❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 447
  • 795
  •   2
Отговори
# 720
Момичета, виждам, че доста обсъждате ниска плацента. Аз съм с термин средата на декември, но влизам и при вас да си треперим заедно. Казаха ми за нея на първа фетална. На втора все е ниско и леко покрива родовия канал. Викат ме в 28-ма на трета. Аз се следя в Токуда и в края на месеца, ще обсъждам с моя лекар какво следва и какви са вариантите. Засега почти само лежа вечв, много малко разходки, без полови контакти, никаква домакинска работа, без тежко, рядко возене в кола. По принцип знам, че има огромен шанс да се вдигне, ама при мен засега не е и съм бая притеснена понеже ме наплашиха какво може да следва в последния триместър. Стискам палци на всички да ни се вдигнат плацентите и да караме една спокойна бременност.

На мен ми предстои втора ФМ (за 20та седмица) след 10 дни и много се надявам да се е вдигнала, защото и лекарката на ФМ и АГ-то ми казаха, че има голям шанс да се вдигне и да не се страхувам излишно.
Аз също се следя в Токуда и лекарката ми каза, че няма място за притеснение в момента, но да го карам по леко (но за кола и повече лежане не ми е казвала, само да не се натоварвам.) Опитай се да бъдеш по-позитивно настроена и вярвай, че всичко ще е наред. Поне аз това гледам да си повтарям, избягвам да чета по форума и интернет като цяло за ниската плацента (защото си го причиних 1 път и много се паникьосах).

# 721
Да, към момента да, защото бебче още не е натежало, неприятно и възможност за кървене св получава вече като понатежи бебенцето след 28 г.с. Иначе си напълно права, но на мен ми е първа бременност и всеки нов симптом, диагноза приемам тежко и търся информация. Тук беше голяма грешка, защото и аз доста почерох във форума и се разстроих, но вече спрях и всяка вечер преди лягане си представям положителни неща. Но притеснението си остава и от самата евентуална операция и рискови фактори.

# 722
При мен също е първа бременност и всичко ми е ново, но наистина избягвам да чета неща по форума и интернет, защото усещам, че не ми действат добре на психиката. Сега за раждането не мога да ти кажа нищо, защото при мен така или иначе ще е секцио, а ако си се настроила да раждаш нормално - а се наложи секцио сигурно няма да ти е най-любимото чувство, НО най-важното е ти и бебето да сте добре. 💕
А до кървенето и двете лекарки ме питаха, дали съм провървявала досега (което не съм) и казаха, че това е много добре, ти имала ли си кървене досега?

# 723
Аз имах кървене съвсем в началото до към 10 г.с., но не беше заради плацентата тогава. Иначе след това не съм имала, сега съм 22 г.с., но аз доста се пазя като цяло, предполагам и това има значение.

# 724
Абе, да ти кажа нормално е да се вкараш във филма. Просто не разбирам защо чак сега АГ ги назначава тези изследвания. Няма да навлизам в подробности колко са опасни, но това се предава по полов път или ако инструментите не са им дезинфекцирани правилно. Нямат симптоми.
Ще ти стискам палци да е всичко наред Simple Smile

Профилактично не. Да не би на теб да са ти ги назначили?!
На мен ми ги пусна АГ след първият мисед аборт и изминал период на възстановяване на матката. Тогава се установи при мен уреаплазма и така разбрах, че от държавното болнично заведение са ме заразили с уреаплазма, защото мъжът ми беше чист, а и аз отказвах интимен контакт през периода на възстановяване.

Момичета пускали ли са ви профилактично уреаплазма и микоплазма? Нямам симптоми.

Да, назначиха ми ги сега в 16+2г.с. профилактично. Нямам мисед аборт в миналото, имам една детенце родено в края на 8 месец обаче. Нямам симптоми, за сега бременността върви нормално. Урина в 12г.с. е пускана и микробиология и са чисти. Каза ми  да пуснем за всеки случай, но се вкарах във филма май
За това попитах пускани ли са на някой сега рутинно?

