❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 28 729
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Надявам се при всички с ниска плацента да се вдигне и до края всичко да е спокойно.

Ние сме на море в края на месеца, вече имах 2 полета по 3 часа без проблем и стискам палци до края да е така.

Аз съм първата седмица на Септември на втора фетална при Галева.

Бебето го усещам в определени пози, със задна плацента съм, както бях и при първата бременност.

Не се стресирайте от секциото, няма нищо страшно 🤗!

# 676
Илития,  за коя седмица ти препоръчаха да е 2та фетална, на мен все още нищо не са ми казали.

Надявам се при всички с ниска плацента да се вдигне и до края всичко да е спокойно.

Ние сме на море в края на месеца, вече имах 2 полета по 3 часа без проблем и стискам палци до края да е така.

Бебето го усещам в определени пози, със задна плацента съм, както бях и при първата бременност.

# 677
Здравейте. И аз съм със задна ниска плацента, но и да не се вдигне , аз така или иначе че раждам секцио поради скорошно такова.🌺Само дето заради ниската плацента на 2-3 пъти получих съвсем леко розово зацапване, но това е, че бях се натоварила малко повечко вкъщи. Пожелавам успех на всички ! И до Финал;🌼🪻🌼🪻🌼

# 678
И моята плацента е ниска, предна. Лекарката я следи, но не се вдига изобщо, на последния преглед ме подготви, че може да се наложи секцио. Надява се да се вдигне, но ми се стори скептична. Двете ми деца съм родила нормално и някак се бях настроила и сега да е така, но да видим как ще е.

Да ви попитам как сте с настроенията? В последните дни съм много нестабилна, крайно изнервена, емоционална, тъжна. Карам се с мъжа ми, само като го видя и ме дразни. Търпимостта ми е под 0. В 16 та седмица и 6 дни съм.

# 679
  • Русе
An_Belle и аз съм така с настроенията..... Мъжът ми само като диша ме дразни, каката ме влудява на моменти.....Отделно ще бъде първи клас и покрай подготовката допълнително се изнервям, че идва нещо непознато..... Надявам се на по-добри дни скоро 🍀

# 680
Момичета, виждам, че обсъждате разположението на плацентата. На документите ми след първата фетална видях, че пише задна ниско прикрепена. Лекарката тогава нищо не каза, може би защото бях 12-та седмица и още е рано за притеснения породени от ниска плацента.
На преглед при моята си АГ съм чак след 2 седмици. Предполагам тя ще може да види как и къде е плацентата, не го прави само специалистът по фетална морфология?

# 681
При мен го видяха и на феталната и на женската консултация в 12 та седмица. На феталната докторката подробно ми обясни, че част от плацентата покрива цервикалния канал, да се пазя, без напрежение и без интимни контакти.  Това беше в 12 та седмица, в 15 та пак на женската консултация още си беше на същата позиция.

# 682
При мен вече не покрива канала но е на 15 мм от него, което все още се води ниска, над 30 мм вече се води нормална. Кървенето беше еднократно, но контракциите така и не разбрахме от какво се появиха и те са по-притеснителни. На 25 пак съм на преглед и до тогава съм на високи дози Утрогестан, Бусколизин и магнезий. Според АГ ще се вдигне, но трябва време и почивка.
И аз първата седмица на септември съм на фетална при Галева, може да се засечем.
Всички с ниска плацента, не исках да ви плаша. Пазете се !

# 683
  • София
Илития,  за коя седмица ти препоръчаха да е 2та фетална, на мен все още нищо не са ми казали.

В 22 седмица ме вика. Ако, ще е при доктор с повечко натоварване и си близо като седмици попитай директно АГ-то кога да отидеш и си запиши час. За Галева записах около месец по-рано, защото е доста натоварено при нея.

Леко и всички до финал, не се тревожете, вярвам, че всички сме в добри ръце!

# 684
И аз имам час при доктор Галева за втората ФМ, ще съм в 23+4, записах час за 02.10, като АГ ми каза, че мога да отида от 08.09 ( не съм напълно сигурна за началната дата, но тя ми даде конкретен период, в който мога да отида) до 04.10.

На ФМ ми казаха само, че плацентата е задна, но сега на прегледа при моята АГ в 15 г.с. тя си ми каза, че е доста ниско разположена, не покрива шийката, но е много близо до нея.

# 685
An_Belle, и аз съм така с настроенията. Последните две седмици плача за щяло и нещяло поне веднъж на ден, а колко пъти съм на границата няма да коментирам 🤐 За мъжа ми понякога се чудя дали не съм си взела Маугли във вкъщи 😆

При мен на прегледа за ФМ също установиха ниска предноразположена плацента, въпреки че АГ не беше изразила някакво притеснение. И съответно ни забраниха интимни контакти 🫣 Знам, че сме обсъждали темата с либидото и много от вас споделяха, че нямат особено желание… при мен обаче е точно обратното и последните седмици са мъка та нямам търпение да ми мине прегледа във вторник и се надявам на зелена светлина.

За втората ФМ пак ще видя АГ какво ще каже, но и при мен май се пада първата/втората седмица на септември. Реших да не правя междинната в 18г.с.

# 686
И на мен ми казаха за ниска предна плацента на първата фетална морфология, после АХ-то я потвърди. Сега ще съм за 20 седмица на втора ФМ.

И аз плача за какво ли не, направо ме е срам от семейството ми вече. 😬

# 687
  • София
И аз съм с предна плацента, но не е ниско разположена. Днес бях на консултация и няма нищо притеснително. Бебка върви със седмица напред.Изпратиха ме на ЛКК за 30-дневен болничен, изчерпала съм лимита от 40 дни. АГ ще ви насочи за комисия. Имам и въпрос. Усещате ли разтягане и рязка болка при кихане и ставане от леглото? Само това ме притеснява. АГ каза,че е нормално и е от нарастващата матка. Но ме боли точно на разреза от секциото /два пъти съм рязана/.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 18:32 от sofilina

# 688
Много се радвам да чуя, че не само аз не понасям мъжа си в момента Grinning Доста лесно паля и всичко ме дразни, не само той.

За фетална съм записала за 28ми, когато ще съм 21 г.с.. Някоя от вас вече избрала ли е болницата, в която иска да ражда?

# 689
  • София
Аз съм се насочила към Токуда. Имам 2 секцио, предстои ми трето. На 40 съм. Избрала съм доц. Нашар или доц.Атанасова. Предвид рисковата бременност, предпочитам да заложа на сигурно и да съм в добри ръце. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт