❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 28 722
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета, аз засега се следя в Щерев, но много държа раждането да бъде секцио а АГ не е много съгласен. Дали има вариант да си се следя при него до края и да търся друга болница само за секцио или отсега да сменям болницата 😁
Според мен още от сега потърсете друга болница. Най-добре изграждащият Ви лекар , да е наясно със състоянието Ви и да е запознат със всичко , за вашата бременност от по-рано.

# 706
И защо ти е това секцио? Наясно ли си с всички последствия? Щерев държи най-нисък процент секцио в София и им е политика на болницата, така че очаквано и евала, че не е съгласен, ако няма индикации. Интересно защо си се насочила натам, ако искаш секцио. Thinking Иначе никъде не е казано да се следиш където ще раждаш, но за планирана операция си трябва уговорка.

# 707
Здравейте момичета, аз засега се следя в Щерев, но много държа раждането да бъде секцио а АГ не е много съгласен. Дали има вариант да си се следя при него до края и да търся друга болница само за секцио или отсега да сменям болницата 😁

До колкото знам може да те следи един лекар, а да те изражда друг. Мисля, че бях чела 32-33 седмица, че се носят всички документи в болница по избор за раждане и там може да си избереш лекар, който да го направи.

И защо ти е това секцио? Наясно ли си с всички последствия? Щерев държи най-нисък процент секцио в София и им е политика на болницата, така че очаквано и евала, че не е съгласен, ако няма индикации. Интересно защо си се насочила натам, ако искаш секцио. Thinking Иначе никъде не е казано да се следиш където ще раждаш, но за планирана операция си трябва уговорка.

А защо във всяка тема трябва да се бъркаме в начина на раждане по който е избрала жената? Момичето е казала, че държи на това, надали едно мнение от форума бгмама ще я разубеди. Впрочем, доста непредвидени усложнения и последици може да се появят и при нормалното раждане.

# 708
Е как защо ѝ е това секицо? Тялото си е нейно, ако иска и 5 пъти да роди така. Аз лично първото ми секицо беше по спешност и сега това пак ще е секцио, но дори и да не бях родила скоро така, пак бих избрала секциото, понеже съм с паник атаки и не ми се иска да се мъча с часове а и ме е страх да не припадна. Относно последиците - има ги както и при нормално раждане , така и при секциото.

# 709
Не се бъркам, а питам. Защото моите впечатления са, че хората просто масово нямат достатъчно информация и затова го избират. Да не говорим, че реално не би трябвало да има такъв избор, щото без медицинска причина формално е забранено. Но е пълно с лекари, които го предпочитат, защото е по-лесно за тях. На който си е убеден за себе си, така или иначе нищо няма да му промени мнението. Въпросът е да е напълно информирано решение, а не от страх или под чуждо влияние.

# 710
Аз ще раждам отново в Шейново, предното детенце също беше там. Познавам обстановката и знам какво ме очаква.

За Токуда не съм мислила изобщо, много се чака и за преглед там съм чувала. Моята АГ изражда в Шейново и ще съм отново при нея.

Не съм чакала повече от 10 минути за преглед в Токуда.
Аз всеки от чакам между час и половина и 2

# 711
Аз ще раждам отново в Шейново, предното детенце също беше там. Познавам обстановката и знам какво ме очаква.

За Токуда не съм мислила изобщо, много се чака и за преглед там съм чувала. Моята АГ изражда в Шейново и ще съм отново при нея.

Не съм чакала повече от 10 минути за преглед в Токуда.
Аз всеки от чакам между час и половина и 2

Сигурно зависи кой лекар Ви следи. Със записан час ли чакате толкова?

# 712
  • София
Аз раждах дъщеря си в Щерев. Бях говорила с АГ за контролирано нормално раждане под наблюдение след секцио. Уж обещаха, приеха ме, включиха ме на системи с Окситоцин и след 3 часа подготвиха операционната... Нямах абсолютно никакви индикации за секцио или проблеми.Така,че там режат без причина. Много съм недоволна.

# 713
Sofilina ти при кого си била?

# 714
Момичета пускали ли са ви профилактично уреаплазма и микоплазма? Нямам симптоми.

# 715
Профилактично не. Да не би на теб да са ти ги назначили?!
На мен ми ги пусна АГ след първият мисед аборт и изминал период на възстановяване на матката. Тогава се установи при мен уреаплазма и така разбрах, че от държавното болнично заведение са ме заразили с уреаплазма, защото мъжът ми беше чист, а и аз отказвах интимен контакт през периода на възстановяване.

Момичета пускали ли са ви профилактично уреаплазма и микоплазма? Нямам симптоми.

# 716
На мен ми ги пусна АГ след първият мисед аборт и изминал период на възстановяване на матката. Тогава се установи при мен уреаплазма и така разбрах, че от държавното болнично заведение са ме заразили с уреаплазма, защото мъжът ми беше чист, а и аз отказвах интимен контакт през периода на възстановяване.

Да, назначиха ми ги сега в 16+2г.с. профилактично. Нямам мисед аборт в миналото, имам една детенце родено в края на 8 месец обаче. Нямам симптоми, за сега бременността върви нормално. Урина в 12г.с. е пускана и микробиология и са чисти. Каза ми  да пуснем за всеки случай, но се вкарах във филма май

# 717
Момичета, виждам, че доста обсъждате ниска плацента. Аз съм с термин средата на декември, но влизам и при вас да си треперим заедно. Казаха ми за нея на първа фетална. На втора все е ниско и леко покрива родовия канал. Викат ме в 28-ма на трета. Аз се следя в Токуда и в края на месеца, ще обсъждам с моя лекар какво следва и какви са вариантите. Засега почти само лежа вечв, много малко разходки, без полови контакти, никаква домакинска работа, без тежко, рядко возене в кола. По принцип знам, че има огромен шанс да се вдигне, ама при мен засега не е и съм бая притеснена понеже ме наплашиха какво може да следва в последния триместър. Стискам палци на всички да ни се вдигнат плацентите и да караме една спокойна бременност.

# 718
Абе, да ти кажа нормално е да се вкараш във филма. Просто не разбирам защо чак сега АГ ги назначава тези изследвания. Няма да навлизам в подробности колко са опасни, но това се предава по полов път или ако инструментите не са им дезинфекцирани правилно. Нямат симптоми.
Ще ти стискам палци да е всичко наред Simple Smile

Да, назначиха ми ги сега в 16+2г.с. профилактично. Нямам мисед аборт в миналото, имам една детенце родено в края на 8 месец обаче. Нямам симптоми, за сега бременността върви нормално. Урина в 12г.с. е пускана и микробиология и са чисти. Каза ми  да пуснем за всеки случай, но се вкарах във филма май

# 719
Абе, да ти кажа нормално е да се вкараш във филма. Просто не разбирам защо чак сега АГ ги назначава тези изследвания. Няма да навлизам в подробности колко са опасни, но това се предава по полов път или ако инструментите не са им дезинфекцирани правилно. Нямат симптоми.
Ще ти стискам палци да е всичко наред Simple Smile

За това попитах пускани ли са на някой сега рутинно?

Общи условия

Активация на акаунт