Отговори
# 450
От кастовете следя само този на Ауткаст. Сбито и добре представено без да се разпъват локуми от по 3+ часа. Направо го обожавам. Единствено за него мога да отделя време да го изслушам от до без да се отегча.

Ергенът гледам само кратките клипчета във фейсбук. Копаят дъното. Не мога да си го причиня да изгледам цял епизод. Само Игрите следя от-до.

Диви и красиви май имам само 1 епизод изгледан.

Предателите хвърлих едно око на 1ви епизод и до там бях. Не е моето и няма как да пусна подобна простотия на детето си, защото никакъв пример не може да вземе от там за каквото и да е.

Другото, което е и синът ми гледа с мен игрите и Игри на Волята е добър пример за него заради спортните състезания в него. Винаги по време на битка се впечатлява на каките и батковците на това, което правят и например прояви интерес към лостовете в парка. Да вметна, че е почти на 5 години.

# 451
  • София
Всеизвестни са проблемите със данните и методиката на изчисления (спряла във времето някъде в средата на 90-те години на миналия век) които седмица след седмица се предоставя от ГАРБ. И напълно разбираемо е недоверието на всички към тях. Също е публична тайна фаворизирането на Нова за сметка на БТВ във резултатите (преди години беше обратното), за което има поне две причини: едната от които е обхвата на изследването който не е адаптиран към съвременните начини на предоставяне на телевизионно съдъжания (т.е ГАРБ просто ги мързи да мислят и добавят нови устройства като например такива за интерактивна ТВ).
Поне за мен неразбираемото в случая е очевадното нежелание на всички заинтересувани страни (и пийпъл-метричната система, но и всички телевизии) нещо да се подобри и най-малкото технически да се влезе поне в 21-и век. Технологично много отдавна са налични всички средства и данни за акуратно изчисление (не на базата на 3000, а на 300 хиляди, че дори повече устройства). Всички оператори събират и запазват информация за всяко гледане буквално за всяка отделна всяка минута.
Единственото логично обяснение за липсата на воля за промяна вероятно е това, че намирайки се в ерата на интерактивната телевизия, където всичко може да се гледа в удобно за зрителя време, това също води до "много лошия" за телевизиите навик, зрителя да превърти малоумните им реклами.
На нас обаче нищо не ни пречи да си чешем тук клавиаторите и да недоволстваме ако нещо не ни хареса. Инак за какво друго е тази тема Joy

# 452
Аз Надкаст вече ги отсвирих, защото ме издразниха как започнаха да плюят там, където преди това... се мазнеха, да речем. Wink Даже ми идва и Туджаров да отследвам, след като започна да ми рекламира Тему, вместо да ме "води" на пътешествия. 😁
От Ауткаст съм слушала само интервюто с Ковид. И то заради госта. Съжалявам, но не е моят глас и интонация. Обичам да го чета, но не и да го слушам. 🫣
Следя Ваня (заради това бях в потрес от шегата за "Императора").

Иначи вкъщи (все още) си гледаме Игрите в (почти) реално време и Диви и красиви. Даже 9-годишната ми дъщеря започна да ги гледа (миналата година отказваше), след като я заведохме по нейна молба на финала на Турнири на волята.
И... това е за момента. Като започне Пееш или лъжеш, го пускам, докато чистя. 😁
Като искам да релаксирам, гледам Живот на Бахамите, Живот в Мексико и подобни. 😁

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 15:09 от Bilyana14.

# 453
Някакво ново онлайн риалити:

Първо, според мен много повече хора гледат НОВА отколкото бТВ. Това приема ли се или не се приема?
В София може би е НОВА, но  в страната БТВ се гледа повече. Семейната телевизия. И "по навик".
А кой колко пише в БГ мама не може да бъде критерий изобщо.  Когато темите започват да "хвърчат", не мога дори да ги чета, камо ли да пиша. Такъв е случаят с Ергенът, Игри на волята, вече  Диви и красиви и Трейтърс... говоря за случаите, в които се излъчва сезон по телевизията. Преди сезонът върви по-спокойно и мога да следя темите. Но 2 коментара на всяка минута по време на ИВ или Ергенът, това е лудница за четене, а и така се изпуска от самото предаване.   Има много повече зрители, които пишат във ФБ, не пишат в БГ мама. Тях защо не ги броим?
Но Диви и красиви да бие Ергенът??? Не мога да си представя планета, на която това се случва.
Диви и красиви от седмици е безбожно скучно. В Ергенът постоянно има нови събития.
И аз не мога да си представя.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 11:28 от diziler

# 454
  • София
На мен Диви и красиви ми харесва повече. Не че не съм съгласна с вас, че почна много да доскучава, но някак ми е по-реалистично всичко и не така вулгарно.

