❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 449
  • 795
  •   2
Отговори
# 90
Мисля, че и при мен започна гаденето... от снощи, сега съм 6+3, дано не става по-зле, защото планираме и да се женим след няколко седмици. Не знам как ще издържа и на работа...
Вие всички ли знаете къде ще се следите? Аз още не съм търсила, изчаквам да чуем пулс при настоящия ми лекар и вече ще видя къде да се записвам.

# 91
Здравейте! Включвам се и аз доста плахо. Имам едно детенце на 2 години и 4 месеца. Това ми е трета бременност - през декември имах БХБ. Разбрах съвсем скоро, още не съм била на преглед. По цикъл - терминът ще е началото на февруари, но с първата бременност беше също началото на февруари и родих януари, та се включвам при вас.

Чакам ЧХГ и се надявам на добър резултат! Притеснена съм най-вече заради неуспешната бременност преди няколко месеца..

Иначе с първата бременност съм правила и аз Nifty Pro.

# 92
Момичета, тези от вас които работят на държавна работа пускали ли са триажен лист с потвърдена бременност до деловодството? Защото сега разбирам за такова нещо, и че то ме предпазва от евентуално уволнение или някакви подобни неприятни промени за мен ?

# 93
Здравейте, аз разбрах, че съм бременна 3 дни преди очаквания цикъл на 13ти май. Водя се 7+6г.с. Термина ми е 20ти януари. ❤ Втора бременност. Simple Smile

# 94
  • малкия йеросалим
Момичета какво пиете за главоболие?От два дни съм с ужасно главоболие, а досега се оправях с Нурофен, но сега четох че не е подходящ...

# 95
За главоболие моята АГ ми каза само парацетамол, но ако не ми минава с дни, че може да е от кръвното (защото при бременност може да има рязко покачване или да стане прекалено ниско) и ще трябва терапия от кардиолог.

За Гадене и повръщане ми каза натриев цитрат или антиментил.

Момичета какво пиете за главоболие?От два дни съм с ужасно главоболие, а досега се оправях с Нурофен, но сега четох че не е подходящ...

# 96
  • Русе
Ако ти е минал едногодишния срок на изпитване не би трябвало да се безпокоиш за уволнение. По принцип дори и да си в срок на изпитване, ако не си по заместване, просто ще ти се удължи срока и няма причина да те освободят.

Момичета, тези от вас които работят на държавна работа пускали ли са триажен лист с потвърдена бременност до деловодството? Защото сега разбирам за такова нещо, и че то ме предпазва от евентуално уволнение или някакви подобни неприятни промени за мен ?

# 97
В срок на изпитване, законът не пази служителка при бременност и при държавна работа.

Ако ти е минал едногодишния срок на изпитване не би трябвало да се безпокоиш за уволнение. По принцип дори и да си в срок на изпитване, ако не си по заместване, просто ще ти се удължи срока и няма причина да те освободят.

# 98

В какъв смисъл ще се удължи срока, че съм в подобна ситуация. Не съм по заместване, но съм в изпитателен.

# 99
  • Русе
Няма как докато е в болничен да й връчат заповед за прекратяване. Да не говорим, че прекратяването на служебно правоотношение е предшествано от мотивирана докладна записка от прекия ръководител с предложение за освобождаване. Значително по-трудно е да освободят държавен служител, защото е в болничен - бременен или болен.

А за удължаване на срока на изпитване - удължава се с времето на отсъствие - болничен или отпуска.

В срок на изпитване, законът не пази служителка при бременност и при държавна работа.

# 100
Най-добре попитайте в групата Майчинството счетоводно, отговарят юристи и счетоводители, и там със цитати на закони ще ви отговорят, но доста често пишат точно на тази тема, че законът не пази дори в болничен.

# 101
Аз разбрах на 11.05 , бях много развълнувана. За мен е втора бременност. Имам син на 8 години, а преди него имах един мисед и сега ми е мега притеснено. Довечера съм на преглед! Стискайте палци всичко да е наред!! Иначе след него направих генетични изследвания и се оказа склонност към тромбофилия. Бременността със сина ми бях на инжекции, а сега при първия преглед в края на  
4  г.с. ми казаха само аспирин, което ме зарадва.
Иначе и на мен ми е студено и все ми е лошо. Постоянно се уригвам и пръцкам.
Поръчах си доплер да си седя пулса вкъщи, че се побърквам докато чакам прегледа.
Аз съм 6г.с. и 3 дни. Термин 17.01. 2026г.
На 35 години съм, от София.

Здравейте, бихте ли споделили какви генетични тестове сте си правили и Ви е излязла тромбофилията?

# 102
Аз разбрах на 11.05 , бях много развълнувана. За мен е втора бременност. Имам син на 8 години, а преди него имах един мисед и сега ми е мега притеснено. Довечера съм на преглед! Стискайте палци всичко да е наред!! Иначе след него направих генетични изследвания и се оказа склонност към тромбофилия. Бременността със сина ми бях на инжекции, а сега при първия преглед в края на  
4  г.с. ми казаха само аспирин, което ме зарадва.
Иначе и на мен ми е студено и все ми е лошо. Постоянно се уригвам и пръцкам.
Поръчах си доплер да си седя пулса вкъщи, че се побърквам докато чакам прегледа.
Аз съм 6г.с. и 3 дни. Термин 17.01. 2026г.
На 35 години съм, от София.

Здравейте, бихте ли споделили какви генетични тестове сте си правили и Ви е излязла тромбофилията?

Това е разширен панел за тромбофилия. Взима се кръв, ама не помня ден ли два ли се чакаше за резултат... Веднъж в живота се прави, като кръвната група е.

# 103
Днес бях на преглед и малко се притесних в началото не се чу хубаво пулс, въпреки че се виждаше. После се чу вече казаха че всичко е наред отговаря на 8+0. Запазих час за фетална морфология на 10.07.

# 104
Здравейте, момичета? Аз съм 8 + 5 и днес малко се шашнах, защото напрегнатите ми гърди станаха по-меки. Слава Богу по-късно бях на преглед и аг каза, че всичко е наред, пулсът беше супер, ембрионът 2,41см. Аг каза, че с образуването на плацентата някои симптоми ще отпадат. При вас как са тези неща? (Гаденето ме държи още обаче)

Общи условия

Активация на акаунт