Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 404
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
При набора има едновременно приятна изненада и разочарование. Значително повече по БЕЛ - 5.50, и доста под възможностите му по математика - 4.40. В общи линии реалните му знания по тези предмети са с разменени места. И по двата предмета се е готвил само в училище като по БЕЛ даже не бих казала, че го е правил целенасочено (той след изпита беше много доволен от есето си).
Аз обаче си отдъхнах някак си, а за него се надявам, че нагледно е видял, че пренавиването често играе кофти номера.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 13:17 от green_dawn

# 466
# 467
  • Пловдив
Тази година резултатите по БЕЛ ми се струват по-високи от тези миналата година. Дали е така?

# 468
Тази година резултатите по БЕЛ ми се струват по-високи от тези миналата година. Дали е така?
                  Така е. Имам позната проверяваща и още миналия понеделник ми каза, че резултатите са по-добри и вече всички  бяха проверени.

# 469
  • София
БЕЛ - 6.00. Отличен резултат, но и ние ще "похабим бала" - взела е решение да остане в уни-то от ранния прием.
Олекна ми, че приключи успешно всичко. Чакаме само дипломата.

Резултатите на всички ми се струват олични и много добри. Дано има и много доволни на класиранията и всеки да учи каквото му е на сърце!

# 470
Тази година с ДЗИ  информатика прецакаха децата.  Постоянно са рестартирали системата, затова и помощният учител е стоял пред вратата. Като капак - третата задача, за да я стартираш, трябва да знаеш как се смята астрологично число, нещо което няма нищо общо си информатиката.
На първа страница балообразуването за СУ не отваря сайта, някой може ли да ми каже как се образува бала за ФМИ?
И учениците с ДЗИ ИТ бяха прецакани, направо съм във възторг, че толкова добре се е справил!

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ika_i_informatika

Надявам се да е ясно. Копирах таблицата от сайта на СУ, ето какво се получи:

кандидатстудентски изпити/държавни зрелостни изпити       
С коефициент 3,25:

1. ДЗИ¹ по математика

2. ДЗИ¹ по информатика

3. Оценки на лауреати от национални и международни олимпиади по математика и по информатика - по реда на чл. 24, ал. (1) и (2)

4. Оценки на първенци на национални олимпиади по математика и по информатика – по реда на чл. 24, ал. (9)

5. Оценки от националното състезание по елементарна математика „Проф. Борислав Боянов“ – по реда на чл. 29, ал. (4)

С коефициент 3:

6. изпит по математика

С коефициент 2,75:

7. ДЗИ¹ по информационни технологии

8. Оценки на лауреати от национални и международни олимпиади по информационни технологии - по реда на чл. 24, ал. (1) и (2)

9. Оценки на първенци на национални олимпиади по информационни технологии – по реда на чл. 24, ал. (9)

С коефициент 2,5:

10. ДЗИ² по математика

+ Оценка от дипломата за средно образование по Математика

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:15 от elia_gg

# 471
  • у дома...
Изключително доволна съм - пълно 6 по БЕЛ и 5,20 по испански.
Много е лошо, когато имаш избор.

# 472
Оценките от матурите влизат ли в общата диплома?

# 473
Момичета, в сайта на МОН има балообразуването за всички университети:

https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/darzhavni-zrelostni-izpiti … andidat-studenti/

# 474
  • София
Оценките от матурите влизат ли в общата диплома?

Вписват се в дипломата, но не участват в общия успех.

# 475
  • Благоевград
Стори ми се странно, че в балообразуването участват само две оценки примерно за ФМИ Компютърни науки изпит или ДЗИ+мат?

# 476
  • София
Завършихмеееее! С две отлични оценки - по БЕЛ и по АЕ. Аз не съм се съмнявала, че ще завърши, де. 😂 Но удовлетворение то е голямо! По БЕЛ е учила само в училище и съвсем малко сама вкъщи. По АЕ изкара курс за сертификат и това със сигурност е подпомогнало да държи нивото.
Много се радвам за всички форумски деца, честито! 🌞

# 477
  • Велико Търново
Браво на децата!
Моята е с очаквана 6 по АЕ и 5 по български.Изобщо не се е готвила за матурите, защото си мислеше, че след като е приета в университет и категорично не иска да остава да живее в България няма смисъл, но Тръмп реши друго и сега дума не отваря какво ще прави, ако не замине.Дано разрешат визите.Хубавото е, че ден след бала започна да работи и поне няма време за депресии.

Ани, браво на Ради!Все така лежерно да му се получават нещата и ти да си все така готина.Много пътешествия и любов ти желая!Заслужаваш!

# 478
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сиска, нали е временна забраната за визи?

# 479
  • Велико Търново
Сиска, нали е временна забраната за визи?

Гадамер, искрено се надявам!
Браво на Ема!

Общи условия

Активация на акаунт