галена... Хората изгубиха връзката със собственото си тяло и чакат някой друг да им каже какво трябва и не трябва да правят и как да изглеждат и как да се чувстват, и много бизнеси имат полза от това и го стимулират. Много е тъжно и страшно. Но не трябва да се даваме! Извинявайте за лиричното отклонение...

# 657
Аз попринцип съм адска паника, за всичко черногледо мисля, страхувам се, премислям и тн. Но откакто гледах няколко клипчета как научно обосновано влияе на бебето всичко това и реших да не съм егоист да мисля първо за бебето и някак си се мобилизирах да не се притеснявам, страхувам и тн.

# 658
Аз също за себе си съм доста притеснителна и хипохондрична, за съжаление е повлияно и от професията ми, но няма как.... опитвам се да го боря.
Вчера бях на преглед и ми допадна доктора, но и сега се боря с натрапчиви мисли дали нещо няма да се пропусне някое усложнение. Предполагам, че все така ще е, особено и с дете после Grinning

# 659
И аз съм в клуба на леките хипохондрии. По професия съм медицинска сестра и при всеки симптом ми минават 100 неща през главата какво може да е. 😅 Да не говорим, че преди да забременея не пиех никакви хапчета, дори и срещу главоболие, а сега имам изписани една шепа лекарства. Но пък от друга страна скептицизмът и притеснението за всичко са ме направили разсъждаваща, премисляща с критично мислене и никога не се доверявам на 100% на информация или пък дори лекар. Спокойствието обаче наистина е много важно и гледам да си мисля положителни неща - как ще съобщя на родителите си края на месеца, как ще купувам неща за бебчето. А и честите прегледи, на които се налага да ходя успокояват допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт