Преддиабет на 30 г. - как се справяте?

• 564
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

тези дни ми откриха преддиабет и започнах да вземам мерки за справяне с него - промяна в храненето, включване на повече движение. Имам съпътстваща висока пикочна киселина и омазняване на черен доб.

Ще се радвам в тази тема да споделим своя опит и да почерпим вдъхновение едни от други. Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:19 от gemmahazeld

# 1
  • Пловдив
Има теми за инсулиновата резистентност много. Едната е поредица и е в "Диети и отслабване", мисля, че ще ти е полезна.

# 2
Колко е КЗ, ГХ, инсулин?
Каква диета ви препоръчаха?
В темата за ИР, поне преди няколко години, не признаваха нищо друго освен ВМ - НВХ (което е доказано вредно и опасно, особено за хора с проблеми със ЩЖ), затова не чета и не пиша там отдавна.

# 3
Колко е КЗ, ГХ, инсулин?
Каква диета ви препоръчаха?
В темата за ИР, поне преди няколко години, не признаваха нищо друго освен ВМ - НВХ (което е доказано вредно и опасно, особено за хора с проблеми със ЩЖ), затова не чета и не пиша там отдавна.

И аз забелязах такава масова насоченост в другите теми и реших да създам нова.

КЗ - 5.8
ГХ - 6.04
инсулин не съм изследвала.
Щитовидната ми е ОК според ендокриноложката. Назначи ми ми жената ограничаване на сладко и мазни/пържени храни, повечко спорт.
Същевременно съм и с висока пикочна киселина - 499 и според нея тя е разбутала нещата. Оттам още ограничения в хранене и наблягане на хранителни добавки с витамини, за повишаване и на ниското ми желязо - 4.6

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 15:14 от gemmahazeld

# 4
https://www.bg-mamma.com/?topic=1775817
Това е темата за ИР. Като цяло диета и движение, то няма какво друго да променяш. Може да кажеш поне какви са ти стойностите.

Общи условия

Активация на акаунт