Фейсбук не разваля връзките – месинджър обаче...

• 10 878
  • 291
  •   1
Отговори
Последните тенденции в отношенията – всеки с всеки комуникира в интернет.
Развалят ли отношенията социалните мрежи и в частност чат приложенията като Месинджър, Телеграм, ВАйбър, Уатсап?
Смятате ли, че са намеса в динамиката и живота на двойката?
Вредят ли или помагат на партньорите да се "търпят"?

# 1
Някой си чати с чужди жени ли?

# 2
Всички си чатят с чужди жени, Ирис. Simple Smile
Ако питаш за мен – не, аз нямам мъж в момента. Не е мой казус.
Инспирирах се от постоянните оплаквания из темите напоследък.

# 3
E, на този, който иска да си развали отношенията, нищо няма да му попречи. Въпросът не е в чат приложенията, а в характера (по-точно - в липсата му).

# 4
  • София
Сега като се замисля, нито една връзка не ми е приключила поради чат с други. Съвсем други проблеми сме си имали, вътрешни.

# 5
Да кажем, че ако нямаше чат, за да комуникира с чужди жени трябва първо да се запознае с такива, после  да им се обажда, по един два пъти на ден максимум, без да става подозрително, а сега може да седи и чати с някоя, докато гледа семейно филм, например. Много по -лесно е сега на изневерниците и да се запознават, и да поддържат комуникация.
Добрата новина е, че обикновено си остават само с чата, а любимият образ може и да е на друг континент.

# 6
Не смятам,че соц.мрежи са проблема.
Един мъж ако е верен и няма такива намерения ,не би писал ,звънял без значение дали жена му ще провери телефона му . Мой познат кръшкаше още преди да стане модерен фейсбук ,намираше си ги на живо,вече когато започнаха соц мрежи му помогнаха .
Така че не месинджър е виновен ,а мъжът!

# 7
  • Melmak
Ако моят мъж почне да чати с чужди ще има проблеми във връзката.

Самите приложения не ми пречат, аз ги ползвам ежедневно, той също.

# 8
Лесен начин са социалните мрежи, нищо повече.Който търси-намира.

# 9
  • София
Който иска да поддържа сериозна връзка - ще го направи. Въпрос на любов, дисциплина и лична отговорност. Ако не го направи - значи липсва някой от тези три компонента, а ако липсва - то няма смисъл да се мъчим.

# 10
Нито едно приложение не е виновно. Все едно да кажеш, че катастрофите се причиняват от автомобилите - ми не, важно е "задкормилото устройство". В случая "предекранното".

# 11
Категорично НЕ. Ако някой е решил да си търси любовник/любовница ще си го намери навсякъде, а месинджър е просто още едно място. А за семейните двойки е помощ в общуването. Можеш да подържаш вързка с партньора си, по всяко време без да се налага да звъниш по телефона.

# 12
Не месинджъра или фейса развалят връзките, а с кой си пишеш, какво и защо. Обикновено се почва с нещо невинно и при различните хора в различен момент става невъзможно да се ударят спирачките и от там става каквото става. Не е виновен нито месинджъра, нито живият контакт, просто не трябва да се тръгва по път  който не искаш са извървиш до края, винаги може да те привлече някой друг или друга, това си в нещо нормално на биологично ниво. Но като се почне само чатчета, само кафенце и накрая само главичката... Ама лафа го знаете, така че не е причината в месинджъра

# 13
  • Обран бостан ;)
Всички си чатят с чужди жени, Ирис. Simple Smile
Ако питаш за мен – не, аз нямам мъж в момента. Не е мой казус.
Инспирирах се от постоянните оплаквания из темите напоследък.

Аз не. Нямам нищо от изброеното. Даже преди две години си спрях и интернета на телефона. Родих се. Wink

# 14
Не месинджъра или фейса развалят връзките, а с кой си пишеш, какво и защо. Обикновено се почва с нещо невинно и при различните хора в различен момент става невъзможно да се ударят спирачките и от там става каквото става. Не е виновен нито месинджъра, нито живият контакт, просто не трябва да се тръгва по път  който не искаш са извървиш до края, винаги може да те привлече някой друг или друга, това си в нещо нормално на биологично ниво. Но като се почне само чатчета, само кафенце и накрая само главичката... Ама лафа го знаете, така че не е причината в месинджъра
Да се хвана за мнението на РФ.
Точно така.
Технологиите и приложенията навлязоха много в живота ни.
Дрънкат постоянно известия – от колеги, познати, приятели, роднини, непознати.
Във всичката тази какафония как хората завързват комуникация и се сближават. Къде се губи границата?
Защото е ясно, че всички са перфектни и изрядни. И те не флиртуват с колеги, непознати.
Но, де факто – всички го правят.
Въпросът беше не дали го правят и дали е добре (тук осъждане няма), а дали им влияе на взаимоотношенията.
Кога допускат и търсят общуване с други хора?
Разбило ли е това нечие семейство/връзка?

Общи условия

Активация на акаунт