# 455
Някакво ново онлайн риалити:

Ще му хвърля око, ама май в кофти време го пускат. Разпознах гласовете на Людмила от Ергенът 1, Теа от Ергенът 3/ДиК1 и Виктор от последния Биг Брадър.
Коментарите във форума наистина не са критерий, тук не сме представителна извадка (преобладават жени например), отделно на Ергенът има много какво да му се коментира с кратки коментари - в други предавания е невъзможно.

Иначе напълно съм наясно, че има различни вкусове и че хората, които предпочитат по-спокойно и приятно съдържание биха залагали на ДиК пред Ергенът. Въпросът е, че има нещо като "масов вкус" и не мисля, че масовият е такъв.
Коментарът за тирамисуто и сутляша също не беше обида към вкуса, метафората беше за начина на "приготвяне" на ястията - с други думи се ядосвам как БТВ за пореден път правят чудно предаване, заснето като за кино, а НОВА ги побеждават с пребоядисани варели.

# 456
Люса не я разпознах, но Яница (сестрата на Грозденка) - да. Пак ще е някакъв сбирщайн.

Тия "рейтинги" у нас са безумно комични. Няма ли някакъв начин да следват модел от западни държави, да се прави реално измерване? С данни от най-големите тв оператори например. Ако Виваком и А1 са най-големите и поне половината население на България ги ползва, те могат да дадат реални данни, а не стъкмистики.
Аз също, като абонат на Виваком искам да си видя разбивка за последния месец на кой канал съм стоял най-дълго време, да си видя  какво ми е потреблението, някакви графики... това би трябвало да е възможно с една нормална IPTV и многото функции, които предлага. Тук явно това се пази от операторите като някаква велика тайна. Дава се само на рекламните агенции, които си плащат или и аз не знам как става...
Ники Николов говореше в Надкаст за някакви произволни 600 телевизора в страната със закачен измервателен уред Grinning Много първобитно ми се види.

# 457
  • Разпиляна във въображението
И то 600.

# 458
  • София
dizi, тези реални данни са налични при това не само от двата големи оператора, но поне на този етап няма шанс да бъдат публично оповестявани. Ники Николов поне в това е прав, наистина (както и съм писал по-рано) методиката за изчисление на ГАРБ е спряла някъде по времето на създаването на първия ДВГ Joy
Но това е положението, аз миналата година се бях поразровил покрай споровете за рейтингите на О100Г, но тази година хич не ми се занимава. За Ергена чух от много места, че стартът е бил под очакванията, но кой между ДиК и Ергенът бие, изобщо не ми дреме. Тази есен ме вълнува само това с колко Игрите сами ще се закопаят, защото там отдавна е нужна много по сериозна промяна (ако искаме да има поне сезон 15), а не да минат само с "тази година ще номинирате не ЕДИН, не ДВАМА а ЦЕЛИ ТРИМА!!!!" (А ние после ще си решим кой точно да махнем, че да ни излязе сценария).

# 459
Вкъщи сме имали от тези допълнителни устройства.

На тях се регистрират всички членове на семейството. Да речем - баща, майка, син, дъщеря.

Всеки от тях си има нещо като профил - пол, години и име. Винаги, когато включиш телевизора трябва да включиш и устройството. В зависимост от това кой гледа в момента телевизия трябва да посочите на устройството. Например седнали са цялото четиричленно семейство да гледат - отбелязват се 4мата. Или пък гледат само синът и дъщерята отбелязват се само те.

По този начин си вадят демографските данни, кое поколение какво и кога гледа, по колко време гледа и т.н.

Честно казано беше малко досадно, всеки път като се прибирах от училище и пусках телевизора трябваше да го включвам и това устройство и да се отбелязвам, че само аз гледам (после като се приберат нашите да се добавят и те).

За жалост нямам никакъв спомен как сме се сдобили с това устройство (бях 3-4 клас), но знам, че като "възнаграждание" ни даваха 15лв ваучери на месец.