Аз пусках рутинно преди инвитро. Имах положителна уреаплазма парвум, която миналата година бях излекувала. Сега пак я излекувах, но не съм сигурна, че не се е върнала. Така или иначе АГ ми каза, че по време на бременност антибиотиците, които лекуват уреаплазма и микоплазма не се изписват. 🤷🏼♀

# 725
Абе, да ти кажа нормално е да се вкараш във филма. Просто не разбирам защо чак сега АГ ги назначава тези изследвания. Няма да навлизам в подробности колко са опасни, но това се предава по полов път или ако инструментите не са им дезинфекцирани правилно. Нямат симптоми.
Ще ти стискам палци да е всичко наред Simple Smile

Профилактично не. Да не би на теб да са ти ги назначили?!
На мен ми ги пусна АГ след първият мисед аборт и изминал период на възстановяване на матката. Тогава се установи при мен уреаплазма и така разбрах, че от държавното болнично заведение са ме заразили с уреаплазма, защото мъжът ми беше чист, а и аз отказвах интимен контакт през периода на възстановяване.

Момичета пускали ли са ви профилактично уреаплазма и микоплазма? Нямам симптоми.

Да, назначиха ми ги сега в 16+2г.с. профилактично. Нямам мисед аборт в миналото, имам една детенце родено в края на 8 месец обаче. Нямам симптоми, за сега бременността върви нормално. Урина в 12г.с. е пускана и микробиология и са чисти. Каза ми  да пуснем за всеки случай, но се вкарах във филма май
За това попитах пускани ли са на някой сега рутинно?

Аз пусках рутинно преди инвитро. Имах положителна уреаплазма парвум, която миналата година бях излекувала. Сега пак я излекувах, но не съм сигурна, че не се е върнала. Така или иначе АГ ми каза, че по време на бременност антибиотиците, които лекуват уреаплазма и микоплазма не се изписват. 🤷🏼♀

При инвитро знам, че ги пускат. Но нямам около мен спонтанно заченали и да са им пускани и за това. Иначе АГ ми каза след 17гс има антибиотици с които се лекуват (може би и за това чак сега ги пусна)

# 726

На мен и с двете ми бременности ми пускаха профилактично. Сега месеца преди да забременея правих подробна микробиология във Геника, включваща и микоплазма и уреаплазма и съответно ги имаме. Нормално е, не се притеснявай, просто някой следящи АГ са по-подробни.

# 727

На мен и с двете ми бременности ми пускаха профилактично. Сега месеца преди да забременея правих подробна микробиология във Геника, включваща и микоплазма и уреаплазма и съответно ги имаме. Нормално е, не се притеснявай, просто някой следящи АГ са по-подробни.
А какво предприеха след като ги е имало и малко след това сте забременели?

# 728

А какво предприеха след като ги е имало и малко след това сте забременели?

Никога не съм имала такива инфекции, бяха профилактични изследвания при планиране на бременност. Исках да кажа, че имаме актуални резултати.Имам един мисед миналата година след него направихме купища, всевъзможни изследвания и това беше едно от последните. Исках да съм напълно сигурна, че няма нещо, което да пропускаме преди да започнем опити отново.

# 729
  • София
Гинка Ганева и Александров
Sofilina ти при кого си била?

# 730
Здравейте, мами !
Как се чувствате ? Аз влизам в 20г.с и усещам спазми в слабините , които да сега не съм усещала.  Даже може да се каже , че е болезнено понякога. От 4 дни гледам малката на сестра ми , 3 годишна и много сладка и палава 🥰🩷 покрай нея се натоварвам повече , доста повече и от тогава са ми спазмите . В сряда имам 2ра фетална , ще изчакам до нея . Предполагам , че нещо ако не е наред там ще се види и ще ми кажат .

# 731
Привет! Малко ви изпуснах, но много работа тези дни...
Аз имам пускани уреаплазма, микоплазма, но преди бременността заради други проблеми. Стискам палци да са отрицателни при когото са пуснати, според мен е само за добро да се провери, лекуват се с антибиотик, а нелекуването е доста опасно.
Мен с моята шийка не спирам да ги мисля нещата, при вас мериха ли вече дължината? Моят лекар ме отряза, че щял да я мери веднъж и малко ме притеснява това.

# 732
Аз имам пускани уреаплазма, микоплазма, но преди бременността заради други проблеми. Стискам палци да са отрицателни при когото са пуснати, според мен е само за добро да се провери, лекуват се с антибиотик, а нелекуването е доста опасно.
Мен с моята шийка не спирам да ги мисля нещата, при вас мериха ли вече дължината? Моят лекар ме отряза, че щял да я мери веднъж и малко ме притеснява това.
Мериха я сега в събота на прегледа 45мм каза супер.

# 733
Мериха ми я на първата фетална. 39мм

# 734
Моето АГ мери на всеки преглед. Настоявайте, според мен, това е важно да се знае. Поне веднъж в месеца трябва. Иначе моята последно е 34 мм.

Общи условия

Активация на акаунт