И все пак това е било преди около 20 години (ужас хаха) и ако това все още е методът на измерване на рейтинг и share и т.н. наистина са доста изостанали...

# 460
  • София
Това ново шоу категорично няма да гледам. Особено като видях кои участват.
Поредната простотия най-вероятно. Но ще ви чета отзивите. Ако някой от вас все пак се престраши да гледа нека сподели тук дали си струва.

Ама вижте хора, аз коментирам резултатите такива, каквито се пускат и правя съответния извод и разбор.
Няма начин в която и да е Вселена да ме убедите, че тези резултати не са показателни и близки до реалността.
Съгласен съм, че системата е остаряла, но е еднаква за всички. Това ми звучи малко като терена е крив, топката също е крива. Ама нали и двата отбора играят с тази топка и на този терен?
100 човека са достатъчни за извадка. За мен. Иначе знам, че е препоръчително да са около 1000.
Остарял, неостарял начин, това е. Ако се вземат налице всички нови фактори + интерактивна телевизия и пр. резултатите няма да са много по-различни. Защото математиката не работи така.

Резултатите от снощи са още по-брутални за Ергенът. 😮
Диви и красиви има рейтинг 8.39 срещу 5.81 за Ергенът или 28 срещу 21 шер! Това е размазване вече. Аз съм в лек ШОК.

НО, отново ще се върна на един преден мой коментар. Защо никъде на бТВ не се хвалят с рейтинга за Ергенът този сезон? Защо не пускат дори фейк новини. Какво им пречи? Защото знаят истината. И тя не е в тяхна полза. Веднага ще дам контрапункт как се хвалеха няколко пъти през пролетта с Ергенът 4 на НН. Или как пуснаха статия за ''феномена'' Кой да знае?
Как така техниката е остаряла когато не му изнася на Ники Николов, но когато е доволен се хвалят.

Кло,
Сама виждаш колко много хора ти писаха в темата за ДиК, че са се отказали от новия Ерген, защото не искат да гледат Биг брадър. Аз си го гледам и даже моите коментари са по-малко критични от преобладаващите в темата за Ергенът. И там имаше отказали се. Този път понеже се пише много по-малко успявам да изчета всичко.
Поне едно 10 тежки никнейка, които ги виждам във всяка тема за Ергенът ги няма сега и те си казаха, че няма да гледат това шоу и това не е техният Ерген.
Ами ето ти, защо рейтингът е такъв. Умножи тези 10 човека в национален мащаб...

Старта на Ергенът например беше добър. Да, под класическите ергени, но добър. Защо тогава не са били орязани? Или системата тогава е била млада, но е остаряла сега... Мхмх.
Понякога най-простото обяснение е най-вярното. Хората са дали шанс на Ергенът, не са харесали това, което са видели и са превключили канала. Диви и красиви са кратки 50 минутни епизоди. Много лесно може да се навакса в Ютюб и хората са решили да дадат шанс на неща, които са по-близки до нашия реален живот в сравнение с този режисиран криндж акцент в Ергенът: Любов в рая.
На ДиК знаете всички от тази тема как рейтинга си беше около 6.5/7.5 и варираше. Всеки понеделник пускам, знаете. Сега се е вдигнал леко, но по-скоро има сериозен отлив от Ергенът. 2+2=4.

# 461
Явно ще трябва да мине първият месец преди някои хора да спрат да са в отрицание за резултатите Laughing

Пс. Що се отнася до новият сезон на Ергеня. Никога не съм я гледал тази простотия, и не мога да определя какво е "качеството" спрямо предните сезони, но имам познати и колеги, които гледаха религиозно едва ли не през пролетта, а и предните години, но този сезон са го тотално зарязали, защото бил ужасна идиотщина. Следвайки тенденцията е напълно реално и една камара други хора да са се отказали.

# 462
  • София
diavolo, само с едно няма да се съглася, виждам че разбираш от математика, обаче няма как 100 човека да преставляват добра извадка, защото (тук малко трябваше да си припомня кое как точно се смяташе Blush) стандартната грешка при извадка от 100 човека беше някъде около 5% докато при 1000 е 1.6%, а на 10хиляди става 0.5%.
Та чисто хипотетично ако приложим подобна стандартната грешка върху едни данни от ГАРБ, съпоставяйки 28 срещу 21% при извадка от 1000 (на ГАРБ са по-малко) то може да отидем на почти 30 срещу 19%, но в другата крайност бихме имали 26 срещу 23%. Да, във първия случай е наистина размазване, но във втория е на кантар Joy

# 463
  • София
Извън футболните и кинаджийки/сериални ютюб канали, които следя редовно и понеже сме на вълна риалити формати, ето какво следя редовно (т.е. не изпускам): 😊

Саркаста
Ауткаста
Чакалкаста
Надкаста
Туньо
Кукушев
Каменов
Ивайло Герасимов
Анна-Мария риалитаПодкаст
След игрите - на Игри на волята официален подкаст
Диви и красиви - лайфов обзор + подкастите с отпадналите участници
+
когато отпаднали участници гостуват в Преди обед, Тази сутрин и На Кафе

Към момента съм изгледал 95% от нещата. Реално ми остават само Кукушката и Ряпата, които са съвсем предни отпреди малко.

# 464
  • Другата България
Скрит текст:
Това ново шоу категорично няма да гледам. Особено като видях кои участват.
Поредната простотия най-вероятно. Но ще ви чета отзивите. Ако някой от вас все пак се престраши да гледа нека сподели тук дали си струва.

Ама вижте хора, аз коментирам резултатите такива, каквито се пускат и правя съответния извод и разбор.
Няма начин в която и да е Вселена да ме убедите, че тези резултати не са показателни и близки до реалността.
Съгласен съм, че системата е остаряла, но е еднаква за всички. Това ми звучи малко като терена е крив, топката също е крива. Ама нали и двата отбора играят с тази топка и на този терен?
100 човека са достатъчни за извадка. За мен. Иначе знам, че е препоръчително да са около 1000.
Остарял, неостарял начин, това е. Ако се вземат налице всички нови фактори + интерактивна телевизия и пр. резултатите няма да са много по-различни. Защото математиката не работи така.

Резултатите от снощи са още по-брутални за Ергенът. 😮
Диви и красиви има рейтинг 8.39 срещу 5.81 за Ергенът или 28 срещу 21 шер! Това е размазване вече. Аз съм в лек ШОК.

НО, отново ще се върна на един преден мой коментар. Защо никъде на бТВ не се хвалят с рейтинга за Ергенът този сезон? Защо не пускат дори фейк новини. Какво им пречи? Защото знаят истината. И тя не е в тяхна полза. Веднага ще дам контрапункт как се хвалеха няколко пъти през пролетта с Ергенът 4 на НН. Или как пуснаха статия за ''феномена'' Кой да знае?
Как така техниката е остаряла когато не му изнася на Ники Николов, но когато е доволен се хвалят.
Скрит текст:
Кло,
Сама виждаш колко много хора ти писаха в темата за ДиК, че са се отказали от новия Ерген, защото не искат да гледат Биг брадър. Аз си го гледам и даже моите коментари са по-малко критични от преобладаващите в темата за Ергенът. И там имаше отказали се. Този път понеже се пише много по-малко успявам да изчета всичко.
Поне едно 10 тежки никнейка, които ги виждам във всяка тема за Ергенът ги няма сега и те си казаха, че няма да гледат това шоу и това не е техният Ерген.
Ами ето ти, защо рейтингът е такъв. Умножи тези 10 човека в национален мащаб...

Старта на Ергенът например беше добър. Да, под класическите ергени, но добър. Защо тогава не са били орязани? Или системата тогава е била млада, но е остаряла сега... Мхмх.
Понякога най-простото обяснение е най-вярното. Хората са дали шанс на Ергенът, не са харесали това, което са видели и са превключили канала. Диви и красиви са кратки 50 минутни епизоди. Много лесно може да се навакса в Ютюб и хората са решили да дадат шанс на неща, които са по-близки до нашия реален живот в сравнение с този режисиран криндж акцент в Ергенът: Любов в рая.
На ДиК знаете всички от тази тема как рейтинга си беше около 6.5/7.5 и варираше. Всеки понеделник пускам, знаете. Сега се е вдигнал леко, но по-скоро има сериозен отлив от Ергенът. 2+2=4.
Какво общо има сегашният Ерген с НН?
Не се ли прави от Радо Тушев?

Общи условия

Активация на акаунт